Jak vybrnkáváte na kytaru???

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
kenjiroo

Re: Jak vybrnkáváte na kytaru???

Příspěvek od kenjiroo »

Hmmm-tak podle Jeseterovy definice,jsem klasický kytarista tělem,i duší-nesnáším mytí nádobí :mrgreen: :mrgreen:
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

kenjiroo píše:Hmmm-tak podle Jeseterovy definice,jsem klasický kytarista tělem,i duší-nesnáším mytí nádobí :mrgreen: :mrgreen:
A proč si myslíš, že jsem kupoval myčku? :wink:
BTW jeseter je ryba, jester šašek.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Atkins píše:Nehty se zpravidla lámou jen v začátcích a není to jejich chyba ale chyba uživatele neb na ně není zvyklý.
Aby se nehty nelámaly, je potřeba je pravidelně udržovat (brousit) ale HLAVNĚ: Pravidelně jimi hrát!
Zpravidla u zdravých lidí. Lámavé nehty se ale můžou objevit i kvůli nedeostatku vitamínů nebe nerovnováze minerálů v těle. A u některých méně štastných lidí to je zkrátka vrozenou záležitostí.

Kdyby tázající byl slečnou, dalo by se v klidu doporučil lakování nehtů, které by nehty zpevnilo, nicméně u chlapa si nejsem jistý, jak by to prošlo :)

Jester píše:BTW jeseter je ryba, jester šašek.
Pokud to není ještěr, jak jsem dost dlouho tvůj nick četl :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

chlapi, ja brnkam prsty jakoby bříšky, když tak vlastně přemýšlím, nehtama sem nikdy nebrnkal, neb je mám ostřihané na max, a myslim ze to jde v pohodě, takže bych se na nehty nevymlouval :P brnkani prsty považuju za docela základ, je škoda se o tuhle techniku ošidit, navíc bych řekl dost cvičí rytmus, nejen trsátkem je živ kytarista :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Samozřejmě to jde, ale je to o zvyku - já radši vybrnkávám nehty. Je mi to příjemnější a lépe mi to zní. Nicméně když si nehty ostříhám, tak nemám problém a zabrnkám si stejně, i když to není úplně ono.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:
Jester píše:BTW jeseter je ryba, jester šašek.
Pokud to není ještěr, jak jsem dost dlouho tvůj nick četl :)
OT
Druhá možnost. Proto jsem si ten nick vybral. V dřevních dobách internetu bez háčků a čárek to bylo takové hezké obojetné českoanglické. :wink:
Horča

Příspěvek od Horča »

Nero píše:Kdyby tázající byl slečnou, dalo by se v klidu doporučil lakování nehtů, které by nehty zpevnilo, nicméně u chlapa si nejsem jistý, jak by to prošlo :)
No, nehty si lakovat nehodlám :mrgreen: Tak špatně snad na tom nejsem :lol:

Děkuji všem za cenné rady, bude se stím muset začít něco dělat :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Existují i různé tinktury, krémy nebo pilulky, které slouží jako výživa nehtů (a vlasů). To by ti taky mohlo pomoci, pokud je to lámání opravdu způsobeno jen tím, že máš slabé (nezdravé) nehty. Případně se poptej v lékárně.

PetrPeter 1975 - 2008
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

Taky drnkam prstama.. nehtama by to nešlo, protože jsou pernamentně v mé hubě a tudíž velice krátké.. :D
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Když mi bylo nějakých 5 let, tak mě na Mikuláše hodil čert na chvíli do pytle a řekl mi, že pokud si za rok budu pořád kousat nehty, tak mě už domů nevrátí. Dnes mu za to jsem vcelku vděčný :D

U starších asi podobná technika nebude fungovat, ale zase by měli mít silnější vůli - fakt doporučuju toho nechat. Krom toho, že to zhoršuje hraní, tak je to fakt nevzhledné :roll:

PetrPeter 1975 - 2008
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

Nero píše:Krom toho, že to zhoršuje hraní, tak je to fakt nevzhledné :roll:
Není nad to si pořádně zakousnout do ukazováčku na levé ruce a poté hrát pár bendů :D

Kousání nehtů jsem omezil.. teď si jen nožikem uřezávám ty okraje a tu ztvrdlou kůži :D :D Proto by se mi hodil i ten nožík co dávaj k Ibanez Premium :)
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
himself

Příspěvek od himself »

Oživuji toto vtipné staré téma. Lakujete někdo, nebo zkoušeli jste to? Nehty sice ke hře nepoužívám, ale občas se přimotají a mají tendenci (třeba i při práci v dílně) se zadrhnout a ten pocit (že si člověk musí dávat pozor do doby, než najde nůžky nebo pilník) je nepříjemný. Existuje nějaký lak, které není vidět?
accc

Příspěvek od accc »

No proč nemá být vidět... Tu a tam nějaký kytarista má černé nehty.
A skoč si k vjetnamcům na nehty, ty ti je nalakují, spíše nagelují. Když žena dělala ještě nehty, tak nechtěla dělat opravy po nich, protože to bylo extrémně tvrdé. Ale kdoví, co to používají a asi se jednalo spíše o gel než lak.
No já mám v peněžence malinkej pilníček na nehty, sebral jsem ho někde v hotelu a čas od času se to hodí, jinak bych to okousal, nedalo by mi to pokoj.
ještě mě tak napůl mimo napadlo, mám pocit, že jsem někde slyšel, že dříve se na nehty lepil kousek pinpongového míčku. Jestli je to pravda, tak by to byl dobrej úlet.
himself

Příspěvek od himself »

Jo, všiml jsem si, že to občas někdo má (Rich Severson jsem si všiml). Ale jak píšu, nechci to na hraní nehty, spíš na celkové zpevnění. Takže pingpongáč fakt ne a černou taky ne, obávám se, že by mě žena vyhodila :)
accc

Příspěvek od accc »

No já se ptal teď doma. Tak opravdu spíše než lak gel a ten se pak jemným pilníkem zmatní, aby vypadal přirozeně. Ale ten se dává do pece ( nějaké UV světlo, nevím...). Stav se, je to prej na 20 minut.
himself

Příspěvek od himself »

No to je mazec, jako že mi dají ruku do pece? To dělala ta zlá babička Jeníčkovi a Mařence :D
accc

Příspěvek od accc »

No ale je tam jen asi 800°c a je to asi na 3 minuty.... hele co je bolest proti kráse, ne??? (-:
himself

Příspěvek od himself »

Tak jestli mi to projde doma, ozvu se :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Je to uv lampa, tím se to vytvrdí, to samé používá Furch na vytvrzení laku na kytarách. :-) Nebolí to (říkaly ty kytary) :-)
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jen aby to významně nezměnilo dynamiku přítlaku při rejpání v uších a nose... :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“