The Edge (U2)

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Re: The Edge (U2)

Příspěvek od honzek68 »

už jste to slyšeli? já jsem to objevil až ted, mýslím piáno ve WOWY - dobre je to slyset 0:11 až 0:20
jinak i ty nový rolničky, nebo jak to nazvat co mají na pozadí se mi také moc moc líbí, Kdybyste sehnali někde backing track , nebo aspon kdyby to šlo nějak doma udělat :( , jak si dělají backing tracky Mick3b1g a spol??
já to chci taky umět :!: :!: poradte prosím
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No Mick si to nahrává komplet. Má basu, má elektronické bicí, klávesy a jede :)

Jinak backingy se povětšinou když ne nahráváním svojím dělají z 5.1 zvuku z DVD (proto je většina backingů živáky) to se dá (byt složitě) rozjebat zvlášt do wavů všechny kanály a při troše štěstí zjistíš, že kytara je v jednom z těch kanálů a tak ho odstraníš, smixuješ to zpět dohromady a backing je na světě. Ale je to piplačka a taky záleží jak je to zvukařsky natočené to DVD. Někdy je kytara ve všech kanálech (nebo minimálně její reverb) a je pořád trošku slyšet.

To je lepší si uplácat bicí třeba rukou, basu na vrchní E strunu a je to :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

A nebo si koupíš JamVox a tu kytaru si vymažeš jedním kliknutím :wink:Kdyby si chtěl,tak ten backing WOWY live mám
Edit:na ty covery jsem moc zvědavej
http://u2czech.blog.cz/1109/bono-u2-won ... or-a-while
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to bys mohl Romane udělat nějaký test. Mě by totiž fakt zajímalo jak to ten jamvox odstraní. Fakt to funguje u jakékoliv skladby nebo jen u určitých?

edit aha, tak jenom odstranuje kytaru ktera je hodne v pravo, nebo hodne v levo, navic na to jsou urcite presety prednastavene pro urcite situace v "songu" a urcite songy.. uspesnost tak 10% u jiných skladeb.. halt reklamni tah jak svina 8) ono to ani technologicky neni mozne.. proste porad stejne obraceni faze jako u vokalu na stredu, jen ji to umi obratit i jinde nez na stredu..a jen za velice priznivych podminek, coz U2 sound kde je kytara vetsinou kousek v pravo od stredu a v levo je druhy aparat + stereo reverb/chamber moc fungovat nebude :(

nasrani diskutéři na forech strankach vox a odpoved:
Hello, I'm Freddy DeMarco from Vox, and I am sorry a few of you are disappointed and think our adds are misleading. There are few things to be addressed here. First off; the GXT presets that are for reducing the lead instrument's volume, do work well with particular tunes.
particular tunes :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

panedge píše:A nebo si koupíš JamVox a tu kytaru si vymažeš jedním kliknutím :wink:Kdyby si chtěl,tak ten backing WOWY live mám
Edit:na ty covery jsem moc zvědavej
http://u2czech.blog.cz/1109/bono-u2-won ... or-a-while
Jo Panedge ten LIVE Backing TRACK určitě chci mail: honzek @ seznam cz
Jinak je nějaký program na rozdělění 5.1 zvuku? v Reaperu to asi nejde....
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

na to potřebuješ minimálně 3 softy.

1. soft kterej dostane DVD na disk v DVD formatu
2. soft kterej vyhrabe z VOBu jednotlivé AC3 audio soubory (DGindex kdysi býval)
3. soft kterej umí převéš AC3 na WAV
panedge

Příspěvek od panedge »

Luky já nevím,já to nezkoušel-mě to vyhovuje kvůli jinejm věcem 8) Například Korg SDD...
Honzek-máš to tam
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:Luky já nevím,já to nezkoušel-mě to vyhovuje kvůli jinejm věcem 8) Například Korg SDD...
Honzek-máš to tam
tojoo o tom žádná, jako efektor je to super ;) jen že to odstranování kytar není tak horké :) ale mohl bys do toho natlačit nějakou mp3 U2 a vyzkoušet to, jen tak :)
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Na jaký nástroj jsou podle vás hrány ty rolničky ve WOWY ?
panedge

