No tak to potom chce pořádné a hlavně bytelné konektory, plecháče na toto vhodné nejsou.qwer píše:No ja pedalboard zrusil pred lety a z krabicek neustale propojky vytahuju at uz kvuli prenaseni a teda hlavne z toho duvodu, ze jedu na baterky... Ale snazim se teda fakt ke vsemu chovat setrne, nevim, kdy byl problem, treba proste jen smula na spatne kousky.
Kabel mezi efekty
Pravidla fóra
Re: Kabel mezi efekty
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Přesně se to povolí začne vyklat zoxyduje a tak. Mně v pedalboardu dělal bordel kompresor a harmonizer někdy to šlo dobře někdy zapnu a piští pak sem zjistil že pomačkám rukama ty placate jacky a hraje to dobře pomačkám a chrchlá to tak ven dal sem neutrick a po problému.qwer píše:tu Fořt:
ty ploché konektory se mi rozpadly v místě, kde se ten jack pojil na to ploché tělo... Teda nerozpadlo se to úplně, ale bylo to prostě volné.
Potřeboval bych poradit. Chci, aby zvuk přes krabičky (řekněme maximálně 2 až 3) byl stejný, jako když kytaru přímo propojím s kombem. To jest aby degradace signálu byla co nejmenší. Čím to mám popropojovat? Tipy, zkušenosti, ... Jde mi samozřejmě hlavně o čistý zvuk. Krabky budou delay (nemám smyčku), OD, případně fuzz.
Teď mám:
kabel od kytary: 3m Monster Studio Pro 1000
propojky mezi efekty: Monster Rock
od efektu do komba: 1m Monster Rock
P.S. Kecy o pokojíčkových hráčích a jejich posedlostí zvuku si prosím nehcte pro sebe.
Díky.
Teď mám:
kabel od kytary: 3m Monster Studio Pro 1000
propojky mezi efekty: Monster Rock
od efektu do komba: 1m Monster Rock
P.S. Kecy o pokojíčkových hráčích a jejich posedlostí zvuku si prosím nehcte pro sebe.
Předpokládám, že máš na mysli krabičky ve vypnutém stavu. Pokud budou mít true bypass, není třeba řešit nic jiného než kvalitní propojky. S těmi Monstery nemám zkušenost, ale když používáš i kabel stejné značky, mělo by to být OK. Pokud mají kvalitní a dobře pájené konektory a nejsou zbytečně dlouhé, mezi 2-3 krabičkami by neměl být oproti průchodu stejnou délkou kabelu žádný postřehnutelný rozdíl. Pokud krabičky nebudou TB, záleží na provedení přepínacího systému (mrkni třeba na stránky Electronic Orange, tam jsou jednotlivé systémy popsány) a kvalitě případných bufferů v nich. Můžeš narazit na kvalitně provedené systémy, takže pokud neslyšíš trávu růst, nepoznáš rozdíl. Navíc buffer ti bude kompenzovat případný úbytek výšek na dlouhém kabelu, takže by se ti ten signál po průchodu krabičkami mohl i víc líbit (ale to už nebude samozřejmě identický). Pokud rozdíl poznáš a nebude ti vyhovovat, pořídíš si ke krabičkám TB box, buď s jednou smyčkou, do níž dáš všechny krabičky, nebo lištu (looper) s více smyčkami, do nichž krabičky zapojíš separátně.
Ještě poznámka k délce tvých kabelů - ty 3 m od kytary ke krabičkám OK, ale jak ti má stačit 1 m od krabiček ke kombu? Pokud je tedy nechceš posadit místo na podlahu na kombo a spínat místo ruky nohou. Ale i pak budou 3 m kabelu před krabičkama - kombem dost málo.
