zdokonalovani

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: zdokonalovani

Příspěvek od SUK »

Monikad píše:A ještě jedna technická (i pro nera): TRÉNUJÍ sportovci!! Muzikanti CVIČÍ, případně ve větším počtu ZKOUŠÍ!! :idea:
SSJČ:
Trenink: soustavná a plánovitá činnost, cvičení pro zlepšení n. udržení výkonnosti tady nejde zrovna o vykonnost, ale o zlepsovani ci udrzovani schopnosti hrat
Cviceni: soubor výkonů směřujících k utužení zdraví, k získání jistých dovedností n. k zdokonalení v jistém oboru.

Osobne to vidim jakoze trenink sestava z jednotlivych cviceni. Takze teoreticky by to mohlo byt treba i tak, ze pokud prijde a hodinu rube dvojslapku, tak cvicil. A pokud 20min cvici dvojslapku, 20min blastbeat a 20min vireni, pak hodinu trenoval hru na bici.

No, a jak to vidim objektivne? Jazyk kterym se dorozumivaj lidi neni natvrdo danej (oproti programovacim jazykum, kde je vetsinou velmi mala nebo zadna moznost jak neco "rict jinak") a plynule se vyviji. Takze nekdo cvici, nekdo trenuje ale pritom oba delaj to samy (a naopak, dva lidi muzou cvicit a pritom delat neco jinyho). Jo, trenovat zni divne, ale imho jde. Je mi jasny, ze jakozto mirne starsi ti je proti srsti kdyz nekdo pouziva neco jinyho nez mas zazity dobu delsi nez kterou on zije, ale holt se asi neda nic delat a budes si muset zvyknout :))
Hodně budem někde...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Děkuji že sis dal práci někde ve slovníku najít přesný význam toho slova. Nikde se však nepraví nic o tom, co a v jakém kontextu se obecně v hovorovém jazyku používá! A to že sehovorově užívá často něco trochu jiného než bývá v Pravidlech pravopisu, na tom se snad shodnem.Tolik jen na doplnění.... víc k tomu nemám :wink:

Jen technická "....holt se asi neda nic delat a budes si muset zvyknout.... " To říkáš hloupost. NeMUSÍM vůbec nic, jedině snad časem umřít, ale jinak nikdo z nás opravdu nic jiného v životě nemusím. na to jsem hodně alergická, když se někdo snaží říkat, že někdo druhý něco MUSÍ, příteli!!!! :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Hush

Příspěvek od Hush »

Docela jsem se pobavil čtením diskuze cvičit/trénovat!
Teda já jsem klávesák, ale myslím, že tento rozpor v terminologii platí pro všechny muzikanty!
Tedy můj osobní (nikomu ho nevnucuji) názor je, že pokud se zdokonaluji (nebo udržuji) v hraní určité skladby (jako celku) - potom cvičím.
Jestliže ovšem narazím ve skladbě na technický problém (v mém případě mě prsty v určité pasáži neposlouchají a neběhají tak jak mají), musím toto místo neustále opakovat až problém v technice hraní zmizí - potom trénuji.
A s kapelou se zkouší - i když slovou zkoušet je zavádějící, ne? Zkouším něco, co jsem nikdy nedělal a teď jsem se rozhodl si to vyzkoušet!
Ale když to umím a pouze se zdokonaluji - co vlastně dělám? :shock: :roll: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“