Příspěvek od panedge »

To nevím,nějakej synťák-každopádně to vymyslel-a nahrál Brian Eno
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Kdo to je ten Briano Eno, ted o něm slyším nějak často
jastud

Příspěvek od jastud »

honzek68 píše:Kdo to je ten Briano Eno, ted o něm slyším nějak často
Producent, muzikant a vůbec zajímavá persona. http://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Eno

Roxy Music, Music for Airports, nic?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
panedge

Příspěvek od panedge »

Si děláš p***l ne?
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

panedge píše:
Si děláš p***l ne?
No vážně nedělám :D poprvé jsem si ho všiml, když U2CURE udělal cover k 11.9, Jo asi bych se měl hambou ropadnout :oops:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:Na jaký nástroj jsou podle vás hrány ty rolničky ve WOWY ?
flažolety na dvou strunách
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack píše:
honzek68 píše:Na jaký nástroj jsou podle vás hrány ty rolničky ve WOWY ?
flažolety na dvou strunách
On se ptal na originál,nebo sem to já blbě pochopil? :)
panedge

Příspěvek od panedge »

honzek68 píše:
panedge píše:
Si děláš p***l ne?
No vážně nedělám :D poprvé jsem si ho všiml, když U2CURE udělal cover k 11.9, Jo asi bych se měl hambou ropadnout :oops:
Brian Eno a jeho kolega Daniel Lanois jsou producenti téměř všeho od LP The Unforgattable fire.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no já jsem přesvědčenej že i v orignálu (studiovce) jsou ty "zvonečky" prostě flažolety, resp když to tak nahraju, zní mi to naprosto stejně, ale hladkou stranou trsátka nebo prstama. přišlo by mi divný proč by Edge na takovej relativně primitivní loop použil synthetisator, co může, udělá na kytaře. Ale tak dá se to udělat na klávesách proč ne. Ale na kejtře podle mě zrovna tak stejně. Co použili se stejně nedozvíme :)

7.pražec struna H a G dokolečka podle mě (nemam tu kytaru, sem ji prodal :lol: tak to nemuzu zkusit)

jinak Brian Eno byl producentem jenom 3 alb U2 (nutno dodat že vlastně tří nejlepších)
1. Unforgettable fire
2. Joshua Tree
3. Zooropa

a Lanois byl vždy u toho + ještě u Achtung baby, All That You Can't Leave Behind, a podílel se na mixu u No line on the horizon, ale tam to bylo s vícero producentama
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

pupack píše:no já jsem přesvědčenej že i v orignálu (studiovce) jsou ty "zvonečky" prostě flažolety, resp když to tak nahraju, zní mi to naprosto stejně, ale hladkou stranou trsátka nebo prstama. přišlo by mi divný proč by Edge na takovej relativně primitivní loop použil synthetisator, co může, udělá na kytaře. Ale tak dá se to udělat na klávesách proč ne. Ale na kejtře podle mě zrovna tak stejně. Co použili se stejně nedozvíme :)

7.pražec struna H a G dokolečka podle mě (nemam tu kytaru, sem ji prodal :lol: tak to nemuzu zkusit)

jinak Brian Eno byl producentem jenom 3 alb U2 (nutno dodat že vlastně tří nejlepších)
1. Unforgettable fire
2. Joshua Tree
3. Zooropa
Jo taky to hraju na flažolety, ale přišlo mi že v originálu střídají 4 tony místo 2. Jinak jak prodal ? to mi musíš vysvětlit , kupuješ zas něco lepšího?

konečně vím co má Briano Eno společného s U2 8)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ne prodal jsem Squiera co mi ležel doma, Fendera samozřejmě pořád mám, ale ne doma, veškerou aparaturu mam v práci kde mam jakoby "studio/zkušebnu"

http://www.arcus-ul.cz/pupack/WOWY_loop.wav

tady dávám ke stažení loop smyčku do ktere hrajou U2 WOWY na koncertech, je to origoš do ktereho hrajou. Lary se přidává později a hraje přechody nad ty bicí. Ale studiovka to měla jinak.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“