Jaký zesilovač a reprobox k POD XT?
Pravidla fóra
Re: Jaký zesilovač a reprobox k POD XT?
Prosím o upozornění pokud jde o téma na nový thread. Objednal jsem si k PODu collector pack s názvem Metal Shop za 49 dolarů. Šlo to přes kreditku. Čekal jsem že za tuto cenu obdržím link k jednorázovému stáhnutí, teď to vypadá že mi to posílají poštou? Je to tak? Bude k tomu připočítané poštovné? Pokud ano, jak velké?
jde o tema nanovy thread, ale kdyz uz jsi to tu nakousl, tak ten metal pack ti nikdo nebude posilat ani ti neposlou zadnej link na stazeni. Jediny co musis udelat je pripojit svyho poda k pocitaci pres usb a aktivovat si ty extra modely.
Hledám dočasné řešení. Jde mi o mobilitu. Co konkrétně byste doporučili? Mě znovu napadá Harley Benton kombo s výměnou repra a PODem do smyčky. Je to fakt totální blbost? Myslím že tam je výkonová rezerva, navíc kreslím hlavně Screamer krabičkou z PODa (to by bylo jako rezervní řešení). Nebo jiné malé kombo?
Na co se mám dívat u nákupu P.A.? Jde taky o frekvenční rozsah?
Na co se mám dívat u nákupu P.A.? Jde taky o frekvenční rozsah?
Ahoj,
moc toho o kombech nevim a potreboval bych poradit s nakupem. Zatim mam kytaru Cort X-6, POD XT a hraju do beden od pocitace. Nezni to moc dobre a rad bych si poridil nejake nove kombo ci PA.Hraju jen doma v panelaku a pro svoji zabavu, takze potrebuju nizsi vykon. Rad bych to vyuzil na vsemozne styly - od punku pres rock az po metal. Cenovy strop je tak 10 000, ale cim levnejsi tim lepsi.
Nejvic me asi zaujalo kombo VHT Special 6 Ultra. Lakala by me i moznost hrat bez PODa. A pokud budu chtit nejaky efekt, tak ho mohu pripojit do smycky.
Nebo jestli by pro me prece jen bylo lepsi koupit neco jako LANEY CXM 110. Ale tady uz moc netusim podle ceho vybirat.
Diky moc za rady...
moc toho o kombech nevim a potreboval bych poradit s nakupem. Zatim mam kytaru Cort X-6, POD XT a hraju do beden od pocitace. Nezni to moc dobre a rad bych si poridil nejake nove kombo ci PA.Hraju jen doma v panelaku a pro svoji zabavu, takze potrebuju nizsi vykon. Rad bych to vyuzil na vsemozne styly - od punku pres rock az po metal. Cenovy strop je tak 10 000, ale cim levnejsi tim lepsi.
Nejvic me asi zaujalo kombo VHT Special 6 Ultra. Lakala by me i moznost hrat bez PODa. A pokud budu chtit nejaky efekt, tak ho mohu pripojit do smycky.
Nebo jestli by pro me prece jen bylo lepsi koupit neco jako LANEY CXM 110. Ale tady uz moc netusim podle ceho vybirat.
Diky moc za rady...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud hraješ doma a chceš hrát s PODem, v podstatě můžeš jít bud cestou aparátu (pokud možno co nejjednoduššího, využiješ-li POD naplno) nebo cestou nových a pořádných monitorů k PC, které poslouží jako PA. To si musíš zvážit.
To Laney bych si na doma nekupoval, tím si nijak moc nepomůžeš, VHT je zajímavý nápad, který by se jistě dal schválit, ale je otázka, jestli bude plnit to, co očekáváš.
To Laney bych si na doma nekupoval, tím si nijak moc nepomůžeš, VHT je zajímavý nápad, který by se jistě dal schválit, ale je otázka, jestli bude plnit to, co očekáváš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
tyjo ja nechapu co klobasnik resi. porid si k tomu podu lampovy konec a teda bednu bednu. jestli tam mas zaplou simulaci repraku nebo ne, je uplne jedno. da se i tak i tak. zalezi jen podle tveho ucha a podle toho jak to funguje v kapele.
Řeším jestli mám se signálem z PODA jít do svého PA, nebo si mám koupit koncový zesilovač. Zítra by mi měl přijít zesák, 100 W, 4 EL34. Pokud se zadaří tak vemu Bubucci box a mám vystaráno.pigdestroyer píše:tyjo ja nechapu co klobasnik resi. porid si k tomu podu lampovy konec a teda bednu bednu. jestli tam mas zaplou simulaci repraku nebo ne, je uplne jedno. da se i tak i tak. zalezi jen podle tveho ucha a podle toho jak to funguje v kapele.
