Rozsudek - ROLAND Cube 40 XL vs CRATE FW 65 W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
!pang
Kontaktovat uživatele:

Rozsudek - ROLAND Cube 40 XL vs CRATE FW 65 W

Příspěvek od !pang »

Zdravím Vás,

Tak jsem tady opět a žádám o rady. Kytaru už jsem si koupil (Cort m600) a teď mne čeká nákup comba do 5ti litrů. Po pečlivém projetí fora a všemožných zkoumáních jsem vybral dle mého pro mé potřeby 2 vyhovující modely,po Vás zkušenějších jen potřebuji rozsoudit co bude lepší popřípadě z jakých důvodů. Mohl bych se rozhodou podle Watáže to jistě,ale něco mi říká,že jen o tom to fakt není. Můj styl hry spočívá v hraní starých,starších i novějších rockovek a potom převážně punk rocku. Nechci se ptát zda to bude stačit na zkoušení s bandou,protože si osobně myslím,že obě budou. Jen zkrátka co bude lepší tak něják zvukově všeobecně ;) Rozsudťě. Děkuji

http://kytary.cz/crate-fw65/HN096533/
http://kytary.cz/roland-cube-40-xl/HN114505/
:: Cort m600 AVD :: Roland Cube XL 40 ::
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Rozsudek - ROLAND Cube 40 XL vs CRATE FW 65 W

Příspěvek od Nero »

!pang píše: Nechci se ptát zda to bude stačit na zkoušení s bandou,protože si osobně myslím,že obě budou.
Spíš bych řekl, že by měly. U Rolanda to bude dost natlačené.

Z hlediska kvality zvuku a výbavy za mě rozhodně Roland.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Díky. Také sem byl spíše nakloňen Rolandovi ..jen teď jsem našel v jednom e-shopu Cube 30 X za 5.5k,- a hned pod ním Cube 40 XL za 5k,- . trochu mě to zarazilo. Jé v tom nějaký zásadní rozdíl ve výbavě či co,že je to slabší a dražší. Jsem zmaten
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já 30X kupoval za stejnou cenu. Už se ale nevyrábí, takže je klidně možné, že jim tam prostě zůstal viset na e-shopu. Jinak na 40XL jsem nehrál, ale jen podle toho, co o ní vím, je dost jiná. Je tam jiný reprák, funkčně je našlapanější a má (údajně) vyšší výkon.

Ale... co se mě týče, asi bych byl s výběrem trochu opatrnější. Ač nemám ty Flexwave rád, popřemýšlel bych, jestli se mi nemůže stát, že bude 10" repro s 40W do zkušebny málo. Budeš si to nejspíše muset postavit někam výš, aby ses dobře slyšel.

A také - rozhodně bych nešel do nového. Bazar nabízí za 5 tisíc spoustu možností, co se aparátku do zkušebny týče. Pokud si pro ten aparát dojedeš osobně, aby ses přesvědčil, že je v pořádku, utracené peníze dostaneš zpět, až budeš měnit za lepší (ty levné trandy mohou do svého skonání vystřídat mnoho majitelů - ostatně stačí se podívat na bazar, kolik tam koluje Marshallů Valvestate a to už se nějaký ten pátek nevyrábí). U toho Rolanda by ztráta nákupem nového kusu dělala cca dva tisíce a ty se pak při nákupu nové aparatury rozhodně hodí - rozdíl v množství nabízeného sortimentu může být velký, pokud porovnáš nabídku např. za 12k a 14k.

Zrovna ten FW je na bazaru za 3900,- s vyměněným reprem: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Vím,že bazarová koupě by byla o sto péro lepší,ale nemám cash,budu to brát na bezúrokovou splátku. Určitě bych za tu 5ku našel lepší věci,ale bohužel.. Ten Roland má jak už tady píše Nero o dost lepší zvuk i dle mého co jsem našel pár recenzí,ale není to určitě takhle dobře hodnotielné přes zvuk z kompu. Nejspíš zajedu do shopu zkusit. Co se té zkušebny týká ..nerad bych to zapnul a přes bicí uslyšel velký kulový,což by asi u toho Flexu nehorzilo,ale tak ...moc se mi do něj nechce :D
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Podle mě bude 40w a jeste k tomu 10tkovy repro určitě málo a ono maximálně vytavenej trandák taky není to pravý ořechový ale jak koukám tak jsi evidentně rozhodnutý tak to ani nemá cenu řešit :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

!pang píše:Nechci se ptát zda to bude stačit na zkoušení s bandou,protože si osobně myslím,že obě budou.
To mě poser...to máte zkušebnu v boudě pro psa?

Stačit ti to nebude ani náhodou (obzvlášť když píšeš že hraješ rock/punk)...byt tebou našetřim o litr-dva víc, protože abys potom nelitoval) bubeník-pankáč se těžko ztlumuje :lol:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

dfleischer píše:
!pang píše:Nechci se ptát zda to bude stačit na zkoušení s bandou,protože si osobně myslím,že obě budou.
To mě poser...to máte zkušebnu v boudě pro psa?

Stačit ti to nebude ani náhodou (obzvlášť když píšeš že hraješ rock/punk)...byt tebou našetřim o litr-dva víc, protože abys potom nelitoval) bubeník-pankáč se těžko ztlumuje :lol:
Hloupost, nepotrebujes na zkouseni s kapelou milion wattu, na punk/rock uz vubec ne, proste to okotlis co to jde.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Obrázek
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Ty kráááávo ...s tím musí být něco špatně,jinak to přece nemůže dát tak levně! :D
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to je az "tak" levne? za trandak a box (u kteryho neni jasny, co to je)?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Paris píše:to je az "tak" levne? za trandak a box (u kteryho neni jasny, co to je)?
Ma to 120W a ctyri repraky, to nemuze byt spatne 8)
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Sice už ten aparát asi máš, ale i tak bych poznamenal, že Roland Cube při vyšších zkresleních a hlasitosti ztrácí dynamiku. Sám jsem se s Cube 30 absolutně nechytl na jamu v House of Blues a to byl bubeník decentní a dechy jen 2. Kvalitou zvuku je kostička za svou cenu až neuvěřitelná, ale.....
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Tak Jazzman má pravdu, už to mám doma :) Zatím si nemůžu ztěžovat ..nevytočil jsem to ještě ani do poloviny. V pokoji by popadalo všechno ve skříních a naše staré okna by s takovou ještě nějákej ten rok nevydrželi. Otázkou bude zkouška do dvou týdnů. Každopádně super modelingovej tranďák. To co dokáže za tu cenu,je celkem síla. S tou Cortkou zní fakt parádně. Když tak sem dám echo pro budoucí tázající jak to dopadlo,ale troufám si říct,že přes to usliším,ale uvidíme.. každopádně díky za názory,za rady a vůbec ochotu. Mějte se chlopi!
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“