Fast Fret
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Fast Fret
Zdravim, fast fret snad už používala nebo používá většina z vás, co ste s nim dělali když se ta vrchní část už zašpinila a natrhala? PRostě ste s tim jeli dál dokud se to neobrousilo nebo ste ten kousek odřízli a mazali opět s čistym spodkem ? :
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fast Fret
No keď to už bolo zničené, tak som z toho pár milimetrov odrezal a mal som to vlastne znova ako nové. Ale pravdu povediac, viac ako Fast Fret sa mi osvedčil Dunlop: http://kytary.cz/dunlop-cistic-strun-6582/HN021333/
No, jestli to používá většina lidí ... nevím, jak v komunitě zdejšího fóra, ale z mého okolí je to většinou FastFret vs Dunlop vs Denaturák vs Špína. 
Když už je FastFret hodně sedřený, tak ty cáry, co z něj trčí, můžeš odstříhat nebo ten špalek mírně seřezat bez obav, že by mu to ublížilo.
Když už je FastFret hodně sedřený, tak ty cáry, co z něj trčí, můžeš odstříhat nebo ten špalek mírně seřezat bez obav, že by mu to ublížilo.
No hlavně si myslím (+ zkušenost už se dvouma FastFretama), že když už je ta houbička na cáry, tak tam už ovšem není ten olejík, takže nějaké seřezání moc nepomůže 
Ale záleží jakým stylem to aplikujete. Jestli to dřete jak levnou holku, tak se nedivte. Musí se na to s citem!
A jdu zkusit to seřezat, stejnak to nepomůže, bo to mám suché jak troud... Musím koupit nový..
EDIT: Jak krásně bílé po uřezání!
No a suché jak jsem říkal.. Tak jsem tam špricnlu trochu WDčka. Až to vytestuju, možná se podělím o zážitek...
Ale záleží jakým stylem to aplikujete. Jestli to dřete jak levnou holku, tak se nedivte. Musí se na to s citem!
A jdu zkusit to seřezat, stejnak to nepomůže, bo to mám suché jak troud... Musím koupit nový..
EDIT: Jak krásně bílé po uřezání!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Taky, mám FastFreta vyschlýho, tak mě napadlo nechat lehce do něj vcucnout ten http://kytary.cz/dunlop-cistic-strun-6582/HN021333/ a pak s tím šmrdlat struny.
Uplná hovadina, ten dunlop má svoji vlastní houbičku a není potřeba cpát na nějakou zapatlanou od něčeho jinýho (vpodstatě jsou to dva rozdílné prostředky; dunlop spíš struny čistí a fast fret zlepšuje kluznost
)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Koupili novej... Když už to je tak jetý, tak to je stejně většinou už skoro úplně suchý.jakub.kubaaa píše:Zdravim, fast fret snad už používala nebo používá většina z vás, co ste s nim dělali když se ta vrchní část už zašpinila a natrhala? PRostě ste s tim jeli dál dokud se to neobrousilo nebo ste ten kousek odřízli a mazali opět s čistym spodkem ? :
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
jo, jo, když je fastfred vyschlej, je to blbý.FastFreta vyschlýho
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
arcilucifer
tak fast freta sem koupil pred 14 dny a uz NIKDY vice. vzal sem ho na zkousku a vracim se ke Kyseru s hadříčkem . a fastfret de z domu .
Ahoj. Teď jsem si koupil fast fret když ho tu všichni tak vychvalujou, tak se chci zeptat, jak často s tím ty struny čistit a kdyz je tím natřete, tak jak dlouho to necháváte působit než to otřete tím hadříkem??? 
Co máš za problém, používám leta, čistím a konzervuji tím i hmatník, funguje dobře.arcilucifer píše:tak fast freta sem koupil pred 14 dny a uz NIKDY vice. vzal sem ho na zkousku a vracim se ke Kyseru s hadříčkem . a fastfret de z domu .
Co ti na něm vadí ???
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Noo fast fret mám taky, ale nezalíbilo se mi to... NA čištění mi to moc nepřijde, to je vážně zlatý ten Dunlop čistič ... A na mazání to možná je, ale za cenu za**** rukou...
-
arcilucifer
no ten kyser striknu na hadrik a protahnu strunu po strune, zeshora, zespoda najednou,pak zvrchu pretru po hmatniku.shoooter píše:Co máš za problém, používám leta, čistím a konzervuji tím i hmatník, funguje dobře.arcilucifer píše:tak fast freta sem koupil pred 14 dny a uz NIKDY vice. vzal sem ho na zkousku a vracim se ke Kyseru s hadříčkem . a fastfret de z domu .
Co ti na něm vadí ???
tim fast fretem me to prislo takovy smrdlani.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
ChvilkuCtibi píše:Ahoj. Teď jsem si koupil fast fret když ho tu všichni tak vychvalujou, tak se chci zeptat, jak často s tím ty struny čistit a kdyz je tím natřete, tak jak dlouho to necháváte působit než to otřete tím hadříkem???
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Fast fret je jedinej přípravek z asi šesti, které jsem postupně vyzkoušel, kterej oživí zvuk strun a myslím, že přispívá i životnosti. Např. Dunlop 65 zvuk strun devastuje i když si to třeba někdo nechce přiznat( taky jsem si zkraje říkal, že se mi to jen zdá, když ho používá tolik lidí)Problém Fast Fretu je jeho cena a trvanlivost První tři kusy mi vyschly do měsíce od té doby ho balím (před uložením do obalu) ještě do vzduchotěsné "šprcky" a trochu tím životnost prodloužím, ale pořád váhám, jestli není lepší si za tu cenu koupit jedny lepší nebo dvoje horší struny...
- ...EDGE...
Dunlop rozhodne nedevastuje zvuk strun, jen pak tak treba hodinu zneji vic plechove.