jestly vede jenom v krku nebo je uchycenej až v tělu a přitáhne se tim k sobě?? dík za odborné názory
co to je šroub v krku???
Pravidla fóra
co to je šroub v krku???
chci se zeptat kupuju si na lp krk a nevím co má za ůčel ten šroub v krku
jestly vede jenom v krku nebo je uchycenej až v tělu a přitáhne se tim k sobě?? dík za odborné názory

Re: co to je šroub v krku???
nene neni to zadne prichyceni krku k telu - slouzi pro zpevneni krku a take k pripadnemu doladeni prohnuti u krku...Burimen píše:chci se zeptat kupuju si na lp krk a nevím co má za ůčel ten šroub v krku
jestly vede jenom v krku nebo je uchycenej až v tělu a přitáhne se tim k sobě?? dík za odborné názory![]()
dík to sem přesně potřeboval vědět tak to tam ten krk stačí jen nalepit ne ???? a jak by měl u lp být ten krk prohlý???? díkqwer píše:nene neni to zadne prichyceni krku k telu - slouzi pro zpevneni krku a take k pripadnemu doladeni prohnuti u krku...Burimen píše:chci se zeptat kupuju si na lp krk a nevím co má za ůčel ten šroub v krku
jestly vede jenom v krku nebo je uchycenej až v tělu a přitáhne se tim k sobě?? dík za odborné názory![]()
no nalepit... ono se to rekne jednoduse, ale podle me to neni zrovna jednoduche.. asi bych tuhle praci prenechal kytararovi, jestli se v tom nevyznas...Burimen píše:dík to sem přesně potřeboval vědět tak to tam ten krk stačí jen nalepit ne ???? a jak by měl u lp být ten krk prohlý???? díkqwer píše:nene neni to zadne prichyceni krku k telu - slouzi pro zpevneni krku a take k pripadnemu doladeni prohnuti u krku...Burimen píše:chci se zeptat kupuju si na lp krk a nevím co má za ůčel ten šroub v krku
jinak ten sroub vyztuhy krku funguje samozrejme ikdyz je uz krk spojeny s kytarou a prohnuti krku stelujes az kdyz mas nasazene a naladene struny...
- Jens Ludwig
- Odborník
ahoj,mam problém-chci snížit dohmat tim,že utáhnu šroub v krku,ale ten šroub už je utaženej na maximum a ještě bych to potřeboval víc utáhnout/ohnout..jinak už to řešit nejde,protože tremolo je nejníž,jak jde..(nemá náhodou někdo fotku,jak to vypadá v krku a co se děje při utahování/povolování šroubu v krku?)díky!
Ses si jistej, ze to je nadoraz? Zkus trochu zabrat, mozna je to jen ztuhly.
ad topic: myslim, ze v tomhle pripade plati "a picture is worth a million words"

ad topic: myslim, ze v tomhle pripade plati "a picture is worth a million words"

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
díky,ale já spíš myslel obrázek,jak to vypadá vevnitř,kde jde vidět,jak se vůbec stane to ,že krk změní úhel..Asi se mění úhel těch šroubů,kterejma je krk přišroubovanej ke krku..nebo jak?Právě jestli by to šlo popřípadě ňák předělat,protože je to fakt maximálně utažený(tak,že se ten krk skoro rozložil:D
tak mám krapet opačnej problém než kolega tady před 4 rokama 
mám epi LP custom, dřív jsem používal struny daddario 009 a krk byl při úplným povolení výztuhy tak akorát, lehounce prohnutej,
teď jsem si pořídil ernie ball 009 a nevím jestli to je tím že jsou jiný nebo jen tím, že jsou nový, ale při úplným povolení výztuhy je ten krk rovnej skoro jako pravítko, chtěl bych ho uvolnit víc
zkoušel jsem výztuhu utáhnout a zase povolit, aby se to "rozhejbalo" ale výsledek nula,
existuje nějaká uživatelská metoda jak krk přinutit jít víc za strunama?
mám epi LP custom, dřív jsem používal struny daddario 009 a krk byl při úplným povolení výztuhy tak akorát, lehounce prohnutej,
teď jsem si pořídil ernie ball 009 a nevím jestli to je tím že jsou jiný nebo jen tím, že jsou nový, ale při úplným povolení výztuhy je ten krk rovnej skoro jako pravítko, chtěl bych ho uvolnit víc
zkoušel jsem výztuhu utáhnout a zase povolit, aby se to "rozhejbalo" ale výsledek nula,
existuje nějaká uživatelská metoda jak krk přinutit jít víc za strunama?
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
ja myslim, ze struny jsou jedina lehce prijatelna metoda. mam podobny problem na jedne z kytar (ovsem se sroubovanym krkem). castecne jsem prohnuti vratil teplem a svorkama ... ale vubec si nejsem jisty, jestli je to metoda pouzitelna i u lepeneho a lakovaneho krku (jsou asi i dalsi metody, ale urcite ne jednodussi). pokud je moznost to poresit strunama (proste vyber neco s vetsim tahem), asi bych se do toho nepoustel.
Re:
Ano, úhel krku vůči tělu se mění šroubem a říká se tomu Micro tilt neck.nodj píše:díky,ale já spíš myslel obrázek,jak to vypadá vevnitř,kde jde vidět,jak se vůbec stane to ,že krk změní úhel..Asi se mění úhel těch šroubů,kterejma je krk přišroubovanej ke krku..nebo jak?Právě jestli by to šlo popřípadě ňák předělat,protože je to fakt maximálně utažený(tak,že se ten krk skoro rozložil:D
Určitě si vyguglíš další obrázky.
no tohle jsem přesně nechtěl slyšet, ale trošku jsem to čekalParis píše:ja myslim, ze struny jsou jedina lehce prijatelna metoda. mam podobny problem na jedne z kytar (ovsem se sroubovanym krkem). castecne jsem prohnuti vratil teplem a svorkama ... ale vubec si nejsem jisty, jestli je to metoda pouzitelna i u lepeneho a lakovaneho krku (jsou asi i dalsi metody, ale urcite ne jednodussi). pokud je moznost to poresit strunama (proste vyber neco s vetsim tahem), asi bych se do toho nepoustel.
každopádně díky za odpověď
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X