Pomoc s výběrem levného djembe
Pravidla fóra
Pomoc s výběrem levného djembe
Ahoj,
nedávno jsem zaprahl po vyzkoušení djembe, ale jelikož jsem se ještě nikdy ve vodách perkusí nepohyboval, tak jsem úplně bezradný kolem výběru. Proto bych vás chtěl poprosit, jestli byste mi s tím nepomohli, popřípadě dali nějaké tipy a rady, jak vybírat.
Doufám, že mi neutrhnete hlavu, když vám řeknu, že bych rád djembe kolem 1000,-. Nepředstavuju si však nějaký koncertní nástroj, ani nějaký průměrný (za tu cenu možná ani podprůměrný:), ale nějaký, co bude aspoň trochu hrát a u čeho se člověk potěší (a nezanadává). Taky bych byl asi rád, kdyby bylo hlučné tak, aby se k tomu dalo hrát třeba na akustickou kytaru a aby bylo rozměrově větší - ne úplně malé (jde mi o hlubší zvuk). Stojí to za tu cenu kupovat? ...říkám si, jestli si ještě třeba nepřiplatit tak 500-1000, ale teď je to s těma penězma dost špatný:(, tak to leda v krajních mezích...
PS.: Nejradši bych asi využil bazar:)
Děkuji moc!:)
nedávno jsem zaprahl po vyzkoušení djembe, ale jelikož jsem se ještě nikdy ve vodách perkusí nepohyboval, tak jsem úplně bezradný kolem výběru. Proto bych vás chtěl poprosit, jestli byste mi s tím nepomohli, popřípadě dali nějaké tipy a rady, jak vybírat.
Doufám, že mi neutrhnete hlavu, když vám řeknu, že bych rád djembe kolem 1000,-. Nepředstavuju si však nějaký koncertní nástroj, ani nějaký průměrný (za tu cenu možná ani podprůměrný:), ale nějaký, co bude aspoň trochu hrát a u čeho se člověk potěší (a nezanadává). Taky bych byl asi rád, kdyby bylo hlučné tak, aby se k tomu dalo hrát třeba na akustickou kytaru a aby bylo rozměrově větší - ne úplně malé (jde mi o hlubší zvuk). Stojí to za tu cenu kupovat? ...říkám si, jestli si ještě třeba nepřiplatit tak 500-1000, ale teď je to s těma penězma dost špatný:(, tak to leda v krajních mezích...
PS.: Nejradši bych asi využil bazar:)
Děkuji moc!:)
Re: Pomoc s výběrem levného djembe
Ahoj, doporučím ti dovoz afrika, masiv mahagon, ruční dlab, kozí kůže, provázky, co největší pruměr. Ty jsou nejlevnější,řádově pár stovek a jsou lepší než ty od bílých nebo žlutých zlodějů z fabrik. Když koupíš tovární lakovanej slepenec s plastovou blánou, muže být i 5x dražsí a zvukově žádnej zázrak a vypadá proti originalu jinak.Prostě jako slepenec
Super díky!:) Myslís, že má cenu se rozmýšlet nad tímto nebo by ses toho bál?: http://aukro.cz/djembe-60-cm-hudebni-na ... 53048.html ...asi to nevypadá moc vábně, ale nic lepšího jsem zatím nenašel 
PS.: Když jsem se ptal toho prodejce, co je to djembe zač, tak mi odepsal: "Dobrý den, jedná se o exotické dřevo, výrobek pochází z Indonésie. POZOR je to kvalitní, profesionální nástroj, např. Djembe není
lepené ale z kmene. Nedivte se nízké ceně, jsme přímo dovozci. Máte nárok na vrácení zboží do 14 dní bez udání důvodu, vrátíme i poštovné."
PS.: Když jsem se ptal toho prodejce, co je to djembe zač, tak mi odepsal: "Dobrý den, jedná se o exotické dřevo, výrobek pochází z Indonésie. POZOR je to kvalitní, profesionální nástroj, např. Djembe není
lepené ale z kmene. Nedivte se nízké ceně, jsme přímo dovozci. Máte nárok na vrácení zboží do 14 dní bez udání důvodu, vrátíme i poštovné."
no jo no, ruční dlab ani Afrika to sice není ale já bych do toho šel. Vypadá to masivně a ta cena je slušná, dokonce lepší než od Etna. Je taky možný že to není dovoz ale točí to na soustruhu v garáži nějaký UKáčko ale levné djembe chceš - takže - i s rizikem, mně se to za ty prachy líbí. Je to myslim pro tebe hodně zajímavá nabídka!
Jo, tak já to asi vyzkouším a kdyžtak využiju jejich 14-cti denní lhůtu a vrátím to, jestli to bude stát za...
. Fakt dík za pomoc!
není zač
tak jsem to myslel, zkusit a popř. vrátit.
Nejlépe kdyby se ti tu ozval někdo kdo to má protože tenhle kousek jsem v rukách neměl, mám djembe trochu jiný ale moc nás tu není tak uvidíš.
tak jsem to myslel, zkusit a popř. vrátit.
Nejlépe kdyby se ti tu ozval někdo kdo to má protože tenhle kousek jsem v rukách neměl, mám djembe trochu jiný ale moc nás tu není tak uvidíš.
Ahoj, jakpak jsi dopadl s bubínkem? Právě se rozhoduji také mezi nějakým cenově kolem 1000.- a tyhle vychází asi nejlevněji co jsem našel.
