Pomoc s výběrem levného djembe

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
minouch

Pomoc s výběrem levného djembe

Příspěvek od minouch »

Ahoj,
nedávno jsem zaprahl po vyzkoušení djembe, ale jelikož jsem se ještě nikdy ve vodách perkusí nepohyboval, tak jsem úplně bezradný kolem výběru. Proto bych vás chtěl poprosit, jestli byste mi s tím nepomohli, popřípadě dali nějaké tipy a rady, jak vybírat.

Doufám, že mi neutrhnete hlavu, když vám řeknu, že bych rád djembe kolem 1000,-. Nepředstavuju si však nějaký koncertní nástroj, ani nějaký průměrný (za tu cenu možná ani podprůměrný:), ale nějaký, co bude aspoň trochu hrát a u čeho se člověk potěší (a nezanadává). Taky bych byl asi rád, kdyby bylo hlučné tak, aby se k tomu dalo hrát třeba na akustickou kytaru a aby bylo rozměrově větší - ne úplně malé (jde mi o hlubší zvuk). Stojí to za tu cenu kupovat? ...říkám si, jestli si ještě třeba nepřiplatit tak 500-1000, ale teď je to s těma penězma dost špatný:(, tak to leda v krajních mezích...

PS.: Nejradši bych asi využil bazar:)

Děkuji moc!:)
pehve

Re: Pomoc s výběrem levného djembe

Příspěvek od pehve »

Ahoj, doporučím ti dovoz afrika, masiv mahagon, ruční dlab, kozí kůže, provázky, co největší pruměr. Ty jsou nejlevnější,řádově pár stovek a jsou lepší než ty od bílých nebo žlutých zlodějů z fabrik. Když koupíš tovární lakovanej slepenec s plastovou blánou, muže být i 5x dražsí a zvukově žádnej zázrak a vypadá proti originalu jinak.Prostě jako slepenec
minouch

Příspěvek od minouch »

Super díky!:) Myslís, že má cenu se rozmýšlet nad tímto nebo by ses toho bál?: http://aukro.cz/djembe-60-cm-hudebni-na ... 53048.html ...asi to nevypadá moc vábně, ale nic lepšího jsem zatím nenašel :(

PS.: Když jsem se ptal toho prodejce, co je to djembe zač, tak mi odepsal: "Dobrý den, jedná se o exotické dřevo, výrobek pochází z Indonésie. POZOR je to kvalitní, profesionální nástroj, např. Djembe není
lepené ale z kmene. Nedivte se nízké ceně, jsme přímo dovozci. Máte nárok na vrácení zboží do 14 dní bez udání důvodu, vrátíme i poštovné."
pehve

Příspěvek od pehve »

no jo no, ruční dlab ani Afrika to sice není ale já bych do toho šel. Vypadá to masivně a ta cena je slušná, dokonce lepší než od Etna. Je taky možný že to není dovoz ale točí to na soustruhu v garáži nějaký UKáčko ale levné djembe chceš - takže - i s rizikem, mně se to za ty prachy líbí. Je to myslim pro tebe hodně zajímavá nabídka!
minouch

Příspěvek od minouch »

Jo, tak já to asi vyzkouším a kdyžtak využiju jejich 14-cti denní lhůtu a vrátím to, jestli to bude stát za...:). Fakt dík za pomoc!
pehve

Příspěvek od pehve »

není zač :wink:
tak jsem to myslel, zkusit a popř. vrátit.
Nejlépe kdyby se ti tu ozval někdo kdo to má protože tenhle kousek jsem v rukách neměl, mám djembe trochu jiný ale moc nás tu není tak uvidíš.
MSMisak

Příspěvek od MSMisak »

Ahoj, jakpak jsi dopadl s bubínkem? Právě se rozhoduji také mezi nějakým cenově kolem 1000.- a tyhle vychází asi nejlevněji co jsem našel.
minouch

Příspěvek od minouch »

No zatím jsem ho ještě nevyzkoušel a hledám dál na bazaru, jestli se do vánoc neobjeví něco lepšího. To na tom aukru je asi stálá aukce a nikam nezmizí, takže si to nechávám, jako poslední záchranu, kdyby se mi nic lepšího nepodařilo najít. Takže bohužel moc nepomůžu :(

