Les Paul do 20 - 25 000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
tallicaman

Re: Les Paul do 20 - 25 000,-

Příspěvek od tallicaman »

osobne si myslim, ze ke zvuku je mnohem podstatnejsi dobry aparat, nez kytara... tam si staci hrat se snimaci...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
minibb

Příspěvek od minibb »

Souhlasim. Ve zvuku dělá víc dobrej aparát, než kytara :)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Myslíte, že můj Aparát stačí? Vím, že to není bůhví co, ale kytara je na tom asi hůř.
minibb

Příspěvek od minibb »

A jakej máš aparát?
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Kombo Hayden Peacemaker 40w lampa ( 2 kanály + chorus) + Boss Distortion DS-1
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

uhm? :?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no nejvic delaj ruce ;) pak repro/box a pak apec potazmo zbytek.

ale tenhle thread je jak zaseklej kolovratek, furt dokola. uz bylo tazateli nekolikrat receno ze bez toho aby investoval svuj cas do vyletu za tou ci onou kytarou nema smysl cokoliv radit. myslim ze by stacila jedna cesta do prahy a pout po vybranych hudebninach :)
Dusty95

Gibson Studio vs. Standard

Příspěvek od Dusty95 »

Zdravím, chci si koupit novou kytaru Gibson LP a váhám mezi Studiem (20k bazar)a Std. (30k bazar), hledal jsem mezi nimi nejaké rodíly ale kromě hezčí kezby dřeva a krémové linky a snímačů jsem žádné nenašel, poradíte mi? Díky za rady :)
grock

Re: Gibson Studio vs. Standard

Příspěvek od grock »

Před lety testoval najednou oba modely R.Hladík v Muzikusu, zkus hledat tam..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

KRK - Nejvíc bych řekl že záleží na tvaru krku aby ti sedl.
(Já mám Standard Gibson SG který má tlustý krk alá 50 léta a malé ruce a kupodivu jsem si na něj rychle zvykl přestože jsem předtím hrál na párátko ibanez S a souhlasím s lidmy že tlustší krk = lepší rezonance a sustain ikdyž to ubere na pohodlnosti ale to záleží na vkusu a pocitu každého jedince. Krky vzor šedesátá léta jsou užší a pohodlnější viz google)

Krémová linka není pro parádu ale pro výdrž a mluvím ze zkušenosti že nelemované tělo se dá rychle omlátit a bude tě to dost štvát hlavně zepředu kde to lidi vidí. Proto tam je. Kytara pak taky nevypadá jako kus dřeva z linky ale jako něco co někdo pečlivě olemoval - zase záležitost vkusu ale podívej se jak jsou omlácené staré nelemované fendery na okrajích vs gibson lem.

SNIMACE? - dělají víc jak polovinu zvuku nástroje a to jak uznáš je dost takže čím vyšší snímač tím lépe.
(mám snímače gibson Alnico 490R + 498T a jsou krásně čitelné a mají rovný tón, prostě se s ním krásně kroutí a hejbe)

NITRO? - Některá studia nemají nitro lak. Sice hrajou víc dravěji ale nejsou chráněné proti třeba potu (jakože já ho čistím často) polití, kouři z cigaret, výkyvu teplot, mastnoty a mě by to vadilo pokud chci kytaru na dlouho. Některá ho mají.

CASE? - A jako dodatečnej velebonus bych chtěl standard z bazaru kvůli pevnému kufru protože to je nemalá cenová položka a ta kytara byla chráněna majitelem před tebou a studia mívají jen polštářovej gigbag kterej rozhodně nechrání krk ani hlavu.

pokud tu kytaru budeš mít na dlouho tak určitě doporučuju Standard a připlatit si ten rozdíl.
Naposledy upravil(a) Bearder dne 29.11.2011 15:24, celkem upraveno 1 x.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jaké mají ty kytary roky výroby? to je zde asi nejdůležitější otázka a podle toho bych se rozhodl...také samozřejmě záleží na tom, jakej preferuješ charakter zvuku, starší studia jsou těžší, tlustší a mají dravější zvuk a větší sustain, já vlastním jedno z roku 1992 a nemůžu si ho vynachválit, kamarád docela koukal, když se té kytaře vysmíval a poté jsme to porovnali s jeho Standartem z roku 1994.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Jo to sem taky často četl že některá stará studia se vyrovnají standardům a některé standardy i překonají. Určitě to není blbost.

s kamarádem kterej se zamiloval do zjevu i zvuku studia bez laku jsme jely vyzkoušet do obchodu kde měli výběr a to byla chyba protože nové studio se mu přestalo líbit ve zpracování a hlavně pak sáhl pro srovnání na standard a zjistil že je zvukem o poznání výš ale neměl na standard tak skončil u epiphonu kterej mu zvukem taky seděl.