Ještě poznámka k délce tvých kabelů - ty 3 m od kytary ke krabičkám OK, ale jak ti má stačit 1 m od krabiček ke kombu? Pokud je tedy nechceš posadit místo na podlahu na kombo a spínat místo ruky nohou. Ale i pak budou 3 m kabelu před krabičkama - kombem dost málo.
Ano, mám na mysli krabičky ve vypnutém stavu, jinak bych to zvukově koneckonců ani nemohl porovnat.
Všechny moje krabičky jsou true bypass.
1m od krabiček úplně stačí - hraju jenom doma. Dokonce dosáhne na obě komba.
Obecně si myslím, že problém je v tom mixu kabelů Monster. SP1000 je na tom asi mnohem lépe než Rock. Takže když jsem propojen jenom mezi kytarou a kombem přes SP1000, zní to podstatně lépe, než když mám v řetězci třeba jenom jednu krabičku a používám SP1000 (kytara -> krabička) + Rock (krabička -> kombo).
Asi zkusím koupit ještě kvalitní kabel mezi krabičky a kombo, jenom nevím, jestli zase nebudou limitující ty propojky Rock.
Všechny moje krabičky jsou true bypass.
1m od krabiček úplně stačí - hraju jenom doma. Dokonce dosáhne na obě komba.
Obecně si myslím, že problém je v tom mixu kabelů Monster. SP1000 je na tom asi mnohem lépe než Rock. Takže když jsem propojen jenom mezi kytarou a kombem přes SP1000, zní to podstatně lépe, než když mám v řetězci třeba jenom jednu krabičku a používám SP1000 (kytara -> krabička) + Rock (krabička -> kombo).
Asi zkusím koupit ještě kvalitní kabel mezi krabičky a kombo, jenom nevím, jestli zase nebudou limitující ty propojky Rock.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestere, nechtěl bys případně vyzkoušet si udělat nějaký kabel, například zde často chválené a používané Sommer kabely + konektory Neutrik? Délku by sis udělal podle sebe a kvalita přenosu by měla být dobrá...
Docela mě překvapuje, že i tak drahá propojka jako Monster Rock dělá neplechu
Docela mě překvapuje, že i tak drahá propojka jako Monster Rock dělá neplechu
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vyzkoušet samozřejmě můžu.
Ale mám pocit, že se to prostě nezlepší a že jakmile tam bude víc spojů/propojek, musí jít ten zvuk trochu do kopru. Vím že qwer s tím taky bojoval ... Otázka samozřejmě je, jestli ten posun ve zvuku je tak velký, aby se to muselo řešit ...
Jinak včera jsem ještě testoval, zkoušel jsem kabel monster Rock vůči SP1000 a ten charakter zvuku je prostě jiný. Navíc mně zase začal blbnout fuzz a mám takový pocit, že největší neplechu dělá v propoji on. Musím to ještě všechno důkladně vyzkoušet až bude více času.
Ale mám pocit, že se to prostě nezlepší a že jakmile tam bude víc spojů/propojek, musí jít ten zvuk trochu do kopru. Vím že qwer s tím taky bojoval ... Otázka samozřejmě je, jestli ten posun ve zvuku je tak velký, aby se to muselo řešit ...
Jinak včera jsem ještě testoval, zkoušel jsem kabel monster Rock vůči SP1000 a ten charakter zvuku je prostě jiný. Navíc mně zase začal blbnout fuzz a mám takový pocit, že největší neplechu dělá v propoji on. Musím to ještě všechno důkladně vyzkoušet až bude více času.
- Nero
- Rádce
Z těch hotových kabelů mě ještě napadly Spectraflex, s nimi mám dobré zkušenosti. Ale bohužel nemůžu porovnat s MC propojkama, ty se mi do rukou nikdy nedostaly.
Holt tohle je nevýhoda toho, když je člověk netopýr a má tak hi-end výbavu, že i MC nestačí
Asi máš pravdu v tom, že přidání propojek musí zvuk nějak pozměnit, otázkou je, jestli A) má smysl řešit, B) lze vůbec vyřešit, pominu-li utopické nápady jako hard-wired propojení pedálů.
