Osobne doporucuju udelat oddelene korekce a gain pro cisty a lead kanal + hlasitosti - neco jako ve stylu mark iv. Dalsi vec - tlumeni, nedelal jsem ho a je to v klidu, zadne lupani neni slyset ... to radsi doporucuju dodelat treba vypinatelnou smycku. co se tyce tech modu jako pull bright, atd. ty jsem udelal taky jako prepinace vyvedeny na panel.
graficky ekvalizer jsem nedelal, protoze jsem nemel civky a ani jsem nevedel, kde k nim nejak jednoduse prijit, taky pak clovek potrebuje nejak rozumne udelat sasi, aby se tam daly dat ty slidery, takze na to mam zapojeny GEQ pedal do smycky. Mam tam teda malou zmenu u master volume, ktery je presne pred GEQ ... mesa to ma zapojene jako promenlivy odpor, ja ten master volume potak zapojil stejne jako kdyz se zapojuje gain, takze mam konstantni zatez na vystupu, nemeni se frekvencni odezva pri zmene hlasitosti
PI ma udelanej stejne jako mark a i zpetnou vazbuy mam udelanou stejne. Jediny rozdil je v pouzitych lampach - pouzivam JJ 6v6 no udelal jsem nastavitelny bias -docela me mrzi jake jsem pouzil sitove trafo - dava 150mA a to je opravdu bare minimum na pp 6v6
Dalsi vec - ten pre-amp ma strasnou hromadu gainu a je docela nachylny na oscilace pri spatnem navrhu - kdyz jsem to postavil a poprve zapl, tak to pekne piskalo, pri max. gainu, takze jsem to musel lehce poupravit ale i tak to docela dost hucelo. Nakonec jsem musel posunout relatka co nejblize k tomu, co prepinaji a zkratit signalove draty na nezbytne minimum. Ale vysledek je naprosto paradni. Me prijde, ze oproti ostatnim zesikum to hraje uplne samo - takovy ten pocit, ze to vubec neklade odpor a jde to krasne za rukou.
EDIT: pro referenci, tady je mark 4 schema ....
http://www.freeinfosociety.com/electron ... php?id=287