Já to řešil taky dřív a líbilo se mi studio red wine a na standarda jsem jakž takž cenově dosáhl ale vyřešil jsem to koupením nového SG standard které jsem si vybral ze tří kusů (jak zpracováním tak zvukem lepší než ty další dvě) což na bazaru moc porovnat nemůžeš a musíš vědět po čem toužíš a na LP od té doby nemyslím protože mi sedí váha kytary a tenčí tělo - moje volba.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Já jsem hrál na SG std. a právě tenkým krkem mi do ruky moc neseděl + trochu mě tlačila do ruky ta kremova linka. Na Studio jse také hrál a moc se mi líbil ten hutnej zvuk, hraju hodně Slash takže LP jasna volba. Co se tiče snimaču tak obě zkoušene měli 490R 498T, a ja bych si do kytary casem stejne poridil SEYMOUR-DUNCAN APH-2 Slash signature. Rok Std. 2002 a Studio 2008.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Vidíš že jsi vybíravý ohledně krku... takže máš v tomhle jasno.
(Standard SG ale nemá tenký krk. Třeba SG 61 které jsem držel a které má profil krku alá 60 léta je krk o dost pložší. Teď jsem si ale našel že studio má krk alá 60 léta ale kulatý takže mám v tom trochu hokej)

SG jsem jen psal z mé výběrové zkušenosti a chválil jsem snímače které najdeš i na některých studiích ale když je máš na obouch...

Krémová linka na hmatníku je pěkná věc a někdo to nemusí ale je pravda že vyměňování pražců je nutnost (já mám Gibsona rok a už jsem je ohobloval dost ovšem ibanez šli do kelu daleko dřív) a pak musíš doufat že kytarář ti znovu zalemuje pražce stejně jako to bylo což nevím jak je drahé takže pokud se nelíbí tak je jen dobře :)

ps: myslím si že Slashův zvuk je hlavně o Marshall 800 a humbuckerech jeho signature. Pokud chceš fakt jeho zvuk tak bych radši koupil jeho novej signature model Marshallu. Dokonce na něj byla v Muzikusu sleva 10 procent :) pak koupit snímač a ať už to dáš do čehokoliv tak Slash bude na světě dokonalej :D (jasně že blbnu)
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Měl jsem v ruce právě jedno z SGček ktera maji krk sice celkem široký, ale byl plochý a to mi moc nesedelo, mozna bych si casem zvikl. Pravě nevim jestli ten rozdil (linky, nitro, snimače) stoji za + 10k, hlavne jsem nenasel moc rozdil ve zvuku.
Jinak co se tyce JCM 800, Tak 35k do hlavy fakt nedam :D a doma mam Epi LP 100 (5k nova) a ten fakt moc dobrej neni :D
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Bearder píše: SNIMACE? - dělají víc jak polovinu zvuku nástroje a to jak uznáš je dost takže čím vyšší snímač tím lépe.
(mám snímače gibson Alnico 490R + 498T a jsou krásně čitelné a mají rovný tón, prostě se s ním krásně kroutí a hejbe)

NITRO? - Některá studia nemají nitro lak. Sice hrajou víc dravěji ale nejsou chráněné proti třeba potu (jakože já ho čistím často) polití, kouři z cigaret, výkyvu teplot, mastnoty a mě by to vadilo pokud chci kytaru na dlouho. Některá ho mají.
Studia mají právě 490R + 498T ...

Jediný Gibsony LP bez nitra (tzn.polyester) byly Special SL a The Paul SL. SL = Sans Lacquer.

Bylo sice i Studio SL, ale tady to SL je Studio Light (vydlabaný dutiny vyplněný balzou), to má nitro.

= Ne že některý Studia mají nitro - mají ho všechny.
I´m wheels... movin´wheels
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Ten Standard je nedlabaný - 90.den roku 2006 ,tzn.ještě klasika :wink: plnotučný zvuk
cena ale není nijak zvlášť zázračná, ke 30 by to už byla jiná
I´m wheels... movin´wheels
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No já nevím, jestli jsi se nerozhodoval už tady v tom threadu? elektricke-kytary/les-paul-do-20-25-000-t27248.html
Doporučuju koupit Epiphone, protože opravdu nevíš co chceš...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“