''Nové'' pianino

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Hrochan

''Nové'' pianino

Příspěvek od Hrochan »

Zdravím všechny,
nějakou dobu jsem se ohlížel po akustickém nástroji, a tak mi tedy před týdnem přivezli pianino. Koupil jsem ho ze servisu za 24.000 jakožto málo používané (prý někde od výroby stálo a kolíky jsou jako nové), repasované a v perfektním stavu, rok výroby je tuším 1927. Byl jsem si ho i předem vyzkoušet (asi ne dost), a zdálo se mi fajn.
Tak mi ho přivezli, a ejhle. Nejen že pár kláves občas nezní (s tim věřím že si pán poradí, mám to v záruce), ale po bližší prohlídce mi to zas tak repasované nepřijde. Úhoz je nerovnoměrný a pokud člověk nechce hrát vyloženě forte, tak se s tim moc rozumně zacházet nedá (dynamika si trochu dělá co chce). Navíc při nesešláplém pedálu jsou klávesy dost ztuhlé (vím že bez pedálu je to vždycky trošku těžší, ale tady to vypadá jak kdyby o sebe ty části nějak třely) - nejspíš zašlá dusítka - hraní piana bez pedálu je tedy taky celkem problém.
Také jsem si všiml že kladívka v sobě mají velké rýhy od strun, což by myslím po generálce být nemělo, nebo je to normální?
Navíc moderátor funguje, ale když se při něm sešlápne pedál tak jeden ton rozezní všechny kolem stejně hlasitě (to si fakt vysvětlit nedokážu) a obzvlášt vyšší tóny jsou docela horor.

Jsem tedy na vážkách - pán přijede příští týden na ladění a já mám docela chuť ho požádat ať to vyřeší nebo si to vezme zpátky. Chtěl bych se tedy zeptat zda je normální po něm v rámci záruky chtít věci typu zbroušení kladívek, regulaci mechaniky kvůli té nerovnosti apod.. Asi to mělo být už tak na začátku ne? Nebo jsem jen magor a je to takhle normální? :D Budu rád za Vaše názory a zkušenosti :) protože z pření se jako roční začátečník s technikem co učí na konzervě mi dost nahání hrůzu :D
Počátek - sychravé dopoledne 10. dubna 2010 --- 1. (soukromá) hodina - 2. července 2010
R.I.P. Yamaha PSR-E313 --- welcome Casio PX-130
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: ''Nové'' pianino

Příspěvek od Atkins »

Nedokážu si představit "záruku" na nástroj z roku 1927. A jsem přesvědčen, že ta mechanika nepůjde seřídit tak aby byla vyvážená - nebude. Zásadní chybou byla nedostatečná prohlídka při nákupu, obzvláště u takového dědečka.
Doporučuji vrátit a hledat novější a kvalitnější nástroj - prvorepublikové nástroje dnes bývají v dost bídném a mnohdy neopravitelném stavu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Záruka na provedenou práci či zboží neshodující se s popisem. Pokud prodejce tvrdí, že je v perfektním stavu, má být v perfektním stavu a ne totálně rozhozené. Špagátky sežrané od malé chlupaté obyvatelky nástroje, vymlácená kladívka, zatuhlá dusítka, nemoderující moderátor - to prostě není repasovaný málo používaný klavír v perfektním stavu. Ať to prodejce dostane do uvedeného stavu nebo si to vezme zpátky.
Hrochan

Příspěvek od Hrochan »

Jojo, měli jste úplnou pravdu. Byl jsem z toho tak rozčarovanej že jsem si zavolal jinýho klavírníka coby nezaujatou stranu, a ten potvrdil co jsem si myslel. Byl to normální starej klavír tak za 3000 odněkud z bazaru, pořádně opucovanej zvenku, s novým obložením (který bylo uplně špatně, přečuhovalo dřevo, plast byl přilepenej šejdrem). Ten klavírník strávil asi hodinu výčtem co všechno je tam blbě... Pánovi jsem teda zavolal, on se mi přiznal že se na to vykašlal, a peníze mi vrátil.
Určitě za to mohla nedostatečná prohlídka z mojí strany, a naivní důvěra v to že když je to technik tak to neprodává rozbitý .... Na druhou stranu pán je pěknej ha*zl :D
3 týdny nervů (nejistota jestli mi vrátí peníze, nemohli jsme to dostat ven kvůli lešení, pán přeložil termín tak jsme to stěhovali podruhý jinam ... ) mě poučily, takže mám teď zabraný 1960 Scholze od klavírníka co mi prohlížel ten šmejd :) prý to přede mnou všechno rozeberea předvede abych měl jistotu
Takže pro případné kupce pianin: VŽDYCKY si sebou vezměte třetí stranu když nakupujete! Těch pár stovek by mi ušetřilo spoustu starostí... A taky se obloukem vyhnout pianaikaros.cz :D
Počátek - sychravé dopoledne 10. dubna 2010 --- 1. (soukromá) hodina - 2. července 2010
R.I.P. Yamaha PSR-E313 --- welcome Casio PX-130
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“