Profi akustická kytara do 25tis ????

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Jazzman
Rádce

Re: Profi akustická kytara do 25tis ????

Příspěvek od Jazzman »

Tak tuhle vlnu jsem už na pár kytarách viděl a máš pravdu, že to je konec kytary, nejen kvůli ladění. Deformovaná deska nedělá, co má.

Ještě mě k Furchovi napadlo, že dnes už je to dobrá firma, například jejich Stanfordy, Vintage Bluegrass a jiné řady jsou ke slyšení i u hodně dobrých muzikantů, ale ty hrůzy s laminátem o pár let dřív...........to bylo zlé. Na druhou stranu nikoho nenutili to koupit a pokrok je potřeba i v hudbě.

Když porovnám dnešní produkci Furch a nejdražší Arie ( za stejné peníze ) , tak Furch poráží na hlavu Arii v řemeslném zpracování, ale Aria jasně vede kvalitou zvuku. Konkrétně dreadnoughty a jazzový polomasiv.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
stargate

Příspěvek od stargate »

Jazzman píše:Tak tuhle vlnu jsem už na pár kytarách viděl a máš pravdu, že to je konec kytary, nejen kvůli ladění. Deformovaná deska nedělá, co má.

Ještě mě k Furchovi napadlo, že dnes už je to dobrá firma, například jejich Stanfordy, Vintage Bluegrass a jiné řady jsou ke slyšení i u hodně dobrých muzikantů, ale ty hrůzy s laminátem o pár let dřív...........to bylo zlé. Na druhou stranu nikoho nenutili to koupit a pokrok je potřeba i v hudbě.

Když porovnám dnešní produkci Furch a nejdražší Arie ( za stejné peníze ) , tak Furch poráží na hlavu Arii v řemeslném zpracování, ale Aria jasně vede kvalitou zvuku. Konkrétně dreadnoughty a jazzový polomasiv.
Souhlasím.
Tento problém jsem řešil vloni.Koupil jsem si nejprve Arii AD-50SR a potom Furcha D-33SR a musím říct,že zvukově zní Aria lépe a hlasitěji než Furch.Zpracování od Furcha je perfektní ale neseděl mi tvar krku.U Arie tento problém nemám.Nakonec jsem prodal Furcha a nechal si Arii.Zkoušel jsem i tu vyšší řadu AD-80 ale nakonec jse mi více líbila AD-50SR.Stačí trochu seřídit sedlovku a vcelku to ladí do 6tého pražce.
Takže doporučuji vyzkoušet.Cena je kolem 12000kč.Je to zdařilá kopie Martinky D-28SR.Tvarem samozřejmě.
richtig

Příspěvek od richtig »

Dobrý den,
také hledám kytaru do 25 tisíc (spíš ale za 20 než 25, to je strop, který jsem ochoten posunout pouze výměnou za naprostou bombu ;-)) Moje situace - hrál jsem léta na elektriku a přešel jsem teď do písničkářství, takže potřebuju elektroakustiku na živáky. Nehraju takový ten český táborákový folk, ale spíš alá popoví písničkáři britského typu, z kapel řekněme akustičtí Oasis. Hraju téměř samé akordy, pouze trsátkem, prstama nehraju vůbec. Hraju jak jemně, tak se do toho opírám. Hraju po celém hmatníku, takže potřebuju, aby to dobře ladilo, a to i s kapodastrem. Za ty peníze už bych měl rád kvalitní elektroniku, ale i dobrý suchý zvuk (vzhledem k zaměření na koncerty má ale elektronika mírně navrch).

V akustických kytarách se moc nevyznám, ale zároveň nejsem kytarový začátečník, co tady shání kytary se "super zvukem" za pět tisíc (takových témat je tady na fóru bůh ví proč přehršel, o kvalitních kytarách naproti tomu skoro žádné). Takže všechny obecné rady typu "běž do krámu a zkoušej" znám a nepotřebuju - budu se jimi řídit. Co bych potřeboval, je nasměrovat. Je to moje první elektroakustika, takže nepotřebuju hledat "svůj" zvuk, potřebuju tipy na kytary, které splní výše zmíněné nároky a od kterých se můžu odrazit. Takže:

1) Obecně: jaký tvar kytary je na můj styl vhodný? Má smysl pořizovat hluboké tělo oproti mělčímu (narážím např. na Yamahy APX vs. CPX) nebo je to jenom o vazbách a zvuku nasucho? Je to s těmi vazbami u hlubších kytar opravdu tak zlé? Jaké dřevo je na můj styl (hudby i hry) lepší (narážím hlavně na rozdíl v přední desce smrk vs. cedr)?

