Zdravím,
mám problém s kyt. hlavou Marshall Lead 100 Mosfet 3210 (pouze tranzistory). Po zapojení a spuštění nějakou dobu hraje, ale poté je slyšet jakési přepnutí a zvuk se znatelně zhorší - zkreslí se a ztiší, a to na obou kanálech (čistém i zkresleném).
Nějaké nápady, co by to mohlo způsobovat?
Díky
(solved) Marshall Lead 100 Mosfet 3210
Pravidla fóra
(solved) Marshall Lead 100 Mosfet 3210
Naposledy upravil(a) Petrok dne 19.09.2011 22:30, celkem upraveno 1 x.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall Lead 100 Mosfet 3210 - problém s kyt. hlavou
Neni možný, že se to hřeje?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Zdravím, DL,
to dost možné je. Právě jsem procházel pár desítek fór, kde jsem narážel na úplně stejné otázky v diskusi ke stejné hlavě, ke stejnému problému. Padaly návrhy příčin právě zahřátím některé součástky nebo studenými spoji. První, co ale nakonec všichni doporučují, je vyčistit špinavé jacky v efektové smyčce. Propojit kabelem výstup a vstup do smyčky a vyzkoušet, zda problém setrvá. Pokud nesetrvá, mají se vyčistit nebo v horším případě, v důsledku ale prý lepším, jacky úplně vyměnit. Takže to vyzkouším a dám vědět, zda se něco pohlo.
Myslím, že by to teoreticky mohl být naprosto stejný problém i u druhého zesilovače, který mám (viz komba-zesilovace-reproboxy/trace-elliot ... 26770.html). Bylo mi až podezřele divné, že se problémy tolik podobají.
Uvidíme, to by bylo snad to nejsnazší..
Každopádně díky za reakci!
to dost možné je. Právě jsem procházel pár desítek fór, kde jsem narážel na úplně stejné otázky v diskusi ke stejné hlavě, ke stejnému problému. Padaly návrhy příčin právě zahřátím některé součástky nebo studenými spoji. První, co ale nakonec všichni doporučují, je vyčistit špinavé jacky v efektové smyčce. Propojit kabelem výstup a vstup do smyčky a vyzkoušet, zda problém setrvá. Pokud nesetrvá, mají se vyčistit nebo v horším případě, v důsledku ale prý lepším, jacky úplně vyměnit. Takže to vyzkouším a dám vědět, zda se něco pohlo.
Myslím, že by to teoreticky mohl být naprosto stejný problém i u druhého zesilovače, který mám (viz komba-zesilovace-reproboxy/trace-elliot ... 26770.html). Bylo mi až podezřele divné, že se problémy tolik podobají.
Uvidíme, to by bylo snad to nejsnazší..
Každopádně díky za reakci!
Zde se popisuje příčina problému: http://ztalk.proboards.com/index.cgi?bo ... read=38818 . Nemám ještě potvrzené, zda je to příčina i v mém případě, nicméně dalším se tohle může hodit.
Vyčištění žel u tohoto zesilovače nepomohlo, poputuje do servisu, ale u Trace E. ano.