Holt tohle je nevýhoda toho, když je člověk netopýr a má tak hi-end výbavu, že i MC nestačí
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No vypadá to, že se vydám qwerovou cestou a zredukuju počet krabiček na minimum, jenom OD (bože který to bude?
) + fuzz + delay. Jsem víceméně rozhodnutý, že prodám komba, něco přidám a koupím BC CubII (jenom ještě musím vyzkoušet jak hraje s PRS a taky musím doufat, že budou letos vánoční odměny
), potom vyberu jeden (slovy jeden) OD který si s kombem nejlépe sedne, zbytek krabek rozprodám a už se na to vykašlu. 
na chvili zase 
a pak zacne cervik hlodat a co kdyby, a co tamto atd
presne si to napsal, hraje jinak, ted jenom otazka jestli lip, hur, pravdiveji nebo libidozneji....
Ja sem sveho casu testoval Monster Cable Acoustic (3600,-) a muj odrbany PW hral lip.
I kdyz u aktivky je to samozrejme jeste fiktivnejsi "problem" nez u pasivnich snimacu.
Samozrejme ztraty jsou na kazdem spoji i kdyby byl udelany z platiny, jenomze druha vec je, ze jsou tak subtle ze si myslim, ze ty rozdily si pouze namlouvas, ze slysis
Ze daleko vyraznejsi zmenu zvuku udelas malinko odlisnym uderem trsatka do strun, zamichani do muziky ani nemluvim.
PS: trosku OT, ale imho naprosto vystihujici tento zhoubny netopyrismus....... Vsiml si vubec nekdo ze Andy z PGS vsechny ukazka nahrava prstama a ne trsatkem!!!! Neprestane me udivovat ze to jeste nikdo nezminil, ten zvuk je tim 10x odlisnejsi nez kdybys vyzkousel vsechny snury sveta
a pak zacne cervik hlodat a co kdyby, a co tamto atd
presne si to napsal, hraje jinak, ted jenom otazka jestli lip, hur, pravdiveji nebo libidozneji....
Ja sem sveho casu testoval Monster Cable Acoustic (3600,-) a muj odrbany PW hral lip.
I kdyz u aktivky je to samozrejme jeste fiktivnejsi "problem" nez u pasivnich snimacu.
Samozrejme ztraty jsou na kazdem spoji i kdyby byl udelany z platiny, jenomze druha vec je, ze jsou tak subtle ze si myslim, ze ty rozdily si pouze namlouvas, ze slysis
Ze daleko vyraznejsi zmenu zvuku udelas malinko odlisnym uderem trsatka do strun, zamichani do muziky ani nemluvim.
PS: trosku OT, ale imho naprosto vystihujici tento zhoubny netopyrismus....... Vsiml si vubec nekdo ze Andy z PGS vsechny ukazka nahrava prstama a ne trsatkem!!!! Neprestane me udivovat ze to jeste nikdo nezminil, ten zvuk je tim 10x odlisnejsi nez kdybys vyzkousel vsechny snury sveta
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
No proto jsem tam dal taky toho smajlíka.hyenik píše:na chvili zase
Může být - slepý test jsem nedělal, ale prostě to opravdu zní jinak.hyenik píše: presne si to napsal, hraje jinak, ted jenom otazka jestli lip, hur, pravdiveji nebo libidozneji....
Samozrejme ztraty jsou na kazdem spoji i kdyby byl udelany z platiny, jenomze druha vec je, ze jsou tak subtle ze si myslim, ze ty rozdily si pouze namlouvas, ze slysis![]()
Co jsem si takřka jist je ten, že ten SP1000 hraje výrazně lépe než PW. Platí na mé sestavě a při mé hladině hlasitosti. Acoustic jsem nikdy nezkoušel.