Ale kdyby jses k tomu djembe, co je na aukru rozhoupal ty, tak by mě taky určitě zajímal tvůj názor!:)
MSMisak

Příspěvek od MSMisak »

Také hledám ještě dál,ale určitě oba oceníme kdyby se ozval někdo kdo s djembem z aukra má nějaké zkušenosti :)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Hodně budem někde...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

???????? OFF TOPIC!! !!!!!!!!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

proč myslíš? :O
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Hegrik píše:proč myslíš? :O
To si děláš srandu??? Co má LINK NA STRÁNKU PRODEJE MIDI KONTROLERU společného s diskuzí bubeníků na téma výběru levného djembe?! :roll:

1)zde není inzertní stránka, ale DISKUZE
2)zde se řeší BICÍ nástroje, nikoliv elektronika
3)nevím jak by midi kontroler souvisel s tématem výběru laciného akustického djembe.....
4)překopčit nějaký link bez vlastních slov není příspěvek do diskuze
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Moleek

Příspěvek od Moleek »

sedmý inzerát na stránce je toto a to je poměrně on-topic:
http://www.nyx.cz/index.php?l=market;l2=4;id=47807
Proč ale suk nevložil odkaz na konkrétní předmět, ale jenom na výpis inzerátů, je mi záhadou

EDIT: Každopádně 5000 je docela dost přes limit autora topicu, tak je to asi jedno
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:..... Proč ale suk nevložil odkaz na konkrétní předmět, ale jenom na výpis inzerátů, je mi záhadou.....
přesně tak,mě se objevil výps inzerce s nějakým MIDI něco navrchu, tak jsem rozhodně neměla potřebu šmejdit po celém výpisu, a to jistě nejsem jediná. kdyby to třeba doplnil vlastním popiskem nebo dl konkrétní link na Djembe, to by byla jiná.... takhle tvrdím dál, že to je "mimo mísu". :?
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

A o kousek dal tam je jeste dalsi djembe tentokrat za 450. A co se tyce toho za 5000, tak jsem se prekouknul, jsem myslel ze je to 500. A na celou stranku jsem hodil, protoze tam toho je vic, djembe a celkove ruzny bubinky se tam relativne casto objevujou a sem tam jsou tam i jine bubinky, ktery by pripadne mohly taky nekoho zajimat.
Hodně budem někde...
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

no přesně takhle sem to tam viděl hnedka :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

SUK píše:A o kousek dal tam je jeste dalsi djembe tentokrat za 450. A co se tyce toho za 5000, tak jsem se prekouknul, jsem myslel ze je to 500. A na celou stranku jsem hodil, protoze tam toho je vic, djembe a celkove ruzny bubinky se tam relativne casto objevujou a sem tam jsou tam i jine bubinky, ktery by pripadne mohly taky nekoho zajimat.
OK... já to rozklikla, viděla inzerci na ten midi bůchvíco a dál už to neprocházela. Zkus si příště dát trošku práce s konrétními linky, a bude to ještě lepší. Jinak omluva, že jsem to hnedle razantně okomentovala....
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Bodré podoledne
Právě taky sháním djembe na domácí hraní pro radost. Mělo by být pokud možno co nejlevnější ale aby nějakou dobu vydrželo a měl hutný hlubší zvuk.

Čtu tu, že pehve radí dovoz z afriky. Neznáš nějakou osvědčenou firmu co to dováží? Link?
Při brouzdání netem jsem našel tohle http://www.djembe-africke-bubny.cz/inde ... &Itemid=36 ale to jsou už celkem drahé nástroje i když jak tak koukám, tak pokud budu chtít nějaký větší basovější nástroj tak se vyšší ceně asi nevyhnu
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jdeme ozivit uz trosku mrtvolku...

Budou penize a kdyz budou penize, tak bych si mohl koupit treba bubinek, ze ano :) Asi bych chtel nejaky mensi nez takovy ty obrovsky bubny, zase aby to hralo. Jak poznat kvalitni a kde pripadne shanet (krom diskusi na nyxu a hudebnich bazarech)? Myslim, ze jsem ochoten do toho dat tak 2 - 2.5 kilokorun
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“