cca za 14 dní se s kapelou chystáme natočit naše první CD. Mám k tomu pár věcných dotazů.
Nejprve než začnu s dotazy, popíšu co máme k dispozici.
PC: iMac+Studio one
Zvuková karta: Presonus Fire Studio Project
Mix: Allen-Health ZED428
Modulátor MIDI bicích roland.
a pak další věci jako racky atd.
Jedná se o to, že bychom chtěli natrigerovat bicí. Trigerovali bychom pouze kopák a virbl.
Teď řeším to zda li to má zvukovka dokáže překousat a v pohodě to nahrát. Vůbec nemám doposud zkušenosti s nahráváním v midi a tedy nedovedu si představit jak to bude vypadat.
Takže nejprve se chci zeptat, než do toho budu investovat peníze, zda li to bude v mém případě 100% fungovat.
Software mám Presonus Studio One, který je dodáván společně se zvukovkou. Teď tedy k dotazu:
1)Půjde tedy nahrávat, pomocí trigerů, bicí v midi? Šel bych cestou: Triger-modulátor midi-zvuková karta(vstupy pro midi)-MIDI stopa v DAWu(Studio one).
2) Půjde pomocí EZdrumer nebo podobné aplikace na bicí nastavit zvuky, jaké si vyberu v knihovně? Nejsem si právě jistý, zda li to vůbec Studio One podporuje a jestli budu mít v tomhle úspěch?
3) Budu možnost mít 1 midi stopu odděleně na kopák a druhou odděleně na virbl? Jak vůbec fungují ty samply, které vkládám do toho midi souboru?
Možná působím jako blbec, ale doteď jsem fakticky nahrával jen audio stopy, a teď když mám použít Midi, jsem z toho poměrně zmaten a vůbec si to nedokážu představit.
Přemýšlím o pořízení Cubase 6, takže bych rád veděl, zda li i s cubase 6 to půjde nebo nepůjde.
Díky za rady.