2) Byl bych moc vděčný i za konkrétní doporučení. Na škále detailu značka/modelová řada/konkrétní model stačí úroveň modelová řada ;-) Od svých hudebních vzorů se moc nepoučím, protože v Oasis hrál Noel povětšinou na Gibsony, ale všechny akustické Gibsony, které jsem zatím viděl/slyšel, byly hrozný. Na druhou stranu nevím, jestli na můj styl hraní je vhodný zrovna Furch. Z mého dosavadního průzkumu ho mám (ani nevím, proč) spojeného spíš s klasickým folkem.

Budu opravdu moc rád za vaše tipy a rady. Předem díky.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Na rockové hraní raději kapku menší tělo, s výřezem, myslím že by Ti mohl sedět nějaký Taylor ale je to cenově asi nad. Možná zkus zmiňované Yamahy, jak APX tak CPX. Ta cenová hladina je zrovna mezi, z dobrých značek to nestačí skoro na základní řady. Jinak mi zněl Wonderwall dobře skoro na všechno takže i nějaký slušný Cort by udělal výbornou službu a hodně ušetříš. :D

Jo co se týče těch Gibsonů, hrajou jinak než je většina lidí zvyklá, hodně dřevěně a musí se to z nich vydolovat a taky se musí rozehrát.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já ti o rockovém hraní (a o hraní trsátkem tuplem) asi moc neporadím, ale:
1. Gibson v této cenové relaci asi neseženeš, navíc mi jejich akustiky, ty které jsem zkoušel, nepřipadají nic moc
2. Taylor v této cenové je tak dvoustovková řada. Včera jsme s Nerem na nějaké hráli a zněly dost plechově. Ony se sice určitě rozehrají (jako vše), ale ač velký příznivce Taylora, díval bych se za ty peníze někde jinde
3. Furch bych minimálně vyzkoušel. Třeba November 2nd hrají na koncertech na Furcha, takže je to pouze předsudek, že je Furch jenom na folk
4. Yamaha APX mi prostě zvukově nasucho nesedí (snímač jsem nezkoušel)
5. Za mých mladých let byl synonynem elektroakustické kytary Ovation. Nicméně zmizely víceméně v propadlišti dějin. Má někdo ponětí proč? Takže co to vyzkoušet?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
6. Takamine jsem žádnou v ruce nedržel, ale mám pocit, že je má většina rockových kapel (aspoň na klipech :D)
7. Počkal bych, co ti řekne hyenik, myslím že má poměrně velké zkušenosti ohledně hraní a snímání akustických kytar
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Osobně mám trochu dojem, že cenová relace 20 až 30 tisíc u akustik je trochu problematická. Ještě se tam nedají najít pořádné kytary se vším všudy a povětšinou se v průměru zas tak moc neliší od lepších modelů za 15 - 20 tisíc. (Aspoň pokud jde o běžnou produkci, třeba s Furchy zkušenosti nemám.) Takže bych uvažoval, jestli je nutné cpát se k horní cenové hranici.

Pokud bych ale hledal nástroj cca za tyhle peníze, hodně se mi líbily Seagull z řad Studio /Mosaic. Cca za tyhle peníze i levněji se dají koupit Norman Studio nebo Encore řady.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Já jsem schválně nic ze Seagullů, Normanů nedoporučoval, hrajou hodně dřevěně a na rock mi moc vhodné nepřijdou.
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
richtig

Příspěvek od richtig »

Moc děkuju za reakce. Jen bych to měl trochu upřesnit - rozhodně nehraju rock :-) jsem písničkář, hraju sám (kapela se dávno rozpadla). Nicméně je pravda, že ten "superdřevěný" zvuk nebude pro mě. Hraju řekněme takový indie-folk (haha, co to je, že) s tendencí do britských akustických kytarovek.

