Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
lunchie

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od lunchie »

to schema ze sloclone je v poradku, ja to cross-checkoval se schematem na mark iv, mark iii i mark 2c co jsem nasel na netu primo od mesy a vice mene vsechny jsou si podobne jako vejce vejci.

Osobne doporucuju udelat oddelene korekce a gain pro cisty a lead kanal + hlasitosti - neco jako ve stylu mark iv. Dalsi vec - tlumeni, nedelal jsem ho a je to v klidu, zadne lupani neni slyset ... to radsi doporucuju dodelat treba vypinatelnou smycku. co se tyce tech modu jako pull bright, atd. ty jsem udelal taky jako prepinace vyvedeny na panel.

graficky ekvalizer jsem nedelal, protoze jsem nemel civky a ani jsem nevedel, kde k nim nejak jednoduse prijit, taky pak clovek potrebuje nejak rozumne udelat sasi, aby se tam daly dat ty slidery, takze na to mam zapojeny GEQ pedal do smycky. Mam tam teda malou zmenu u master volume, ktery je presne pred GEQ ... mesa to ma zapojene jako promenlivy odpor, ja ten master volume potak zapojil stejne jako kdyz se zapojuje gain, takze mam konstantni zatez na vystupu, nemeni se frekvencni odezva pri zmene hlasitosti :).

PI ma udelanej stejne jako mark a i zpetnou vazbuy mam udelanou stejne. Jediny rozdil je v pouzitych lampach - pouzivam JJ 6v6 no udelal jsem nastavitelny bias -docela me mrzi jake jsem pouzil sitove trafo - dava 150mA a to je opravdu bare minimum na pp 6v6 :(

Dalsi vec - ten pre-amp ma strasnou hromadu gainu a je docela nachylny na oscilace pri spatnem navrhu - kdyz jsem to postavil a poprve zapl, tak to pekne piskalo, pri max. gainu, takze jsem to musel lehce poupravit ale i tak to docela dost hucelo. Nakonec jsem musel posunout relatka co nejblize k tomu, co prepinaji a zkratit signalove draty na nezbytne minimum. Ale vysledek je naprosto paradni. Me prijde, ze oproti ostatnim zesikum to hraje uplne samo - takovy ten pocit, ze to vubec neklade odpor a jde to krasne za rukou.

EDIT: pro referenci, tady je mark 4 schema ....
http://www.freeinfosociety.com/electron ... php?id=287
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

díky, podívám se na to, zůstanu ale asi u normální verze iic+ ze sloclone, chci to dát do malé hlavy a nechci tam žádné další věci, bude to na doma na cvičení tak si myslim, že to zvládnu i s tím jedním eq pro oba kanály a kaskádovými gainy, s tím že volume budou dvě aby to šlo dorovnat mezi kanály hlasitostně. No a když to nebude stačit tak to rozeberu a předělam, není nic jednoduššího, vždyť to znáš :lol:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak potom koukni semhle, tenhle tipek tam ma presne na tohle plosak na preamp.

http://diy-fever.com/amps/mesa-mark-iic-preamp/
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to sem mu taky jednou ukazoval ... je to pěkně navržený ale prej je to fuj pač je to na PCB. :mrgreen:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
miky747

Příspěvek od miky747 »

Chlapi, potřebuji poradit,
chystám se postavit P1-eXtreme, použít 1x 6l6 flašku a objednal jsem teď na kytarách Celestion greenback G12M 8ohm s citlivostí 98dB, musím totiž vyrobit i 112 bednu. Chci se teda ještě zeptat jestli to nebude moc hlasitý ( na doma ) nebo potichý :D
V dokumentu píšou výkon 7-15 W do 4,8 nebo 16Ohm.

dík
Kdo si hraje, nezlobí.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

na doma je ta hlasitost uplně v pohodě . mam postavený SEL 20W s KT88 a ai to je na doma docela v pohodě .
Obrázek
miky747

Příspěvek od miky747 »

Uf :D teď maj na kytarách akci na repra, tak jsem po něm skočil ... http://kytary.cz/celestion-classic-g12- ... /HN082455/

Jsem na to zvědavej, jak to bude hrát.
Kdo si hraje, nezlobí.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no koukam že ten greenback zlevnily já sem za něj dával 2K . jestli si chceš udělat nějakou hrubou představu jak to hraje s tim greenbackem tak koukni na tohle video. (moje :) ) http://youtu.be/Q-xhLD5EIIQ
Obrázek
Snil

Příspěvek od Snil »

Hoši jste šikulky co jsem to tak pročítal a poslouchal vaše aparáty. Nepostavil by mi někdo JCM800 o výkonu do 30Watů? Chtěl bych něco výkonově univerzálního jak na doma tak do zkušebny. Je li to při tomto výkonu možné při zachování co nejvernějšího soundu.
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

