Reproboxy 2x12''

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Reproboxy 2x12''

Příspěvek od patrik_m »

Čau všem,
Začal jsem uvažovat o koupi nového boxu 2x12. Zatím co jsem měl možnost si na nějaké zahrát tak mě dost zaujal Framus 212, který v sobě měl V30. Mým snem je orange, ale ten je pro mě cenově dost nedostupný.

Máte nějaké zkušenosti s reproboxy 2x12''?? jsou lepší než 4x12? co by jste jim vytkli popřípadě mi je doporučili.

Líbí se mi hlavně jejich mobilita. Budu hrát na malé akci - vezmu 2x12. Budu hrát na všelké akci vezmu 4x12 pokud na opravdu velké akci vezmu oba :D

(btw doufám že to není duplicitní topic)
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Reproboxy 2x12''

Příspěvek od McKozias »

....ja osobne jsem pro 2x12 prave kvuli mobilite..a je jedno jestli hrajes velkou nebo malou akci, mezi 4x12 a 2x12 neni tak propastny rozdil
a co se tyce orange, jeden se valel za 8k na bazaru
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Heled docela dobrou zkusenost mam ted se Zilla boxem, stoji neco kolem 250E prazdny bez posty a je to pekne zpracovany, delaj nekolik velikosti uprav, mam ten malej Vintage model a i kdyz si chci u vyrobce zesilovace co ho stavel, nechat udelat box primo od nej - dela trochu jine rozmery atp, tak si tenhle potom necham...je to lehky, nema teda nejakej ranec basu...ale to je mozna vic tim zesilovacem samotnym...a hlavne je pomerne bytelny, takze sam o sobe nevibruje...

na druhou stranu kdyz si odectu repraky, tak mozna i ten orange neni tak nedostupnej...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

cenovy trhak je ten harely benton box 2x12 s V30. hraje lip nez ten framus a navic je levnejsi ! ten framus box neni nic moc. jinak orange 2x12 je super bedna, ale treba ten HB je ji bliz nez framus (subjektivne).
duri

Příspěvek od duri »

Už se to tu řešilo, každému "uchu" a zesilovači "sedne" jiný box. Mně pasuje Framus a nezdá se mi horší než jiné... Samozřejmě boxy zvučných jmen jsou prověřené a kvalitní. Cenou ovšem za hranicemi možností spousty muzikantů. Hledat, zkoušet!
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ona ta bedna nehraje zle...dokud se vedle ni nepostavi nejaka jina :)))
duri

Příspěvek od duri »

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak recenze v Muzikusu by byly asi to poslední, na co bych koukal.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
duri

Příspěvek od duri »

Myslíš, že jim tam ty firmy platí? Nevím, zdají se mi testy v Muzikusu objektivní, ale můj názor.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Zrovna tenhle " test " je hodně netest.
Jinak Muzikus už asi rok nekupuju právě proto, že i ty nejmizernější krámy Muzikusí pohuňkové vychvalujou až do nebes.
Kritický test nebo recenzi jsem tam snad nečet :lol:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak co by člověk za ty prachy chtěl, to samé u toho Bentona. Před chvilkou jsem přijel ze zkušebny, kde jsem si byl osadit repro /V30/ do homemade 2x12 boxu z dřevotřísky a hrálo to teda o dost líp než Benton a bývalý majitel ho vyměnil právě za Framus.
V dnešní době se dají dohledat snad o všem a různých zdrojů a hlavně fór, takže věřit časopisu, který je defacto sponzorovaný poskytovateli průduktů k recenzím, asi nebude to nejlepší.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

arcilucifer píše:Kritický test nebo recenzi jsem tam snad nečet :lol:
Přesně.
duri píše:Nevím, zdají se mi testy v Muzikusu objektivní, ale můj názor.
A to je právě kámen úrazu. Recenze nemohou být objektivní. Co mají recenzenti za vybavení, když o všem tvrdí, že je to "ok"? V recenzi očekávám buďto nanejvýš detailní popis všech kvalitativních aspektů výrobku nebo srovnání s konkurenčními produkty (třeba zrovna s tím zmíněným HB). Ani jedno nejde dělat bez subjektivního zabarvení. A když si přečtu, že mají V30 "výrazné nižší středy", tak pomalu přestávám věřit tomu, co ten pán píše. Také zmínka o absenci "krabicového" zabarvení zvuku díky dostatku basů, je mimo (krabicové zabarvení je způsobené právě přebytkem nižších středů v intervalu cca 200-350 Hz).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

realistický dojem od kolegy pavluchy na Framus
http://instrumento.cz/produkty-vyrobek- ... 12-cb.html
Framus neni spatny boxik, trochu "šišlá" (jako většina boxu co má v sobě nějaké tlumení = míň výšek, což je možná pozitivní pro ucho kytaristy, méně už pro snímání zvuku... ale to je na delší debatu).

tady nahravka, jedna strana Framus 2x12 - Peavey Ultra, druha strana Vlasa&Black 2x12 - Peavey JSX
http://bandzone.cz/chiasmatic

PS: Zkuste si nejake testy nebo recenze udelat sami,.... jedine co je jiste je, ze se objevi banda chytraku ktera by to delala jinak a predevsim o tom dlouze a obsazne tlachá na forech.
Doporucuju, pak budete na recenzenty hledet trosku shovivajeji ;)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 10.11.2011 19:44, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Dřív /nevím jak je to teď/ dávali na CD i ukázky recenzovaných věcí, takže měl člověk alespoň nějaký obraz.
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

McKozias píše:jeden se valel za 8k na bazaru
Jo bohužel válel... ale je to tak lákavá nabídka že je už pryč. Jinak samozřejmě Orange se nedá srovnávat s jinými cenovými kategoriemi. Přeci jen už je to trochu přepychová záležitost.