Ta informace s "hluchou" cenovou hladinou 20-30 tisíc je hodně zajímavá. Popravdě bych se samozřejmě rád vešel spíš do 20, pokukoval jsem např. právě po těch Yamahách CPX/APX série 900 a ty stojí zruba 18 tisíc. Takže dejme tomu, že 16 až 20 je moje nová manévrovací plocha (na kytary nad 30 zatím nemám).

Rád bych se ještě vrátil k tomu dřevu (smrk x cedr atd.) - dá se nějak generalizovat, že - když dám příklad - jedno je vhodnější spíš pro prstové hraní a vybrnkávání (když to řeknu humpolácky), zatímco druhé/jiné lépe sedne na hru trsátkem a akordové pojetí hry? Nebo když to posunu dál - existují okolo dřeva/tvarů kytary nějaká i jiná obecně platná pravidla, co se týče stylu hry, stylu hudby, zvuku, použití? Abych se nehrabal třeba v Dreadnoughtech a pak nezjistil, že se s tím dá hrát akorát tak bluegrass nebo něco :-)

Ovation mě taky zaujala, hlavně poté, co jsem ji jednou slyšel naživo (nazvučenou přes docela velkou bednu, řekl bych tak 4x12) a znělo to parádně. Nicméně, když jsem prozkoumával nabídku, velice brzy jsem se v tom ztratil, takže nedokážu říct, kde u nich začíná kvalita a kde je to jenom dětská atrapa.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No, generalizovat se to neda, ale..

predni deska:

smrk - vic druhu, ale vesmes syrovejsi zvuk, potreba silnejsiho uhozu pro vybuzeni, je tvrdsi tudiz moznost lehciho zebrovani

cedr - mekci, barevnejsi zvuk, netreba silny uhoz k vybuzeni, pri ostre hre trsatkem snazsi prebuzeni desky

mahagon - velice specificky zvuk, hodne harmonickych, dle meho nazoru nevhodny na silnejsi hrani trsatkem

telo:

mahagon - pomerne stredovy zvuk, basy i vysky spis do stredu, u kvalitnich kytar prijemne "vrneni", cisty a celkem pevny zvuk

palisandr - ve zvukovem spektru vic do basu a vysek, min stredu, dle meho nazoru mene konzistentni (najdes dost nanicovate, ale i vyborne kusy), na strunach neni tolik slyset opotrebovani, oproti dalsim dvema drevinam vic problematicke nahravani

javor - syrovy zvuk, nejmin harmonickych, driv slyset opotrebovani strun, zaroven bych rekl, ze celkem malo konzistentni (najdes pekne hluche kusy, ale i kytary s krasnym cistym zvukem)

tvary... vseobecne cim vetsi objem, tim vic do basu, problematictejsi nahravani a hrani s mikrofonem, nachylnejsi na zpetnou vazbu, pruraznejsi zvuk, ale ma i vetsi tendenci se zahlcovat

A pak jsou jeste dalsi vlivy, ktere uz bych ale moc nerozebiral.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Díval jsem se na Yamahy a CPX řada 1000 která stojí přes 18 litrů má zadní desku z překližky Nato, to bych fakt radši šel do Corta nebo Washburna, o pár témat níž se tu řeší celomasívní Washburn. Ideálně zaskočit do slušných hudebnin a pozkoušet co Ti sedí. :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

...EDGE... píše:basy i vysky spis do stredu
Co to prosím tě znamená? :D

Celkově v tom tvém výpisu jsou nějaké pravdivé informace, ale dost věcí, které jsou minimálně zpochybnitelné, ne-li rovnou nesmysly. Například pokud jde o "hluché kusy", (ne)vhodnost k nahrávání či hraní trsátkem nebo prsty, slyšitelnost opotřebení strun.

richtig: Asi bych ti doporučoval dreadnought, s tím se rozhodně neztratíš a zároveň budeš mít asi největší výběr. Nejlépe opravdu bude jít si to ošahat, protože moc přesně nevíš, co chceš a co od jednotlivých typů a modelů očekávat, pak se těžko radí i nám.