30 nebo 50W už je celkem jedno, takže konec tak s 2xEL34, schémata na jcm jsou, podle těch to dokáže postavit spousta lidí (taky jsem už nějaké aparáty vycházející z JCM stavěl) nic moc na tom není, ale pro srovnávání s originálem bys musel mít originální výstupní trafo, který asi bude dělat největší rozdíly, jinak na tom nic moc není...
St.Anley Tube Amps
Snil

Příspěvek od Snil »

Stanley06: Tak nějak tuším komplikaci s tím originálním výstupním trafem (dostupnost/cena) :) Jak se to s ním má? Nebude nejlepší když by tu tak sepsal svoji představu a aparátu a pak by se snad dala orintačne nastřelit částka? Nebo mě případně vyvézt s omylu že má představa o výbavě aparátu je naprosto zkreslená :roll:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

klidně napiš co si představuješ, já i ostatní se k tomu můžeme vyjádřit... jinak ty trafáky se sehnat dají, jen prostě všechno něco stojí...
St.Anley Tube Amps
Snil

Příspěvek od Snil »

V podstatě jcm800 s integrovaným Tubescreamrem TS 9 ke kterýmu by byly vlastní korekce jako jsou na jeho klasickem pedálovém provedení.
Měl by spínatelnej přes apec i footschwitch:

-clean/gain jcm800+jump
-gain jcm800/TS 9+jump
jump fungujicí ve všech režimech
efektová smyčka
reverb?
Chtěl bych teda originál výstupní trafo
lampy asi Sovtek
Výkon co nejnižsí při dodržení charakteru zvuku at je použitelnej jak na doma tak do zkušebny max tedy 50W, případně nižší.
Zatím bych měl přestavu o hlavě ovšem zaleží na nákladech. kombu bych setaky nebránil.
Ted si nechám moc rád poradit, díky.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

trošku jsem to nepochopil s těma kanálama/modama, ty chceš clean a lead marshall a na obojim aby fungovala TS808 a ještě na každym aby fungoval hlasitostí jump?
St.Anley Tube Amps
Snil

Příspěvek od Snil »

no napsal jsem to trochu krkolomně. Chtěl bych jump použít jak na zkreslení samotného aparátu tak na zkreslení s tubescreamrem. Nikoliv na clean!Jedná se mi o to že mám strach že mi nebude stačit zkreslení samotného jcm a jak se znám budu mod s tubescreamer používat asi furt. Tak jsem preventivně chtěl mít možnost jumpu na oba mody zkreslení. Ted mě možná někteříukamnují že je pro mě jcm 800 zbytečná at řeším 900 :oops: Je to nesmyl muj záměr s integrací tubescreamru do aparátu? Zvolit raději možnost jcm800 plus tube na podlaze?

Edit.Zvukem aparátu bych se chtěl přiblížit k Slashově soundu. Chápu ale že še v prstech :wink:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nesmysl to asi není, ale já bych to dělat nechtěl, pokud chceš origo zvuk kup si origo jcm a tsko na podlahu, jestli chceš slashe, tak ten má přeci svojí signaturu (myslím že je to přímo M - silver jubilee 2555, nebo z tohohle modelu vychází), nevim na kolik jsi zkušený a jaké máš uši, jestli poznáš že to hraje jako originál když to nebudeš mít s originálem vedle sebe...

pokud tam chceš Tsko jen kvuli tomu že si myslíš, že ti nebude stačit gain tak to asi neni dobrá volba a bylo by lepší podívat se jako základ po něčem co ten gain má...
St.Anley Tube Amps
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Lampáče s polovodičovým dokopáváním existují, ale přijde mi to jako zbytečně složité řešení (už vyvést tomu potřebných 9V je docela opruz). Podle mě by vážně bylo jednodušší vyřešit to klasickým aparátem a TS nechat na podlaze cucat z baterky.
Snil

Příspěvek od Snil »

Máte pravdu. Nejlepší řešení bude originál jcm800 a třeba do sola šešlapnout klasický TS na podlaze. Je možné jen udělat oproti originálu možnost vypnutý zkreslení na footschwitch? Nebo bude lepší pro zachování zvuku a jednoduchosti aparátu požívat volume na kytaře? udělal by i někdo ts na podlahu? :oops:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

na klasickém JCM je asi nejlepší udělat přepínání hi/low kanál a rozdvojit buď gain potak nebo volume poťák, otázkou je jestli fakt neni lepší podívat se po nějaké jiné verzi která vychází z jcm a umí to co chceš, těch modelů je spousta a každý má něco
St.Anley Tube Amps
Snil

Příspěvek od Snil »

kde zjistím více info o jiných verzí jcm800? třeba jcm 900 se dá koupit celkem levně a tu asi nemá smysl nechávat stavět. Pro mě je jcm 800 něco ko svatej grál. Přijde mi jako nejlepší základ zvuku pro mě
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“