Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Moleek

Re: Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Příspěvek od Moleek »

Stanley06 píše:říká člověk s lososovým 4x12 boxem?
řiká hlavně člověk s trollfacem přes celou obrazovku :) Naopak jsem zvědav jak ten zesilovač bude vypadat až to bude komplet.. A jak to bude hrát a to zejména
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Hej lidi, co máte proti kobercovým potahům? Když s tím vylezu na pódium, tak se zaprvý nemusím bát že mi to někdo nebo něco otříská a zadruhý když si na to odložím kejtru, tak se mi neodře lak. No a když se to nějak zašpiní, tak stačí vysavač a je vymalováno. Koženku jo, je to hezký, ale je to tak nadoma, kde se nemusím bát, že mi do toho někdo ožralej hodí krýgl nebo flašku (přeháním, ale s některýma týpkama na zábavách aby měl člověk pomalu ochranku...). Koženkou jsem si nedávno potahoval kufr na basu, vypadá to hezky, ale vozím si to s sebou v autě, do Avie bych to nedal. Teď se chystám na stavbu 2x12" kytarové bedny a taky na to půjde koberec...
If ain't broken, don't fix it!
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak kompletní dokončení, zdá se, bude otázkou zhruba 2 - 3 hodin :) Delší dobu mě teď blbnul preamp, byl takový vrtošivý - občas hrozně šuměl ( nebruměl, šuměl ), a vrtal sem se v tem asi půldruhé hodiny a pak mě to přestalo bavit, že jsem udělal nový. Radši si dám tu práci, abych to měl pořádně a ne, abych se pak bál, že trochu drbnu do zesáku, odchlípne se drátek a bude to dělat bordel. Teď to fachčí jak má. Buffer tam ani nakonec dávat nebudu :D Nové snímače mají zřejmě o dost silnější výstup, protože kytara + preamp + konec + reprák teď udělá třikrát větší kravál než dřív - s těma čínskýma snímačema. Sice zřejmě není těch 60 80 wattů, ale nevadí - zkoušeli jsme to zaráz s bicíma a jde to k sobě uplně v pohodě. Buffer tam možná někdy připojím, když to bude potřeba ( jakože asi nebude, protože než budu potřebovat větší výkon, pravděpodobně budu mít mnohem kvalitnější apáru ). Héérgot, už se fakt těším, až to zitra doklepnu. :)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Mě už fakt jebne. Už jakou dobu na to hraju, všechno funguje jak má, ale až dneska jsem to všechno popropojoval a pokročil s tou kastlou ( proč až teď, když už to mělo dávno být, teď neřešte pls ) a jak jsem to zapnul, začlo to vydávat jakýsi divný pištivý zvuk. Nechápu proč. Všechny obvody pracují jak mají, a potom, co je popropojuju, tak to vydává tohle. To fakt nechápu. Nemá na to vliv připojený/odpojený kabel nebo kroucení potenciometry, i když je všechno stažené na nulu, vydává to divný zvuk, který tam nepatří. Nedá se to poslouchat dýl jak pár sekund, to je o prasknutí hlavy, fakt. Je možné, že by to mohla být zemní smyčka ? Pokud by někdo věděl, co by to mohlo být, stáhněte si prosím tohle - http://www.uloz.to/10475759/s02-mp3
, má to pár kB, a poraďte prosím ...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

neposlouchal jsem to, ale máš ve zdroji stabilizátory? nemůžou ti kmitat?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

mám je tam, ale nee,tím to stoprocentně není. Než jsem to dal dohromady, tak jsem na čistý i zkreslený kanál s koncákem hrál jak dlouho. To až teď, jak jsem to sdrátoval, tak to dělá ten pazvuk. A všechny kablíky, kromě přívodů napětí, jsou stíněné ...
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Rocky_MK píše: jsem na čistý i zkreslený kanál s koncákem hrál jak dlouho. To až teď, jak jsem to sdrátoval
nějak nechápu tuto větu, hrál jsi nato i s připojeným koncákem, tak co jsi tam ještě drátoval? :roll:
Coo too k***a je toto?!?!? :mrgreen: zvláštní je, že ti roste frekvence, ale čím to je netuším, se zeptej ve škole :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak to je vcelku normální že to co na stole se zdá jako bez problémů fungující věc. Tak po nacpání do šasi/boxu zane dělat bordel . něco se někde urve a je to . To zvyšující kvičení to mohli bejt někde nachumlan dráty a chytá to zpětnou vazbu .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