A těch Seagullů a Normanů bych se nebál :wink: Zmíněné top modely od Washburn by taky stály za ozkoušení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Nero píše:
...EDGE... píše:basy i vysky spis do stredu
Co to prosím tě znamená? :D

Celkově v tom tvém výpisu jsou nějaké pravdivé informace, ale dost věcí, které jsou minimálně zpochybnitelné, ne-li rovnou nesmysly. Například pokud jde o "hluché kusy", (ne)vhodnost k nahrávání či hraní trsátkem nebo prsty, slyšitelnost opotřebení strun.

richtig: Asi bych ti doporučoval dreadnought, s tím se rozhodně neztratíš a zároveň budeš mít asi největší výběr. Nejlépe opravdu bude jít si to ošahat, protože moc přesně nevíš, co chceš a co od jednotlivých typů a modelů očekávat, pak se těžko radí i nám.

A těch Seagullů a Normanů bych se nebál :wink: Zmíněné top modely od Washburn by taky stály za ozkoušení.
To prvni - znamena ze basy nejsou tak hluboke jako napriklad u palisandru a vysky zas ne tak ostre.

A to dalsi, Nero, jsou jen zkusenosti me a ostatnich lidi, nemyslim si, ze bych napsal nejaky nesmysl, vsechno souvisi s charaktery tech drev, ktere jsem popisoval.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

OK, vedle v pokoji je celomahagonová kytara, podle mě rozhodně zní lépe při hraní trsátkem než při hraní prsty, protože jinak je hodně pod dekou, chybí tomu jasnost smrku nebo cedru, která je pro fingerstyle důležitá.

Top akustické kytary (westernky i klasiky) se staví z palisandru a rozhodně se tím nijak nezhoršuje možnost jejich nahrávání (ostatně viz například nahrávky Jesterova Taylora).

Slyšitelnost vlivu opotřebení strun - to si ani neumím představit, jak bys testoval. Měl si na všech stejný typ strun, hrál na ně stejně dlouho a stejně intenzivně a ve stejných podmínkách? Pokud ne, je ta informace nerelevantní.

Pokud jde o kusovost - relativně levné akustiky (a tím klidně teď budu myslet nástroje do 15 - 20k) budou vždy kusové, jedno z jakého dřeva jsou. Palisandr a javor se u nich oproti "mahagonu" používá méně kdy, protože najít dost dobrý kus dřeva pro toto použití je trochu problém. "Mahagon" píšu s úvozovkama schválně, protože ať deklarují výrobci cokoli, většina těhle kytar ani není z pravého mahagonu, spíš jde o napodobeniny typu nato, sepele nebo ovangkol. A každé z těchto dřev zní malinko jinak. Každopádně kusovost těchto nástrojů souvisí i s jinými věcmi, než jen s typem dřeva. U top kytar je jedno, z čeho jsou postaveny.

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Ale Nero, ja nikdy nerekl, ze se palisandrova akustika neda nahravat, nebo ze se na celomahagonovou kytaru neda hrat trsatkem. Palisandr je velice zvucne drevo a produkuje spoustu harmonickych v sirokem spektru, proto se nahravaji ponekud sloziteji, nez napriklad javorove ci mahagonove kytary.

K tomu celomahagonu, co ja vim co to mas za kytaru (poddekovost nemusi byt zpusobena jen drevem, to bys mel upresnit, vliv na to ma spousta veci, a ja jen psal, ze podle me neni vhodna na silny uder trsatkem, protoze nema ten "drive" co ma smrk. A kvalitni celomahagon zni rozhodne dobre i pri fingerstylu.

To s opotrebenim strun, jak osobni zkusenost, tak zkusenost ostatnich lidi, jestli chces muzu ti nekde najit neco o tom treba na acoustic guitar forum, cim min harmonickych produkuje kytara (mensi tela, mene zvucna dreva), tim vic to musis kompenzovat zvucnejsimi strunami, aby neznela tupe.