Není náhodou hovadina pouštět zvuk nastavený k reprodukci z PA beden do kytarového boxu s V30? Tedy simulace V30 do V30?pigdestroyer píše:tyjo ja nechapu co klobasnik resi. porid si k tomu podu lampovy konec a teda bednu bednu. jestli tam mas zaplou simulaci repraku nebo ne, je uplne jedno. da se i tak i tak. zalezi jen podle tveho ucha a podle toho jak to funguje v kapele.
Vždy si môžeš spraviť preset bez simulácie repráku. Vyskúšaj možno sa ti bude páčiť ten zvuk.klobasnik píše:Není náhodou hovadina pouštět zvuk nastavený k reprodukci z PA beden do kytarového boxu s V30? Tedy simulace V30 do V30?pigdestroyer píše:tyjo ja nechapu co klobasnik resi. porid si k tomu podu lampovy konec a teda bednu bednu. jestli tam mas zaplou simulaci repraku nebo ne, je uplne jedno. da se i tak i tak. zalezi jen podle tveho ucha a podle toho jak to funguje v kapele.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Který z těchto boxů vypadá vhodněji pro provizorní řešení domácího hraní? PA mám špatné, koupil jsem 100 W Tesla lampu do 8 ohmů. Zvukově přiblížení tomuto zkreslení-http://www.youtube.com/watch?v=bt-RoSzsEKA
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Případně jestli je pro mě něco lepšího do 3k.
Stačí ten jeden reprák když to nevytavím?
Případně jestli je pro mě něco lepšího do 3k.
Stačí ten jeden reprák když to nevytavím?
Mám problém.
Koupil jsem od dvou prodejců zesilovač Tesla Mono 130 a reprobox Crate GT112SL. Koupil jsem kabely Planet Waves, dva nástrojové a jeden reproduktorový. V Tesle jsou lampy EL34 od JJ. Jedna nesvítila, odšrouboval jsem tři šrouby, které drží kryt zesilovače, čtvrtý jsem přes gigantický odpor nedokázal odšroubovat, musel jsem ten kryt trochu ohnout, nemyslím že jsem tím něco poškodil. Repro kabel šel z 8 ohm výstupu do jednoho z dvou vstupů boxu. Z boxu jde při připojení zvuk, který bych charakterizoval jako šum, takový jaký dělá například trouba.
Našel jsem tam lampy ECC85 a EF86, jde o preamp lampy-jak jsem pochopil. EF 86 nesvítí.
Proč tam jsou?
Napadá vás co s tím mám udělat?
Koupil jsem od dvou prodejců zesilovač Tesla Mono 130 a reprobox Crate GT112SL. Koupil jsem kabely Planet Waves, dva nástrojové a jeden reproduktorový. V Tesle jsou lampy EL34 od JJ. Jedna nesvítila, odšrouboval jsem tři šrouby, které drží kryt zesilovače, čtvrtý jsem přes gigantický odpor nedokázal odšroubovat, musel jsem ten kryt trochu ohnout, nemyslím že jsem tím něco poškodil. Repro kabel šel z 8 ohm výstupu do jednoho z dvou vstupů boxu. Z boxu jde při připojení zvuk, který bych charakterizoval jako šum, takový jaký dělá například trouba.
Našel jsem tam lampy ECC85 a EF86, jde o preamp lampy-jak jsem pochopil. EF 86 nesvítí.
Proč tam jsou?
Napadá vás co s tím mám udělat?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
a ty EL34 už ti svítí všechny? jedna ecc85 bude PI. nevím teď co je tam za vstupy, takže ti neporadím do čeho to zapojit. ef86 je právě preampovka pro jeden ze vstupů. Ten zesilovač měl být funkční?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Tak tak, měl být funkční.
Je možné, že je to způsobeno nesvítící EF86?
Reprák mám zapojený z 8 ohm výtupu do levého vstupu boxu. Je to správně? Na co jsou tam dva vstupy?
Reprák mám zapojený z 8 ohm výtupu do levého vstupu boxu. Je to správně? Na co jsou tam dva vstupy?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ano je možné že je to nesvítící EF86, je hned za vstupem, takže pokud nejde signál přes ní tak to hrát nemůže, u boxu by mělo být jedno kam to zapojíš, dva výstupy jsou tam nejspíš proto aby bylo možné připojit další reprobox k tomuhle, pokud nemáš druhý výstup na box na zesilovači
St.Anley Tube Amps
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
mělo by stačit, Ty koncové EL34 už ti svítí všechny stejně?
St.Anley Tube Amps
Koncové svítí, nevím jestli všechny stejně, půjdu to večer vyzkoušet.Stanley06 píše:mělo by stačit, Ty koncové EL34 už ti svítí všechny stejně?
Koncové svítí. Řešil jsem to s předchozím prodejcem, říkal že tu lampu nemám měnit. Po jeho radě jsem vyzkoušel kabely, fungujou. Říkal, že mi mohlo odejít trafo/zdroj, jak to poznám?