Jsou potřeba vyměnit asi nějaké součástky, kondíky, odpory??? Nebo sem najivní a hloupej?
12ay7 mi tam dělá doboru službu, ale cítím, že to je tak trochu sex s gumou
Tak to samozřejmě vím, větší zesílení vážně nepotřebuju, důvod proč 12ay7 byl přesně opačnej. S "y" mi kvákadlo nekreslí a zvuk je ještě jakž takž čistej, kdeždo "x" je špinavá bestie.Stanley06 píše:no, ono to může být tím, že ty elektronky maj různý zesílení, což asi víš: http://cydathria.com/fdm/12AX7_sub.html a třeba tam zrovna potřebuješ o něco větší zesílení než dává ta kombinace co tam máš aby to hrálo tak jak si přestavuješ, ale tohle poznáš jedině vyzkoušením
Díkas, ale ten PI není primární věcí zájmu, je tam zpátky původní elektronka z výroby, chtěl jsme to jen zkusit.Bummer píše:Subroofer: Tak pak by bylo fajn vědět, jestli máš ten "dnešní" výrobek, nebo jestli se Fender drží zaběhnutého schématu. Věřím, že nám to tu nějaký odborník objasní...
Jinak ty preampovky se údajně dost liší ekvalizací - každý výrobce to má jinak. Na TubeTown jsem viděl takový pěkný schémátko pomáhající s výběrem vhodné lampy. Odkaz nechť někdo doplní, píšu z vlaku z mobilu.
Takto paušálně se to vyjádřit nedá. Vždy záleží na tom, jak je elka použita. Je-li třeba na vstupu zesíku, má zpravidla největší zesílení v celém řetězci a nejvhodnější na tuto pozici je právě 12AX7, či její klony ( ECC83, ECC803S, E83CC, 7025, 6681, B759, nebo i ECC808, či 6N2P, které mají trochu jinak zapojené piny ). Faktor zesílení nominálně 100. Nejblíže svými vlastnostmi pak je 5751 ( faktor zesílení 70 ), případně ECC81 a její klony (12AT7, 6201, 6679, ECC801S, B739, E81CC ) se zesílením 60.qwer píše:Na místo 12ax7 sedí 12ay7 a nebo 5751, .