No a levne akustiky se delaji z "mahagonu", podle me, prave z toho duvodu, ze i levne nahrazky zneji relativne podobne originalu, a jak jsem psal, jsou konzistentejsi.

A i u top kytar se obcas proste najde spatny kus... treba jak jsi rikal o tom Tayloru s predni deskou z Koa, coz je drevo tvrdsi nez smrk a ma syrovejsi zvuk, proto se ti zda takova nemastna neslana.
richtig

Příspěvek od richtig »

Hm... takže závěr zní:
1) cenová hladina 20-30 tisíc je trochu nešťastná - užitečná informace
2) nedá se obecně vůbec říct, který typ kytar (tvar, dřevo) je dobrý na který styl hry a styl hudby, záleží jenom na osobních preferencích a na tom, komu se líbí jaký zvuk - nezlobte se na mě, ale tomu já prostě nevěřím. Každý hudební styl a i styl hraní vyžaduje určitý (odlišný) charakter zvuku a vlastnosti kytary a protože všechny kytary nezní stejně a mají různé vlastnosti, je evidentní, že určitý typ hudby/hry preferuje určitý typ kytar. Obráceně řečeno - určitě kytary jsou vhodné na určitý typ hudby/hry. Takže jestliže tvrdíte že ne, tak je mi to krajně podezřelé.

džetro: CPX 1000 se mi ani zvukově nelíbí (co jsem slyšel na netu), nicméně ta série 900 má zadek s žíhaného javoru. Navíc všude píšou, že tyhle yamahy mají výborné snímače (ART)

nero: Ano, nevím, co od jednotlivých typů a modelů očekávat - no ale právě proto se na to přece ptám vás ;-) Jaké jiné informace se mám na tomto fóru dozvědět, když ne tohle?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

CPX 900 má zadní desku taky s překližky, tvrdím že za ty prachy bych polomasív asi nebral.
Když píšeš že určitý typ hudby preferuje určitý typ kytar, tak tak tomu není, typická rockovka by byl Ibanez Steve Vai nebo Joe Satriani a přitom rockeři hrajou klidně na Déčka nebo jumba.
Obecně menší tělo je výhodnější pro podium kvůli možnosti hrát hlasitěji, zas to moc nehraje nasucho no a naopak velká těla mají tendenci vazbit, zase hrají plně nasucho.
Takže jestli potřebuješ spíš elektroakustiku, jdi po pohodlném krku, elektronice a na dřevo moc nehleď (koukni třeba na již zmiňované ibanezy a taky série EW a Montage
Jestli potřebuješakustiku s občesným nazvučením, jdi po dřevu a zvuku. :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

richtig píše:Hm... takže závěr zní:
1) cenová hladina 20-30 tisíc je trochu nešťastná - užitečná informace
2) nedá se obecně vůbec říct, který typ kytar (tvar, dřevo) je dobrý na který styl hry a styl hudby, záleží jenom na osobních preferencích a na tom, komu se líbí jaký zvuk - nezlobte se na mě, ale tomu já prostě nevěřím. Každý hudební styl a i styl hraní vyžaduje určitý (odlišný) charakter zvuku a vlastnosti kytary a protože všechny kytary nezní stejně a mají různé vlastnosti, je evidentní, že určitý typ hudby/hry preferuje určitý typ kytar. Obráceně řečeno - určitě kytary jsou vhodné na určitý typ hudby/hry. Takže jestliže tvrdíte že ne, tak je mi to krajně podezřelé.

džetro: CPX 1000 se mi ani zvukově nelíbí (co jsem slyšel na netu), nicméně ta série 900 má zadek s žíhaného javoru. Navíc všude píšou, že tyhle yamahy mají výborné snímače (ART)

nero: Ano, nevím, co od jednotlivých typů a modelů očekávat - no ale právě proto se na to přece ptám vás ;-) Jaké jiné informace se mám na tomto fóru dozvědět, když ne tohle?
Ad 1) Neber to jako dogma, jen můj názor :wink:
Ad 2) Kup si dreadnought a budeš pravděpodobně spokojený. To je asi nejlepší rada, co tu můžeš slyšet. Nicméně to neznamená, že když dojdeš do hudebnin, tak se ty například Grand Concert nebude líbit víc, i když bych ti ho primárně nedoporučil. Samozřejmě, každý typ má trochu jiné vlastnosti a zvuk, ale pak jde jen o to, jak s tím zvukem budeš pracovat. Ve výsledku je jedno, jestli budeš hrát na to nebo tamto, když se to tobě bude líbit a ta kytara bude dělat to, co chceš.

