mám problém u Fat Strata, je to Fedner MIM a jelikož jsem chtěl vyzoušet, co s ním udělá výměna snímačů, zatím jsem vyměnil jen jeden, a to krkový stock SC za Dimarzio Area 58, které je teda 4-žilové.
Krková poloha hraje pěkně, i když mě překvapilo, že oproti všem očekáváním, po přečtení různých recenzí, kde lidi psali, že to Dimarzio má silnější výstup než stock MIM singly, musí být blíž ke strunám oproti středovému původnímu singlu i než byl původní krkový, aby se ty hlasitosti nějak vyrovnaly - ty stockové se mi zkrátka zdají silnější. Takže to je jen takový možný "symptom" toho, že něco nemusí být v pořádku.
Nicméně hlavní problém je, že mezipoloha middle SC a toho krkového 4-žilového hraje výrazně potišeji a celkově hodně divně. Zrovna mezipoloha mě i u těch stockových bavila nejvíc, a teď je skoro nepoužitelná.
Při výměně snímače jsem se řídil instrukcemi ze stránek Dimarzia a jen jsem zem nového snímače připájel na plášť poťáku, kde byl připájenej dřív ten SC a "hot" zase na ten kontakt potenciometru místo původního SC.
Proč to nehraje tak jak by mělo, mě napadly takové myšlenky, že u 5. polohy se ruší brum díky 2 cívkám toho Dimarzia, ale jinak se signál ze strun víceméně sčítá, kdežto u 4. polohy, kde, pokud se nepletu, je připojen středový SC paralelně k celému krkovému který je v sérii (tak to měli na stránkách u Dimarzia), se část "užitečného signálu" nějak vyruší tím, že jsou ty cívky celkem 3. Je teda řešení jen takové, že vyměním i středový SC za nějaký 4-žilový a zapojím zase jako ten krkový, a už to bude v klidu? Kdybych ho měnit neplánoval, dá se to nějak vyřešit už teď?
Díky za odpovědi