Nemas nejaky silovy drat hodne blizko vstupu? Kazdopadne je to zpetna vazba jak kdyz vysije. Dela to i s jinym koncakem? Nejlip si nekde pujcit osciloskop a ocuchat signalovou cestu, kdyz prijdes na to kde ti to vznika tak mas vyhrano. Stacil by na to i slusny multimetr (takovy co zvlada merit stridavy napeti do nejakych 20 kHz)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

vrablc.v píše:
Rocky_MK píše: jsem na čistý i zkreslený kanál s koncákem hrál jak dlouho. To až teď, jak jsem to sdrátoval
nějak nechápu tuto větu, hrál jsi nato i s připojeným koncákem, tak co jsi tam ještě drátoval? :roll:
Coo too k***a je toto?!?!? :mrgreen: zvláštní je, že ti roste frekvence, ale čím to je netuším, se zeptej ve škole :wink:
Myslel jsem to tak, že jsem zkoušel Clean + konec jak dlouho, pak jsem clean odpojil a dal tam ten druhý preamp a s koncákem zkoušel jak dlouho a všechno bylo OK. Až jsem to popropojoval jakože nahotovo, s přepínáním, tak to začlo dělat todle. Teď to nějak postupně řeším, ale vůbec se mi do toho nechce, tak to tu leží jak chcíplá kočka.V hratelném stavu to jakžtakž je, ale už mě to fakt nebaví se v tom porád hnípat. Každopádně se už chcu dokopat k tomu, to dodělat.

Jastud - nevím, co znamená hodně blízko, ale blíž jak 15 cm rozhodně ne
jastud

Příspěvek od jastud »

15 cisel je v pohode, nezdrbal jsi to prepinani? Je to jako kdybys vystup nejakyho z tech preampu privadel zpatky na vstup.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Musí to být v tom. Protože já tam udělal takovou jednu věcičku - že výstup Rubyho ( clean ) jsem hodil na přepínač - 1 poloha - jde do PA a na konečný výstup zesilovače a 2. poloha - bypassuje PA a jde hned na konečný výstup - to abych to doma nemusel škrtit. Zkreslený kanál tak silný výstup nemá, tak jde vždy do PA. A ten zkreslený šel do PA a pak na konečný výstup zesilovače jenom v případě, že byl na cleanu bypassovaný PA. Když nebyl, tak šel výstup zkres. kanálu rovnou na konečný výstup celého zesáku. Nechce se mě teď kreslit blok.schema, dodám zítra. Každopádně jsem to kontroloval a procházel X-krát ...
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Rocky_MK píše:výstup Rubyho ( clean )
Ruby je clean? :roll: Nebo máš nějak předělané zapojení?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Ne, higain, vole.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Rocky_MK píše:Ne, higain, vole.
vztek si běž vybít někam jinam jo? :wink:
Jsem se jenom zeptal, tak klídek. Jiank jestli máš ten jcm800 emul, tak natom taky krásně nakroutíš clean 8)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Mě nepřestává udivovat tvoje drzost. Umíš vůbec číst ? Já jsem chtěl poradit. Ne číst tvoje h***a. Nic ve zlém, ale ty mě prostě nemůžeš poradit, zatím tady jenom blbě tlápeš, na to nejsu zvědavý. Proč se sem pořád vsíráš ? Nedal jsem ti už dostatečně najevo, že o tvoje příspěvky nestojím ? Fakt nejsi někdo, kdo si může dovolit arogantní opovržlivý postoj a koulející oči, todle se tady stalo trendem, jak jsem si všiml - ale většinou oprávněně.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Podle toho zvuku to vypadá, že máš někde zpětnou vazbu s tím, že se někde postupně nabíjí kondík. Jak se nabije tak to kmitání přestane. Může to dělat i rozkmitaný stabilizátor pro napájení preampu, máš ho zablokovaný keramikama? A máš za ním vůbec nějakej kondík?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

mia píše:Podle toho zvuku to vypadá, že máš někde zpětnou vazbu s tím, že se někde postupně nabíjí kondík. Jak se nabije tak to kmitání přestane. Může to dělat i rozkmitaný stabilizátor pro napájení preampu, máš ho zablokovaný keramikama? A máš za ním vůbec nějakej kondík?
Jistě, to jsem už psal kolikrát, že zdroje jsou v pořádku. Jednotlivé obvody jsou funkční, až po propojení "nahotovo" to dělá tohle. Ale už jsem to rozebral a udělám to jinak ...

Každopádně, kmitání nepřestalo - to jsem to prostě vypnul, protože se to nedá poslouchat. Nechal jsem to zapnuté nejdýl asi 10s, jinak to rve ušiska ...
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Aha, tak to jo, pokud to kmitá permanentně, tak je to regulérní zpětná vazba :-)
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“