...EDGE...:

Ta akustika je Axelova celomasivní Sigma by Martin, dle mého dost kvalitní nástroj. Hrál jsem i na celomahagonovou celomasivní Yamahu, celomahagonový polomasivní Washburn, celomahagonový celomasivní Guild a celomahagonový polomasivní Parkwood. Krom toho Washburna šlo vždy o starší a vyhrané nástroje s čerstvými kvalitními strunami. Zejmén ta Yamaha patřila k těm nejlepším akustikám, na které jsem kdy hrál. A ten problém s temnějším zvukem, který u fingrestyle hraní tolik nevynikne, měly všechny. Ono se mahagon na přední desku u klasických kytar nebo "westernek" vhodnější pro hraní prsty (Grand Concert a podobné) nedává z nějakých důvodů...

Víc harmonických u palisandru považuju za značnou výhodu, která výsledek nahrávání naopak o dost vylepšuje. Jen se to musí umět, ale to je problém nahrávání akustik všeobecně.

Pokud jde o struny, to je silně subjektivní záležitost. Nepříjde mi vhodné to jakkoli zevšeobecňovat kvůli téměr nemožné porovnatelnosti. Celkově mi to přijde jako oblast, kde si někteří akustikáři vybíjejí svou nutnost hledat mojo, když narozdíl od elektrikářů v tak velkém rozsahu neřeší efekty a aparatury.

Pokud jde o ten Taylor Koa, poslední adjektivum, které bych mu přiřadil, by bylo syrový. Tak opravdu nezněl. :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Předem chci říci, že jsem se původně vůbec nechtěl zapojovat, ale po několika příspěvcích které mají až voodoo podtext jsem neodolal.
...EDGE... píše:Ale Nero, ja nikdy nerekl, ze se palisandrova akustika neda nahravat, nebo ze se na celomahagonovou kytaru neda hrat trsatkem. Palisandr je velice zvucne drevo a produkuje spoustu harmonickych v sirokem spektru, proto se nahravaji ponekud sloziteji, nez napriklad javorove ci mahagonove kytary.
Primární problém akustik bych nehledal ve dřevech, ze kterých byly vyrobeny, pokud ovšem špatná řemeslná práce nějakým záhadný způsobem nezpůsobí, že akustika mikrofon, nebo snímač při nahrávání rozžvýká.
...EDGE... píše: To s opotrebenim strun, jak osobni zkusenost, tak zkusenost ostatnich lidi, jestli chces muzu ti nekde najit neco o tom treba na acoustic guitar forum, cim min harmonickych produkuje kytara (mensi tela, mene zvucna dreva), tim vic to musis kompenzovat zvucnejsimi strunami, aby neznela tupe.
Zkušenosti ostatních lidí? Myslel jsem, že přátelé (samozřejmě anonymní), kteří podporují na internetu můj názor, byla vždy dominanta fór a diskuzí na serverech blesk.cz atp. Ohánět se anonymním davem je k smíchu. Opotřebení strun je subjektivní záležitost, stejně jako všechny poslechy vlastním sluchovým aparátem.

Stejně jako mě subjektivně nezní na mých nástrojích struny xy, ale xx.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Ivan

Příspěvek od Ivan »

richtig píše: Navíc všude píšou, že tyhle yamahy mají výborné snímače (ART)
SZ
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
...EDGE...

http://www.gearslutz.com/board/acoustic ... rding.html

http://acapella.harmony-central.com/arc ... 85834.html

Promin, priste az se budu ohanet anonymnim davem, tak uvedu jmena vsech i s rodnym cislem. Prectete si z toho co chcete, napriklad z gearslutz tam pan billgennaro tedy pise ze na nahravani se nejvic hodi mahagon.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“