O Bednách HB jsem už slyšel, ale nemám s nimi žádné vlastní zkušenosti, takže netuším jak hrají. Ale pokud jsou v nich V30 tak už to něco málo slibuje. Skusím se po nich pokouknout a zjistit o co vlastně běží a trochu si firmu "proklepnout". Podívám se po okolí a zjistím jestli to někdo má. :-) Každopádně díky za Názory.

Jinak co se týče debaty o Muzikusu tak jsem si jej jednu chvíli kupoval hlvně kvůli novinkám a recenzím. Už nekupuji, recenze jsou absolutně mimo mé názory. Každý má jiné ucho, vím. Ale když ho u někoho najdu prolistuji aspon novinky.

Spark je tedka časopis mého zájmu. :-)
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
steenyxxx

Box 2x12

Příspěvek od steenyxxx »

Zdravím,

sháním nějaký 2x12 box. Rozhoduji se mezi Orange, Engl a Mesou. Mám Engl 4x12 PRO s V30 a sháním něco slabšího do klubů a na menší akce... Četl jsem tady zmínky i o custom výrobách jako HardBox, Esh atd... Bohužel žádné osobní zkušenosti nebo názory. Mám hlavu JVM 410 HJS - klasický Marshall zvuk. Pokud můžete někdo přispět zkušeností, budu rád. Díky.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj,

mám stejnou hlavu jak ty (s výjimkou toho, že není to není JS verze) a hraju na MESA Recto 2x12. Podle mě je to úplně unikátní kombinace (i když trošku mimoňská) do všech stylů. Snad jen blues to neumí tak, jak bych si přál. Marshally obecně mají velmi bohatý zvuk a MESA ten zvuk dle mého názoru trochu krotí a dodává tomu na preciznosti. Podle toho, že máš ENGL 4x12 soudím, že nutně british sound nehledáš. Pokud se pletu, tak bude asi nejlepší volba Orange nebo rovnou nějaký Marshall - u mě ovšem "fungovaly" jen ty největší Marshall krámy, které se velikostí blížili 4x12.

ENGL 4x12 mi zvukově zněl vždycky skvěle hlavně na tvrdou hudbu. Všechny 2x12 ENGLy co jsem zkoušel mě ale osobně zklamaly. Oproti konkurenci měli vždycky až příliš jedovatý zvuk.

Co se porovnání MESA s Orange tyče - s JVM410 jsem bohužel nehrál na ty bedny přímo vedle sebe. Když jsem je zkoušel s VHT přišlo mi, že MESA má víc středů a nižších středů a Orange zase víc vyšších středů a basů. Ale tohle už je poměrně subjektivní. MESA u mě vyhrála z důvodu, že jsem hrál mimo rocku s jinou kapelou ještě metal a tam byla ta MESA výrazně lepší. Dneska už metal nehraju, ale stejně si myslím, že bych volil znova stejně, přestože by to nebylo tak jednoznačné.

Ideální je to zkusit na prodejně se svým vybavením. Udělat se to dá bez problému tak, aby tam v den tvého příjezdu byly všechny boxy, co potřebuješ zkusit :) .

PS: Hardbox jsem kdysi ohledně stavby boxu kontaktoval a jednali velmi vstřícně. Bylo mi nabídnuto k nim zajet a zkusit jak jejich boxy hrajou. Na požádání dělají i kopie, jestli jsem to dobře pochopil. Bohužel jsem v té době ještě přesně nevěděl, co úplně chci a tak jsem raději ze stavby boxu upustil.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
torst

Příspěvek od torst »

Hrál jsem dobu na 1960A, klasika. Ale už se to kapele nechtělo tahat, tak jsem si od Rockwella nechal postavit 2x12 vertical, tu menší - Mesa. http://rockwellamps.eu/pre2/p_detail.php?p_id=5
Pro mě ideální kompromis, dal jsem do ní své 2 nejlepší V30 England. Pocit před bednou je dost podobný jako 1960A, ale pochopitelně je nižší, není tak dobře slyšet, musíš se ještě víc rozkročit a mávat řepou ještě níž nad zemí ! ...
Poznáš to při studiovém sejmutí. Mám hafo referenčních ukázek a ta 212 má prostě ten ukřičenější zvuk, poznáš, jak ty rezonance nemaji protor a tlučou se tam jak nudle v bandě. Trošku jsem si pomoh, udělal jsem half back záda aby se zvuku odlehčilo a tolik nepumpovat, ale pomůže to jen částečně. Prostě je to kompromis, ale výhody převažují.
Mě se u RW líbí to neprůhledné plátno (nevidíš repra jako u Engl a MB). Když na něj položim malej Engl Thunder, sestava vypadá naprosto dospěle a vždycky se bavim, když zvukaři VŽDYCKY dávaji mikrák do rohu boxu, protože mysleji, že je to 4x12 !!
http://torst.sweb.cz/bedny.JPG
http://torst.sweb.cz/RW212HOB.JPG
Jo a dostal jsem od kámoše 2 odkouřené německé Vermony 2x12. Jednu jsem upgradoval na Celestion a hraje moc pěkně, ale ještě ostřeji než RW.
http://torst.rajce.idnes.cz/Vermona_2x12/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Díky za informace, půjdu vyzkoušet tu Mesu a Orange tak uvidíme, snad to nějak dopadne ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“