Andy je, a troufnu si říci nejen můj, jeden z největších oblíbenců, který dává na YT dema kytarového vybavení.hyenik píše: PS: trosku OT, ale imho naprosto vystihujici tento zhoubny netopyrismus....... Vsiml si vubec nekdo ze Andy z PGS vsechny ukazka nahrava prstama a ne trsatkem!!!! Neprestane me udivovat ze to jeste nikdo nezminil, ten zvuk je tim 10x odlisnejsi nez kdybys vyzkousel vsechny snury sveta
Ještěre a co nějaký přepínač před krabky. Takový nožní přepínač je velká frajeřina. Já sám teď uvažuju o tom samém, protože když chci čistý z komba a ženu sígnál přes ty všechny krabky, tak mě ta chuť zase přejde. Prostě přepínač před efekty a přepínat čistý/pedalboard. Existuje spousta řešeních snad od všech možných i nemožných firem. Pokud je člověk alespoň trochu manuálně zručný, dá se to udělat za pár korun. Mimochodem když jsem u toho, stačí jednopólový přepínač a přepínat pouze živý vodič, nebo je nutné přepínat i stínění. Poraďte zkušení, prosím.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tak zkoušel Rock Cable od Monster, PW a dělané SpiritXXL+Neutriky. Doma jsem rozdíly poznal a ten PW byl o docela dost horší. Zase na druhou stranu, když jsem ve zkušebně nebo na koncertu a hraje celá kapela, tam by bylo jedno jestli hraju na kabel od žehličky nebo hypersuper Mogami /brát s nadhledem pls/Jester píše:Může být - slepý test jsem nedělal, ale prostě to opravdu zní jinak.
Co jsem si takřka jist je ten, že ten SP1000 hraje výrazně lépe než PW. Platí na mé sestavě a při mé hladině hlasitosti. Acoustic jsem nikdy nezkoušel.
...ve zkušebně nebo na koncertu a hraje celá kapela, tam by bylo jedno jestli hraju na kabel od žehličky nebo hypersuper Mogami /brát s nadhledem pls/
...a to je taky pravda, moc to asi řešíme, profík řeší jen hraje, nehraje.
...a to je taky pravda, moc to asi řešíme, profík řeší jen hraje, nehraje.
Fakt nikdo neporadí? Prosím.symar píše: Mimochodem když jsem u toho, stačí jednopólový přepínač a přepínat pouze živý vodič, nebo je nutné přepínat i stínění. Poraďte zkušení, prosím.
Tady máš schéma pro 1 smyčku. Pokud se obejdeš bez signalizace LEDkou, stačí DPDT přepínač.
Přepínat stačí signál.symar píše:Mimochodem když jsem u toho, stačí jednopólový přepínač a přepínat pouze živý vodič, nebo je nutné přepínat i stínění. Poraďte zkušení, prosím.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tak nějak jsem si to myslel, jistý jsem si ale nebyl. Chlapi díky moc.
- Nero
- Rádce
Opravdu jen JEDEN ovedrive? Neumím si představit, jak budeš ze své sbírky vybírat, který půjde pryčJester píše:No vypadá to, že se vydám qwerovou cestou a zredukuju počet krabiček na minimum, jenom OD (bože který to bude?) + fuzz + delay. Jsem víceméně rozhodnutý, že prodám komba, něco přidám a koupím BC CubII (jenom ještě musím vyzkoušet jak hraje s PRS a taky musím doufat, že budou letos vánoční odměny
), potom vyberu jeden (slovy jeden) OD který si s kombem nejlépe sedne, zbytek krabek rozprodám a už se na to vykašlu.
A i to ostatní zní docela smutně
PetrPeter 1975 - 2008
Haha. To jsem si dneska ještě jeden objednal.Nero píše: Opravdu jen JEDEN ovedrive? Neumím si představit, jak budeš ze své sbírky vybírat, který půjde pryč![]()