Jak se naucit hrat

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Mumbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mumbo »

Já se taky přiklánim k tomu učiteli. Vyvaruješ se chyb, který bys nachytal, kdyby si začínal sám. A hlavně tě donutí k tomu, aby si pravidelně cvičil, což je v začátku asi hodně důležitý.

Přiznám se, že sám chodim do lidušky na španělku, tak vim o čem mluvim. A aspoň taky pochytám trochu hudební teorie. :wink:
Machy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machy »

Já jsem každopádně pro učitele...Opravdu stačí i jen občasný hodiny, nemusíš pravidelně...Jde hlavně o čas...Sám na různý věci taky přijdeš, ale trvá to dlouho. Metodou pokusů a omylů. Tam tě to naučí rovnou dobře. Třeba já začal rovnou s hudebkou. Naučil jsem se základ. Jen rok..pak 6 let nic...A ted už hraju v druhej kapele, ale sám kvůli sobě jsem si taky domluvil občasný hodiny u učitele. Mimochodem Honza Běhůnek, jsem rád, že jsem se tam dostal.. :lol:
Rommy

Re: Jak hrat

Příspěvek od Rommy »

Borda13 píše:Tak muj nazor je takovy: Nedavno jsem zacal chodit do Zuš na obor Elektrická kytara a to co jsem se za tech pár lekcí naučil mi nikdo nikdy pred tím nedal. V zadné knizce jsem nenasel odpoved na všechny moje otázky. Mozná to bude tím ze můj učitel nesnáší klasickou kytaru a je to takový správný roker, a nemelo by to tak být:?: .....jak může někoho učit hrát na kytaru stará ženská která rozumí maximálně klasické hudbe... :!: :!:
Jasne,ale to ze tvuj ucitel nesnasi klasickou kytaru,bych v zadnem pripade nebrala jako nejakou vyhru :roll: Vis,za skresleni se toho hodne skryje,ale na spanele KAZDA chyba pekelne vyleze a to se pak moc divis,kam se ztratilo to cviceni ktere tak zvladas :D.Jen si zkus neco co podle tebe ovladas zahrat na akustice...ukaze ti kazdy odflak!A ze jich napoprve ´par´ bude :) A navic,postupy klasicke hudby spolehlive najdes v metalu....Odpust,ale tve tvrzeni je ponekud kratkozrake.... :)
SuperQuack

Příspěvek od SuperQuack »

nemate nejake rady pro sehnani dobreho ucitele?
griper

Příspěvek od griper »

podej inzerat treba se nekdo ozve
Fender Jaguar Classic Player HH x Fender Telecaster Plus x Jolana Strat > TC PolyTune > EHX Big Muff > Boss OD-3 > BOSS DD-7 > TC Hall Of Fame > Fender Frontman F15G x Orange TH30H + Mesa Recto Traditional 4x12"
Borda13

For Rommy

Příspěvek od Borda13 »

Takze, ja hraju na kytaru uz pekne dlouho(zas tak dlouho ne), ale vím že to zní jinak můj učitel je sice roker, ale nejprve jak on ríká se člověk musí naučit hrát bez zkreslení, potom si ho klidne muže zapnout. :!: No ja kdyz jsem na hodine tak nemuzu zapinat efekt, ale samzrejme kdyz hraju doma nebo zkouším s kapelou tak s nim hraju.. Na akustiku jsem hral asi 4 roky takze vim. Samozrejme ze prvky klasicke hudby jsou v metalu, vlastne v kazde poradnejsi muzice. No kratkozrake to mozna je, ale neni prece pravda to ze kazdy si vybere to co chce? :!: :?: Klasiku nebo Metal(ja jsem osobne pro to druhe)
:twisted: :twisted: :twisted:
Rommy

Příspěvek od Rommy »

Sorry,tvuj minuly prisevek vyznel evidentne jinak,nez byl myslen.. :o Ja u ucitele hraju se zkreslenim,ale de facto jen na zadni snimac(poprve jsem na hodine mela ´povoleny´ :) predni pri arpeggiich a to az potom,co jsem je celkem umela na zadni),doma na nej cvicim take.Mam osazeni h/h.
Ja na akustiku nehrala vicemene nikdy,presneji;nez jsem zacala chodit k ucitelovi a ucit se na elektriku,tak jsem sice doma akustiku mela a nejak se pokousela,ale nebyl nikdo,kdo by me skutecne ucil :?
madmax
Bandzone: http://bandzone.cz/tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmax »

čus, pozoruju co tady píšete, sám chodim do hudebky asi jen rok, zapsal jsem se na elektriku ale věřim že kdyby sem tam vzal španělku tak je to jedno stejně hraju to samý. myslíte že to bylo rozumný se tam zapsat? a nebo to mam ten rok dochodit a sehnat soukromýho učitele. tenhle učitel má fakt radši španělu :D . dik za odpověď
Machy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machy »

