(solved) Marshall Lead 100 Mosfet 3210

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Petrok

(solved) Marshall Lead 100 Mosfet 3210

Příspěvek od Petrok »

Zdravím,
mám problém s kyt. hlavou Marshall Lead 100 Mosfet 3210 (pouze tranzistory). Po zapojení a spuštění nějakou dobu hraje, ale poté je slyšet jakési přepnutí a zvuk se znatelně zhorší - zkreslí se a ztiší, a to na obou kanálech (čistém i zkresleném).

Nějaké nápady, co by to mohlo způsobovat?

Díky
Naposledy upravil(a) Petrok dne 19.09.2011 22:30, celkem upraveno 1 x.
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall Lead 100 Mosfet 3210 - problém s kyt. hlavou

Příspěvek od DL »

Neni možný, že se to hřeje?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Petrok

Příspěvek od Petrok »

Zdravím, DL,
to dost možné je. Právě jsem procházel pár desítek fór, kde jsem narážel na úplně stejné otázky v diskusi ke stejné hlavě, ke stejnému problému. Padaly návrhy příčin právě zahřátím některé součástky nebo studenými spoji. První, co ale nakonec všichni doporučují, je vyčistit špinavé jacky v efektové smyčce. Propojit kabelem výstup a vstup do smyčky a vyzkoušet, zda problém setrvá. Pokud nesetrvá, mají se vyčistit nebo v horším případě, v důsledku ale prý lepším, jacky úplně vyměnit. Takže to vyzkouším a dám vědět, zda se něco pohlo.

Myslím, že by to teoreticky mohl být naprosto stejný problém i u druhého zesilovače, který mám (viz komba-zesilovace-reproboxy/trace-elliot ... 26770.html). Bylo mi až podezřele divné, že se problémy tolik podobají.

Uvidíme, to by bylo snad to nejsnazší..

Každopádně díky za reakci!
Petrok

Příspěvek od Petrok »

Zde se popisuje příčina problému: http://ztalk.proboards.com/index.cgi?bo ... read=38818 . Nemám ještě potvrzené, zda je to příčina i v mém případě, nicméně dalším se tohle může hodit.
Petrok

Příspěvek od Petrok »

Vyčištění žel u tohoto zesilovače nepomohlo, poputuje do servisu, ale u Trace E. ano.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“