co to je šroub v krku???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Burimen

co to je šroub v krku???

Příspěvek od Burimen »

chci se zeptat kupuju si na lp krk a nevím co má za ůčel ten šroub v krku
jestly vede jenom v krku nebo je uchycenej až v tělu a přitáhne se tim k sobě?? dík za odborné názory 8) :P
qwer
Odborník

Re: co to je šroub v krku???

Příspěvek od qwer »

Burimen píše:chci se zeptat kupuju si na lp krk a nevím co má za ůčel ten šroub v krku
jestly vede jenom v krku nebo je uchycenej až v tělu a přitáhne se tim k sobě?? dík za odborné názory 8) :P
nene neni to zadne prichyceni krku k telu - slouzi pro zpevneni krku a take k pripadnemu doladeni prohnuti u krku...
Burimen

Příspěvek od Burimen »

qwer píše:
Burimen píše:chci se zeptat kupuju si na lp krk a nevím co má za ůčel ten šroub v krku
nene neni to zadne prichyceni krku k telu - slouzi pro zpevneni krku a take k pripadnemu doladeni prohnuti u krku...
dík to sem přesně potřeboval vědět tak to tam ten krk stačí jen nalepit ne ???? a jak by měl u lp být ten krk prohlý???? dík
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Burimen píše:
qwer píše:
dík to sem přesně potřeboval vědět tak to tam ten krk stačí jen nalepit ne ???? a jak by měl u lp být ten krk prohlý???? dík
no nalepit... ono se to rekne jednoduse, ale podle me to neni zrovna jednoduche.. asi bych tuhle praci prenechal kytararovi, jestli se v tom nevyznas...

jinak ten sroub vyztuhy krku funguje samozrejme ikdyz je uz krk spojeny s kytarou a prohnuti krku stelujes az kdyz mas nasazene a naladene struny...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Přesunuto z Kytar do HW... myslím, že zde to má větší opodstatnění...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
nodj

Příspěvek od nodj »

ahoj,mam problém-chci snížit dohmat tim,že utáhnu šroub v krku,ale ten šroub už je utaženej na maximum a ještě bych to potřeboval víc utáhnout/ohnout..jinak už to řešit nejde,protože tremolo je nejníž,jak jde..(nemá náhodou někdo fotku,jak to vypadá v krku a co se děje při utahování/povolování šroubu v krku?)díky!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ses si jistej, ze to je nadoraz? Zkus trochu zabrat, mozna je to jen ztuhly.
ad topic: myslim, ze v tomhle pripade plati "a picture is worth a million words"
Obrázek
Obrázek
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
nodj

Příspěvek od nodj »

díky,ale já spíš myslel obrázek,jak to vypadá vevnitř,kde jde vidět,jak se vůbec stane to ,že krk změní úhel..Asi se mění úhel těch šroubů,kterejma je krk přišroubovanej ke krku..nebo jak?Právě jestli by to šlo popřípadě ňák předělat,protože je to fakt maximálně utažený(tak,že se ten krk skoro rozložil:D
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

tak mám krapet opačnej problém než kolega tady před 4 rokama :-P

mám epi LP custom, dřív jsem používal struny daddario 009 a krk byl při úplným povolení výztuhy tak akorát, lehounce prohnutej,
teď jsem si pořídil ernie ball 009 a nevím jestli to je tím že jsou jiný nebo jen tím, že jsou nový, ale při úplným povolení výztuhy je ten krk rovnej skoro jako pravítko, chtěl bych ho uvolnit víc

zkoušel jsem výztuhu utáhnout a zase povolit, aby se to "rozhejbalo" ale výsledek nula,

existuje nějaká uživatelská metoda jak krk přinutit jít víc za strunama?
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja myslim, ze struny jsou jedina lehce prijatelna metoda. mam podobny problem na jedne z kytar (ovsem se sroubovanym krkem). castecne jsem prohnuti vratil teplem a svorkama ... ale vubec si nejsem jisty, jestli je to metoda pouzitelna i u lepeneho a lakovaneho krku (jsou asi i dalsi metody, ale urcite ne jednodussi). pokud je moznost to poresit strunama (proste vyber neco s vetsim tahem), asi bych se do toho nepoustel.
MilanT

Re:

Příspěvek od MilanT »

nodj píše:díky,ale já spíš myslel obrázek,jak to vypadá vevnitř,kde jde vidět,jak se vůbec stane to ,že krk změní úhel..Asi se mění úhel těch šroubů,kterejma je krk přišroubovanej ke krku..nebo jak?Právě jestli by to šlo popřípadě ňák předělat,protože je to fakt maximálně utažený(tak,že se ten krk skoro rozložil:D
Ano, úhel krku vůči tělu se mění šroubem a říká se tomu Micro tilt neck.
Určitě si vyguglíš další obrázky.
Obrázek
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

Paris píše:ja myslim, ze struny jsou jedina lehce prijatelna metoda. mam podobny problem na jedne z kytar (ovsem se sroubovanym krkem). castecne jsem prohnuti vratil teplem a svorkama ... ale vubec si nejsem jisty, jestli je to metoda pouzitelna i u lepeneho a lakovaneho krku (jsou asi i dalsi metody, ale urcite ne jednodussi). pokud je moznost to poresit strunama (proste vyber neco s vetsim tahem), asi bych se do toho nepoustel.
no tohle jsem přesně nechtěl slyšet, ale trošku jsem to čekal :-P
každopádně díky za odpověď
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“