Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
klobasnik

Zvednutí snímače bez sundávání strun

Příspěvek od klobasnik »

Včera jsem měnil snímač s kamarádem, 2 kusy EMG-HZ4 šly ven a EMG 707 šlo dovnitř. Hraje to, ale hraje to hůř. Myslím že to je tím že oproti HZ4 je snímač proklatě nízko-až na úrovni dřeva. Po výměně šroubovákem jsem natáhl speciální struny na které jsem se dlouho těšil a hlavně jsem na ně dlouho čekal. Nemůžu si dovolit koupit nové, proto můj dotaz zní: Je důvodem špatného zvuku utopený snímač? Pokud ano, jakým způsobem a s pomocí jakého materiálu je možné snímač zvednout bez sundávání snímače?
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvednutí snímače bez sundávání strun

Příspěvek od SUK »

pomoci "Šroubováku" a tzv "Šroubování"
Hodně budem někde...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

A tak je tu možnost, že prostě ten snímač hraje hůř. Případně i ty "speciální" struny můžou hrát hůř.

Btw, co to znamená "speciální struny"? :-)
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

SUK píše:pomoci "Šroubováku" a tzv "Šroubování"
Semtam si zašroubuju, můžeš tohle popsat? Jako jenom povolit ty šroubky které drží snímač u kobyly?
rotten77 píše:A tak je tu možnost, že prostě ten snímač hraje hůř. Případně i ty "speciální" struny můžou hrát hůř.

Btw, co to znamená "speciální struny"? :-)
Speciální myšleno ve smyslu extra tlustých, na které jsem dlouho čekal. By the way, objevil jsem problém baritonky, ten tah je tak velký že mi rupla 0.46 při E tonu.
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

ano

jinak to co popisujes tak musi byt zajimave struny :D 0,46 se normalne ladi na E tak nevim jak ti mohly prasknout tahem strun :D
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Ctibi píše:ano

jinak to co popisujes tak musi byt zajimave struny :D 0,46 se normalne ladi na E tak nevim jak ti mohly prasknout tahem strun :D

Co je na tom tak nesrozumitelného? Natáhl jsem 0.46, ladil na E, už u C to bylo napnuté, u Dis jsem zavíral oči, u E bylo po prdeli.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To si musel tahat o oktávu výš nebo máš problém v nultáku / mechanice / kobylce.

Každopádně ty šroubky u snímačů nepovoluj, ale naopak přitáhni.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:To si musel tahat o oktávu výš nebo máš problém v nultáku / mechanice / kobylce.
Nebo to byla vadná struna, což se také občas stane.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Atkins píše:Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod? :lol:
Bingo, toho jsem si nevšiml... :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Má sedmu, tak to má třeba jako druhou nejhlubší strunu (ladí v H)?
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Atkins píše:Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod? :lol:
Ladím ji EBEADGB, to první E je E od baskytary, prasklo mi to třetí E, takže mám EBdíraADGB, a to mě s**e :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

A já si stále myslím, že na tak dlouhou menzuru je struna 0.46 do ladění "E" nevhodná.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

klobasnik píše:
Ladím ji EBEADGB, to první E je E od baskytary, prasklo mi to třetí E, takže mám EBdíraADGB, a to mě s**e :)
Zabiják :D Proč nehraješ na šestku basu?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Atkins píše:A já si stále myslím, že na tak dlouhou menzuru je struna 0.46 do ladění "E" nevhodná.
To jo... Ale vyznělo to trochu, jako: Je divné mít na barytonové kytaře E strunu / Mít barytonovou kytaru v standardním "E" ladění je blbost / Je blbec, protože má barytonku v E.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Fade píše:
klobasnik píše:
Zabiják :D Proč nehraješ na šestku basu?
Neměl bych k dispozici sedmou strunu, nenarval bych tam 707 EMG a měl bych daleko struny, mám malé prsty a když chytám akord přes 5 strun, potřebuju k tomu malé rozestupy.
Atkins píše:A já si stále myslím, že na tak dlouhou menzuru je struna 0.46 do ladění "E" nevhodná.
Jakou tloušťku bys volil na E? Co takhle 0.38?

Kytaru mám na zkušebně, abych uvedl detaily problému, hráli jsme přes páteční noc, přepálil jsem se z Nebuly a ráno jsem se vzbudil doma (bydlím v centru města, zkušebna je na vesnici). Zítra si pro ni jedu, tedy bych chtěl definitivní odpověď znát s předstihem: Stačí povolit šroubky na bocích snímače a snímač vystoupá do vyšší a zároveň stabilní pozice?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Sakra - snímač vystoupá, když šroubky utáhneš!!! Uf. (míněny šroubky uprostřed snímače...)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Moje prsty si myslí že šestačtyřicítka éčko je úplně normální věc, sám mám éčko .056" na 25.5" menzuře a nemám s tím problém :wink:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ale my zde hovoříme o menzuře 29,75 příp. 27,7 - pokud má pán skutečně barytonový nástroj.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud je Z4-7 (kterou mi Google neukazuje) totéž co Z47, má menzuru 25.5", tedy stejně jako moje Žlutá, na níž mám .012"-.056" Super Bullets ve std. E.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“