No zatím jsem ho ještě nevyzkoušel a hledám dál na bazaru, jestli se do vánoc neobjeví něco lepšího. To na tom aukru je asi stálá aukce a nikam nezmizí, takže si to nechávám, jako poslední záchranu, kdyby se mi nic lepšího nepodařilo najít. Takže bohužel moc nepomůžu
Ale kdyby jses k tomu djembe, co je na aukru rozhoupal ty, tak by mě taky určitě zajímal tvůj názor!:)
Ale kdyby jses k tomu djembe, co je na aukru rozhoupal ty, tak by mě taky určitě zajímal tvůj názor!:)
Také hledám ještě dál,ale určitě oba oceníme kdyby se ozval někdo kdo s djembem z aukra má nějaké zkušenosti 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Hodně budem někde...
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
???????? OFF TOPIC!! !!!!!!!!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
proč myslíš? :O
- Monikad
- Rádce
To si děláš srandu??? Co má LINK NA STRÁNKU PRODEJE MIDI KONTROLERU společného s diskuzí bubeníků na téma výběru levného djembe?!Hegrik píše:proč myslíš? :O
1)zde není inzertní stránka, ale DISKUZE
2)zde se řeší BICÍ nástroje, nikoliv elektronika
3)nevím jak by midi kontroler souvisel s tématem výběru laciného akustického djembe.....
4)překopčit nějaký link bez vlastních slov není příspěvek do diskuze
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
sedmý inzerát na stránce je toto a to je poměrně on-topic:
http://www.nyx.cz/index.php?l=market;l2=4;id=47807
Proč ale suk nevložil odkaz na konkrétní předmět, ale jenom na výpis inzerátů, je mi záhadou
EDIT: Každopádně 5000 je docela dost přes limit autora topicu, tak je to asi jedno
http://www.nyx.cz/index.php?l=market;l2=4;id=47807
Proč ale suk nevložil odkaz na konkrétní předmět, ale jenom na výpis inzerátů, je mi záhadou
EDIT: Každopádně 5000 je docela dost přes limit autora topicu, tak je to asi jedno
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Monikad
- Rádce
přesně tak,mě se objevil výps inzerce s nějakým MIDI něco navrchu, tak jsem rozhodně neměla potřebu šmejdit po celém výpisu, a to jistě nejsem jediná. kdyby to třeba doplnil vlastním popiskem nebo dl konkrétní link na Djembe, to by byla jiná.... takhle tvrdím dál, že to je "mimo mísu".Moleek píše:..... Proč ale suk nevložil odkaz na konkrétní předmět, ale jenom na výpis inzerátů, je mi záhadou.....
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
A o kousek dal tam je jeste dalsi djembe tentokrat za 450. A co se tyce toho za 5000, tak jsem se prekouknul, jsem myslel ze je to 500. A na celou stranku jsem hodil, protoze tam toho je vic, djembe a celkove ruzny bubinky se tam relativne casto objevujou a sem tam jsou tam i jine bubinky, ktery by pripadne mohly taky nekoho zajimat.
Hodně budem někde...
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
no přesně takhle sem to tam viděl hnedka 
- Monikad
- Rádce
OK... já to rozklikla, viděla inzerci na ten midi bůchvíco a dál už to neprocházela. Zkus si příště dát trošku práce s konrétními linky, a bude to ještě lepší. Jinak omluva, že jsem to hnedle razantně okomentovala....SUK píše:A o kousek dal tam je jeste dalsi djembe tentokrat za 450. A co se tyce toho za 5000, tak jsem se prekouknul, jsem myslel ze je to 500. A na celou stranku jsem hodil, protoze tam toho je vic, djembe a celkove ruzny bubinky se tam relativne casto objevujou a sem tam jsou tam i jine bubinky, ktery by pripadne mohly taky nekoho zajimat.
Bodré podoledne
Právě taky sháním djembe na domácí hraní pro radost. Mělo by být pokud možno co nejlevnější ale aby nějakou dobu vydrželo a měl hutný hlubší zvuk.
Čtu tu, že pehve radí dovoz z afriky. Neznáš nějakou osvědčenou firmu co to dováží? Link?
Při brouzdání netem jsem našel tohle http://www.djembe-africke-bubny.cz/inde ... &Itemid=36 ale to jsou už celkem drahé nástroje i když jak tak koukám, tak pokud budu chtít nějaký větší basovější nástroj tak se vyšší ceně asi nevyhnu
Právě taky sháním djembe na domácí hraní pro radost. Mělo by být pokud možno co nejlevnější ale aby nějakou dobu vydrželo a měl hutný hlubší zvuk.
Čtu tu, že pehve radí dovoz z afriky. Neznáš nějakou osvědčenou firmu co to dováží? Link?
Při brouzdání netem jsem našel tohle http://www.djembe-africke-bubny.cz/inde ... &Itemid=36 ale to jsou už celkem drahé nástroje i když jak tak koukám, tak pokud budu chtít nějaký větší basovější nástroj tak se vyšší ceně asi nevyhnu
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Jdeme ozivit uz trosku mrtvolku...
Budou penize a kdyz budou penize, tak bych si mohl koupit treba bubinek, ze ano
Asi bych chtel nejaky mensi nez takovy ty obrovsky bubny, zase aby to hralo. Jak poznat kvalitni a kde pripadne shanet (krom diskusi na nyxu a hudebnich bazarech)? Myslim, ze jsem ochoten do toho dat tak 2 - 2.5 kilokorun
Budou penize a kdyz budou penize, tak bych si mohl koupit treba bubinek, ze ano
Hodně budem někde...