Já 30X kupoval za stejnou cenu. Už se ale nevyrábí, takže je klidně možné, že jim tam prostě zůstal viset na e-shopu. Jinak na 40XL jsem nehrál, ale jen podle toho, co o ní vím, je dost jiná. Je tam jiný reprák, funkčně je našlapanější a má (údajně) vyšší výkon.
Ale... co se mě týče, asi bych byl s výběrem trochu opatrnější. Ač nemám ty Flexwave rád, popřemýšlel bych, jestli se mi nemůže stát, že bude 10" repro s 40W do zkušebny málo. Budeš si to nejspíše muset postavit někam výš, aby ses dobře slyšel.
A také - rozhodně bych nešel do nového. Bazar nabízí za 5 tisíc spoustu možností, co se aparátku do zkušebny týče. Pokud si pro ten aparát dojedeš osobně, aby ses přesvědčil, že je v pořádku, utracené peníze dostaneš zpět, až budeš měnit za lepší (ty levné trandy mohou do svého skonání vystřídat mnoho majitelů - ostatně stačí se podívat na bazar, kolik tam koluje Marshallů Valvestate a to už se nějaký ten pátek nevyrábí). U toho Rolanda by ztráta nákupem nového kusu dělala cca dva tisíce a ty se pak při nákupu nové aparatury rozhodně hodí - rozdíl v množství nabízeného sortimentu může být velký, pokud porovnáš nabídku např. za 12k a 14k.
Zrovna ten FW je na bazaru za 3900,- s vyměněným reprem:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.