Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun
Pravidla fóra
Zvednutí snímače bez sundávání strun
Včera jsem měnil snímač s kamarádem, 2 kusy EMG-HZ4 šly ven a EMG 707 šlo dovnitř. Hraje to, ale hraje to hůř. Myslím že to je tím že oproti HZ4 je snímač proklatě nízko-až na úrovni dřeva. Po výměně šroubovákem jsem natáhl speciální struny na které jsem se dlouho těšil a hlavně jsem na ně dlouho čekal. Nemůžu si dovolit koupit nové, proto můj dotaz zní: Je důvodem špatného zvuku utopený snímač? Pokud ano, jakým způsobem a s pomocí jakého materiálu je možné snímač zvednout bez sundávání snímače?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvednutí snímače bez sundávání strun
pomoci "Šroubováku" a tzv "Šroubování"
Hodně budem někde...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A tak je tu možnost, že prostě ten snímač hraje hůř. Případně i ty "speciální" struny můžou hrát hůř.
Btw, co to znamená "speciální struny"?
Hraju na kytary a mašinky
Semtam si zašroubuju, můžeš tohle popsat? Jako jenom povolit ty šroubky které drží snímač u kobyly?SUK píše:pomoci "Šroubováku" a tzv "Šroubování"
Speciální myšleno ve smyslu extra tlustých, na které jsem dlouho čekal. By the way, objevil jsem problém baritonky, ten tah je tak velký že mi rupla 0.46 při E tonu.rotten77 píše:A tak je tu možnost, že prostě ten snímač hraje hůř. Případně i ty "speciální" struny můžou hrát hůř.
ano
jinak to co popisujes tak musi byt zajimave struny
0,46 se normalne ladi na E tak nevim jak ti mohly prasknout tahem strun 
jinak to co popisujes tak musi byt zajimave struny
Ctibi píše:ano
jinak to co popisujes tak musi byt zajimave struny0,46 se normalne ladi na E tak nevim jak ti mohly prasknout tahem strun
Co je na tom tak nesrozumitelného? Natáhl jsem 0.46, ladil na E, už u C to bylo napnuté, u Dis jsem zavíral oči, u E bylo po prdeli.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To si musel tahat o oktávu výš nebo máš problém v nultáku / mechanice / kobylce.
Každopádně ty šroubky u snímačů nepovoluj, ale naopak přitáhni.
Každopádně ty šroubky u snímačů nepovoluj, ale naopak přitáhni.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Nebo to byla vadná struna, což se také občas stane.Nero píše:To si musel tahat o oktávu výš nebo máš problém v nultáku / mechanice / kobylce.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod? 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bingo, toho jsem si nevšiml...Atkins píše:Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Má sedmu, tak to má třeba jako druhou nejhlubší strunu (ladí v H)?
Ladím ji EBEADGB, to první E je E od baskytary, prasklo mi to třetí E, takže mám EBdíraADGB, a to mě s**eAtkins píše:Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
A já si stále myslím, že na tak dlouhou menzuru je struna 0.46 do ladění "E" nevhodná.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Zabijákklobasnik píše:Ladím ji EBEADGB, to první E je E od baskytary, prasklo mi to třetí E, takže mám EBdíraADGB, a to mě s**eAtkins píše:Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
To jo... Ale vyznělo to trochu, jako: Je divné mít na barytonové kytaře E strunu / Mít barytonovou kytaru v standardním "E" ladění je blbost / Je blbec, protože má barytonku v E.Atkins píše:A já si stále myslím, že na tak dlouhou menzuru je struna 0.46 do ladění "E" nevhodná.
Neměl bych k dispozici sedmou strunu, nenarval bych tam 707 EMG a měl bych daleko struny, mám malé prsty a když chytám akord přes 5 strun, potřebuju k tomu malé rozestupy.Fade píše:Zabijákklobasnik píše:Ladím ji EBEADGB, to první E je E od baskytary, prasklo mi to třetí E, takže mám EBdíraADGB, a to mě s**eAtkins píše:Já bych se jenom pozastavil, proč majitel ladí barytonový nástroj do "E" - má to snad nějaký specifický důvod?Proč nehraješ na šestku basu?
Jakou tloušťku bys volil na E? Co takhle 0.38?Atkins píše:A já si stále myslím, že na tak dlouhou menzuru je struna 0.46 do ladění "E" nevhodná.
Kytaru mám na zkušebně, abych uvedl detaily problému, hráli jsme přes páteční noc, přepálil jsem se z Nebuly a ráno jsem se vzbudil doma (bydlím v centru města, zkušebna je na vesnici). Zítra si pro ni jedu, tedy bych chtěl definitivní odpověď znát s předstihem: Stačí povolit šroubky na bocích snímače a snímač vystoupá do vyšší a zároveň stabilní pozice?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Sakra - snímač vystoupá, když šroubky utáhneš!!! Uf. (míněny šroubky uprostřed snímače...)
-
woro90-1
Moje prsty si myslí že šestačtyřicítka éčko je úplně normální věc, sám mám éčko .056" na 25.5" menzuře a nemám s tím problém 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ale my zde hovoříme o menzuře 29,75 příp. 27,7 - pokud má pán skutečně barytonový nástroj.
-
woro90-1
Pokud je Z4-7 (kterou mi Google neukazuje) totéž co Z47, má menzuru 25.5", tedy stejně jako moje Žlutá, na níž mám .012"-.056" Super Bullets ve std. E.