Jak vybrnkáváte na kytaru???
Pravidla fóra
Re: Jak vybrnkáváte na kytaru???
Hmmm-tak podle Jeseterovy definice,jsem klasický kytarista tělem,i duší-nesnáším mytí nádobí

Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
A proč si myslíš, že jsem kupoval myčku?kenjiroo píše:Hmmm-tak podle Jeseterovy definice,jsem klasický kytarista tělem,i duší-nesnáším mytí nádobí![]()
BTW jeseter je ryba, jester šašek.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zpravidla u zdravých lidí. Lámavé nehty se ale můžou objevit i kvůli nedeostatku vitamínů nebe nerovnováze minerálů v těle. A u některých méně štastných lidí to je zkrátka vrozenou záležitostí.Atkins píše:Nehty se zpravidla lámou jen v začátcích a není to jejich chyba ale chyba uživatele neb na ně není zvyklý.
Aby se nehty nelámaly, je potřeba je pravidelně udržovat (brousit) ale HLAVNĚ: Pravidelně jimi hrát!
Kdyby tázající byl slečnou, dalo by se v klidu doporučil lakování nehtů, které by nehty zpevnilo, nicméně u chlapa si nejsem jistý, jak by to prošlo
Pokud to není ještěr, jak jsem dost dlouho tvůj nick četlJester píše:BTW jeseter je ryba, jester šašek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
chlapi, ja brnkam prsty jakoby bříšky, když tak vlastně přemýšlím, nehtama sem nikdy nebrnkal, neb je mám ostřihané na max, a myslim ze to jde v pohodě, takže bych se na nehty nevymlouval
brnkani prsty považuju za docela základ, je škoda se o tuhle techniku ošidit, navíc bych řekl dost cvičí rytmus, nejen trsátkem je živ kytarista 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
Samozřejmě to jde, ale je to o zvyku - já radši vybrnkávám nehty. Je mi to příjemnější a lépe mi to zní. Nicméně když si nehty ostříhám, tak nemám problém a zabrnkám si stejně, i když to není úplně ono.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
OTNero píše:Pokud to není ještěr, jak jsem dost dlouho tvůj nick četlJester píše:BTW jeseter je ryba, jester šašek.
Druhá možnost. Proto jsem si ten nick vybral. V dřevních dobách internetu bez háčků a čárek to bylo takové hezké obojetné českoanglické.
No, nehty si lakovat nehodlámNero píše:Kdyby tázající byl slečnou, dalo by se v klidu doporučil lakování nehtů, které by nehty zpevnilo, nicméně u chlapa si nejsem jistý, jak by to prošlo![]()
Děkuji všem za cenné rady, bude se stím muset začít něco dělat
- Nero
- Rádce
Existují i různé tinktury, krémy nebo pilulky, které slouží jako výživa nehtů (a vlasů). To by ti taky mohlo pomoci, pokud je to lámání opravdu způsobeno jen tím, že máš slabé (nezdravé) nehty. Případně se poptej v lékárně.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Taky drnkam prstama.. nehtama by to nešlo, protože jsou pernamentně v mé hubě a tudíž velice krátké.. 
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
- Nero
- Rádce
Když mi bylo nějakých 5 let, tak mě na Mikuláše hodil čert na chvíli do pytle a řekl mi, že pokud si za rok budu pořád kousat nehty, tak mě už domů nevrátí. Dnes mu za to jsem vcelku vděčný
U starších asi podobná technika nebude fungovat, ale zase by měli mít silnější vůli - fakt doporučuju toho nechat. Krom toho, že to zhoršuje hraní, tak je to fakt nevzhledné
U starších asi podobná technika nebude fungovat, ale zase by měli mít silnější vůli - fakt doporučuju toho nechat. Krom toho, že to zhoršuje hraní, tak je to fakt nevzhledné
PetrPeter 1975 - 2008
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Není nad to si pořádně zakousnout do ukazováčku na levé ruce a poté hrát pár bendůNero píše:Krom toho, že to zhoršuje hraní, tak je to fakt nevzhledné
Kousání nehtů jsem omezil.. teď si jen nožikem uřezávám ty okraje a tu ztvrdlou kůži
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Oživuji toto vtipné staré téma. Lakujete někdo, nebo zkoušeli jste to? Nehty sice ke hře nepoužívám, ale občas se přimotají a mají tendenci (třeba i při práci v dílně) se zadrhnout a ten pocit (že si člověk musí dávat pozor do doby, než najde nůžky nebo pilník) je nepříjemný. Existuje nějaký lak, které není vidět?
No proč nemá být vidět... Tu a tam nějaký kytarista má černé nehty.
A skoč si k vjetnamcům na nehty, ty ti je nalakují, spíše nagelují. Když žena dělala ještě nehty, tak nechtěla dělat opravy po nich, protože to bylo extrémně tvrdé. Ale kdoví, co to používají a asi se jednalo spíše o gel než lak.
No já mám v peněžence malinkej pilníček na nehty, sebral jsem ho někde v hotelu a čas od času se to hodí, jinak bych to okousal, nedalo by mi to pokoj.
ještě mě tak napůl mimo napadlo, mám pocit, že jsem někde slyšel, že dříve se na nehty lepil kousek pinpongového míčku. Jestli je to pravda, tak by to byl dobrej úlet.
A skoč si k vjetnamcům na nehty, ty ti je nalakují, spíše nagelují. Když žena dělala ještě nehty, tak nechtěla dělat opravy po nich, protože to bylo extrémně tvrdé. Ale kdoví, co to používají a asi se jednalo spíše o gel než lak.
No já mám v peněžence malinkej pilníček na nehty, sebral jsem ho někde v hotelu a čas od času se to hodí, jinak bych to okousal, nedalo by mi to pokoj.
ještě mě tak napůl mimo napadlo, mám pocit, že jsem někde slyšel, že dříve se na nehty lepil kousek pinpongového míčku. Jestli je to pravda, tak by to byl dobrej úlet.
Jo, všiml jsem si, že to občas někdo má (Rich Severson jsem si všiml). Ale jak píšu, nechci to na hraní nehty, spíš na celkové zpevnění. Takže pingpongáč fakt ne a černou taky ne, obávám se, že by mě žena vyhodila 
No já se ptal teď doma. Tak opravdu spíše než lak gel a ten se pak jemným pilníkem zmatní, aby vypadal přirozeně. Ale ten se dává do pece ( nějaké UV světlo, nevím...). Stav se, je to prej na 20 minut.
No to je mazec, jako že mi dají ruku do pece? To dělala ta zlá babička Jeníčkovi a Mařence 
No ale je tam jen asi 800°c a je to asi na 3 minuty.... hele co je bolest proti kráse, ne??? (-:
Tak jestli mi to projde doma, ozvu se 
Je to uv lampa, tím se to vytvrdí, to samé používá Furch na vytvrzení laku na kytarách.
Nebolí to (říkaly ty kytary) 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Jen aby to významně nezměnilo dynamiku přítlaku při rejpání v uších a nose...