Powermix do zkušebny

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
Olihen

Powermix do zkušebny

Příspěvek od Olihen »

Potřeboval bych poradit s výběrem powermixu do zkušebny.
Musí to být schopno utáhnout tyhle bedny - http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... &id=224869
Je to určeno do zkušebny na ozvučení kláves,zpěvu a příležitostně nějaké perkuse. Rozhodující je pro mě poměr kvalita zvuku/cena. Nepotřebuju aby to dělalo kdovíjaký randál. Jde primarně o to aby sme měli příjemný zvuk i ve zkušebně , hraje se tam většinou jen v pár lidech pro radost.A je mi líto když mezi Yamahou Motifem XS8 a těma bednama stojí čínský powermix stary tak 20 let co prská a zkresluje zvuk.
Rozpočet by měl být pokud možno lehce přes 10k ale může být i něco dražšího,nechvátá to takže na to můžu našetřit.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
pavel2
Odborník

Re: Powermix do zkušebny

Příspěvek od pavel2 »

To jsou hodně povedené bedny a zaslouží si dobrej zesilovač.

O powermixu s výkonem 2x cca 500W nevím, ale já bych jim dopřál něco jako RMX2450, nebo aspoň GX5, které jsou teď po bazarech za pěkné peníze - zahlíd jsem 2450 za 7500 a GX5 za 6500.
To Ti zbude i na nějaký menší mix.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Takže bys volil cestu zesík + mix? Používám power mix odjakživa takže s tímhle nemám vůbec zkušenosti.
Poradil bys mi prosím jakou zvolit sestavu pro to aby to při správném zapojení hrálo?
Ohledne mixu mám požadavek aby tam měl stereo kanál na klávesy a stereo kanál pro externí zvukovku počítače.
Ostatní šavle mohou být mono.Potřeboval bych tam aspon 2-3 vstupy na mikrofon na zpěv ale idealně víc mikrofoních vstupů aby s tím šlo zvučit i nějaké perkuse a akustické kytary zároven. Nepotřebuju žádné vestavěné efekty kromě hallu
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Je to jedno, ale dobrej zesilovač je většinou až v dražších powermixech.

Nicméně třeba Soundcraft GigRac býval docela dobrý, stejně tak AH řada PA má skvělej zesilovač, ale to už asi bede trochu přes rozpočet...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
911

Příspěvek od 911 »

Svého času byl výborný Zeck,tady je jeden na prodej:
http://hudba.bazos.cz/inzerat/12758689/ ... ofiler.php
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“