Problém s UCG102

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s UCG102

Příspěvek od pupack »

Paris píše:Pockejme na ujasneni, jak to vlastne je. V tenhle okamzik z toho nejsem moc moudrej.

Audacity stejne nejede na ASIO, ne? (nebo jo?)

Ten Behringer bude vic, nez samice na drate. Asio ovladace k tomu jsou, impedancne na tom (ke kytare) bude taky asi lip, nez bezna zvukovka. A pridavaj k tomu i nejaky kytarovy software. Mozna by se nejaky monitor (a bez latence) dal vytahnout z ovladaciho panelu toho Behringera ... ale nevim, nevidel sem to...
já z toho taky nejsem právě moc moudrej. třeba se tu objeví někdo kdo má stejnou věc a vnese trochu světla :) audacity asio neumí, kvůli licenci Steinbergu, to je pravda. Myslel jsem to aby to bylo použitelné v jiném DAW (třeba reaper) a dal by se použít input monitor. jinak koukam na page behringera, tak to opravdu má své ASIO http://www.behringer.com/EN/Products/UCG102.aspx čili se Ulimu upřímně omlouvám :D nicméně co sem zběžně prolétl různá fóra k tomuto přístroji, větší úspěch lidi mají s ASIO4all na místo Behringer Asio.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

posouvám za svůj příspěvek, přehodilo to můj na novou stránku tak aby jeho odpověd nezapadla.
Michal Mrozek píše:No při přehrání stopy bylo jen to lupnutí tedy zasunutí a vysunutí jacku.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ok...
1) jaky mas system? (XP, Vista, 7? 32 nebo 64 bit?)
2) mas nainstalovany aktualni USB/ASIO ovladace od Behringera? http://www.behringer.com/EN/Products/UCG102.aspx ... v sekci Software
3) mas v Audacity navoleny spravny vstupy a vystupy?
4) muzes zkusit i jiny software? (na takovy veci se obecne doporucuje Reaper, stahnout a zkouset lze zdarma)

--

5) jako vzdy doporucim tuhle zvukovku odpojit od bezneho zvuku ve Windows (v ovladacich panelech zvuku vrat vsude tu integrovanou) a pouzivat ji jen ve spojitosti s hranim/nahravanim (v nahravacim nebo kytarovem software si ji priradis v nastaveni kazdeho toho software). a sluchatka/bedny bud prehazovat, nebo trvale propojit kabelem skrz integrovanou. nebo se da vymyslet i dalsi zpusob, ale nechme to na pozdeji ... ted je primarni to rozchodit.
Michal Mrozek

Příspěvek od Michal Mrozek »

1.System mam Windows7
2.Ano mam přímo ten na který je odkaz
3.To nevím jak nastavit
4.Zkusím to
5.Vyzkouším
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Michal Mrozek píše:1.System mam Windows7
2.Ano mam přímo ten na který je odkaz
3.To nevím jak nastavit
4.Zkusím to
5.Vyzkouším
nastavení v audacity projeď ÚPRAVY - PREFERENCES - DEVICES

Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(jen poznamka: malicko i v tom celym porad nesedi to "lupnuti" - kdyby to bylo spatnym nastavenim vstupu, nebylo by tam pravdepodobne slyset/nahrany ani to lupnuti. takze prozatim zkus, co se tu pise (nastaveni, jiny software, atd...) a kdyby to nepomahalo, budeme muset pripustit/prozkoumat moznost, ze je ten vstup UCG vadny...)
Michal Mrozek

Ahoj chlapi tak jsem zkontroloval v audacity nastavení a to je dobré taky jsem zkusil ten REAPER a v obou případech jsem docílil toho že když byl jack v kytyře tak se nic nedělo ale když jsem jack vysunul a zkusil nějaký signal prstem tak tam byl a nahrálo se to.Zítra jsem se domluvil s kolegou že donese jinou kytaru protože podle všeho to asi bude v kytaře.Každopádně se ještě ozvu.Zatím díky
Smells

Příspěvek od Smells »

Je ta elektroakustika aktivní ???
Jestli jo tak bych viděl problém v tom.
Fokus Les Paul STD2 - Akustika Strunal 2x - Elektroakustika Nashville - Dvanáctka Stagg - Jolana - Ukulele - Mandolína Stagg M20 - Guitar Rig :-)
Michal Mrozek

No je tam baterka a jednoduchý eqalizer.Baterka je nová, vlastně celá kytara je nová a na kombu v obchodě hrála v pohodě je to CORT MR-E NS.
Smells

Příspěvek od Smells »

To je asi ten problém.Podle mě funguje UCG102 jen s pasivníma kytarama.
Zkoušels tam napíchnout třeba půjčenou elektriku,nebo akustiku bez baterky ??
Druhá věc je,že UCG je ti na elektroakustice na prd,takže bych to řešil přes klasickej vstup MIC.
Fokus Les Paul STD2 - Akustika Strunal 2x - Elektroakustika Nashville - Dvanáctka Stagg - Jolana - Ukulele - Mandolína Stagg M20 - Guitar Rig :-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to se mi nezda (s tema aktivnima/pasivnima), nevidim duvod, proc by to tak melo bejt ...

... no ... mozna jeden jo. kdyby elektronika nejak rozpoznavala zapojeni do aparatu pomoci zateze vystupu. ale nezda se mi to furt stejne. :)
Michal Mrozek

No všude kde jsem se ptal tak je UCG právě na aktivní elektroniku a jestli je to akustika nebo ne je jedno.Radil jsem se s chlapama z muzikant.cz i s kytary.cz tak myslím že by to tak mělo být.No nic budu se snažit dál zatím děkuji za každý názor snad si na konec něco nahraju.Zdravím všechny kdyby vás něco napadlo napište Dík
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

napada me - hralo to v kombu v obchode. ted mas jinej kabel ale, ne? nebo co se zmenilo vsechno?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

UCG lze používat s pasivní i aktivní elektronikou, je jí to jedno. Kamarád ji měl (možná pořád má?) a zkoušeli jsme to se standardní elektrikou s pasivníma snímačema, aktivní basou i elektroakustikou s preampem a no problem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to, co sem psal ("kdyby elektronika nejak rozpoznavala zapojeni do aparatu pomoci zateze vystupu") ale neni problem UCG.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Samozřejmě, já jen reagoval na "No všude kde jsem se ptal tak je UCG právě na aktivní elektroniku a jestli je to akustika nebo ne je jedno."
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Michal Mrozek

No kabel mám jiný.myslíš že to může být kablem?
Michal Mrozek

Oléééé už se mi to podařilo rozchodit ale strašně to šumí tak je předemnou další úkol
Michal Mrozek

Chlapi jak jste vyřešily nahrávání zkreslených zvuků ze simulace komb vím že se to tady výše řešilo ale už nedořešilo tak jestli to někdo zmáknul tak dejte vědět.Zatím ahoj všichni a dík za rady
Smells

Příspěvek od Smells »

OMG lidi nebuďte takový lamy !!!!!!!!!!
Mám UCG102 nebo spíš jeho klon.Stačí trošku přemýšlet a nahráváte zkreslenej zvuk,hrajete doprovod s winampem atd.
Stačí koupit za dvacku redukci jack 6.3 na 3.5 a metr stereo kabelu s koncama samec 3.5,nebo přímo kabel 6.3 na jednom konci a 3.5 na druhým.
Jestli Vám to ani teď nedojde tak Vám není pomoci.
Horst Fuchs Vám poradí :D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“