To Mdmax: Záleží co všechno od toho očekáváš. Určitě bych ten rok už dochodil. A záleží jestli hraješ na kejtu ten první rok. Nebo už dýl. Jestli prvně, tak pro začátek je to skoro jedno. Aby jsi pochopil ty zákonitosti na hmatníku, polohy prstů atd. Různé techniky hraní. Ikdyž jestli jsou to takové ty etudy, tak ty mě taky nebavili. Ještě k tomu vybrnkávání prstama, Naštěstí můj učitel byl roker, takže jsme si to zpestřovali...Určitě to dochod, a pak přesedlej na elektriku, tam už bude lepší soukromej učitel. Ale je fakt že hraní na španělu a elektriku je celkem rozdíl. Neni to úplně to samý. ..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Můj učitel na zušce je naštěstí vpoho, a ate´d mi dává takový program, že mě to strašně baví...

přesněji řečeno mě učí improvizovat, jak ve stupnicích, tak v pentatonice a to mě dost baví...třeba hrajem nějaký blues (moje tajná láska :D )

On mě naučil kila a vůbec mě nenutí do hraní prstama, spíše naopak...

Alem musí se uznat, že učitele si nevybereš :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
madmax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmax »

Machy: já mam elektriku, a právě proto jsem od tý hudebky čekal něco jinýho, no uvidíme jak se to vylíhne :wink: jinak dík za radu 8)
Machy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machy »

No a jak dlouho teda hraješ. Ted jsem tě asi blbě pochopil..Každopádně jestli jsi začal tento rok, a chceš hned na elektriku, tak potom myslím, že jeden rok na španělu ti neuškodí. Jestli už hraješ dýl, základy máš zmáklý a chceš se prostě věnovat a zlepšovat pouze v elektrice, potom je hudebka na španělu bezpředmětná..MImochodem já hraju na elektriku 6 let a ted jsem se přihlásil na soukromé hodiny k jednomu vynikajícímu učiteli. :lol:
madmax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmax »

začal jsem tenhle rok. koupil jsem si elektriku a šel jsem do hudebky, no snad tam pochytim nějáký základy a pak nějákýho soukromýho učitele. to bude asi nejlepší ne? :)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

podle mě je taky nejlepší dobrý učitel..........co chodím do kytary tak jsem udělala obrovský pokrok............to co teď zvládnu zahrát bych ani omylem nezahrála kdybych se učila sama
Kytara SX GG1-STD-HB Les Paul
Behringer LX 210
trsátka vlastní výroby a 2 George Dennis (žluté a černé)
a taky nějaká ta akustika........
drStanek

Příspěvek od drStanek »

Já jsem taky chvilku chodil na kytaru ...... no vlastně jsem tam byl jen dvakrát :D :roll: . Ten co mě učil dřiv dělal učitele hudebky, tělocviku a přiroďáku na mej starej základce. Tenkrát jsem byl úplnej začátečník, kterej nezvládnul ani rychle přehmátnout z E na Ami. Když jsem poprvý přišel na hodinu tak mi do ruky strčil takový starší JUMBO ..... to pro mě byl první problém: jakožto zelenáč ,kterej eště před měsícem neměl v ruce žádnou jinou kytaru ,než španělk s šířkou hmatníku u nultýho pražce 53 mm jsem si na o jeden cm užší hmatník na JUMBU nedokázal zviknout. Potom tam taky byly struny. To museli bejt snad třináctky ,co na tom měl navlečený !! Prsty mě bolely asi čtyři dny a na kytaru jsem se nemohl ani kouknout. Po první hodině ,ze které jsem si odnesl jen trapnou básničku na zapamatování jmen a pořadí strun (Emil Hodil Granát Do Atomové Elektrárny) a asi deset papírů s písničkama a akordama okopírovanejma z nějakýho hrozně starýho zpěvníku ,který jsem se měl do tejdne naučit. Když jsem pak přišel na druhou hodinu, začal namě takovym tim profesorskym tónem nadávat ,že jsem se nedokázal naučit jednu písničku (doteď si pamutuju kterou: "Pověste ho vejš" od Michal Tučnýho) a že až se příště něco nenaučim ,tak že ať k němu radši nechodim :roll: . Po tejhle zkušenosti jsem se na něj vykašlal. Záhy jsem bohužel zjistil ,že to byl jedinej člověk v mém okolí ,kterej tohle učil :evil: . Takže mi nezbylo nic jinýho ,než se "samoučit". ................. A teď po dvou letech je ze mě dost dobrej hráč ,kterej by sá mohl dělat kantora 8) 8) (doufám ,že to neni moc chvástavý :P :wink: ). Ale je pravda že v teoriji se moc nevyznám :oops: . Teorije se podle mě učí mnohem líp od jinýho člověka ,než z internetu a učebnic. .... Z týhle mí slohovky vyplívá (teda aspoň myslim 8) ) ,že na to ,aby jste se naučili dobře hrát učitele nepotřebujete (ikdyž, pokud je dobrej, je to sním pak určitě mnohem lepší) ,ale pokud se chcete orijentovat v muzikantskym jazyce (složenym z oktáv ,mollů ,atd .... ) měli by jste si radši najít někoho ,kdo tomu rozumí a kdo vás to dokáže naučit :wink: (i když při vynaložení velikého množství snahy to samozřejmě taky jde :P ).
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“