aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
xaero

Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Příspěvek od xaero »

Už jsem to psal do samostatné diskuze k MA50H, ale doplním i sem:

MA50H - Určitě se dá sehnat (zvlášť na bazaru) lepší zesilovač ale když chce člověk, za ty prachy, !NOVOU! lampovou hlavu, tak bych mu tento aparát klidně doporučil.

Sestava co "bandmate" používá: Gibson SG Special, Boss Overdrive, MA50H + 1960A
Čistej - moc pěknej cinkavej zvuk myslím že předčí lecjaký dražší aparáty
Zkreslenej - docela pěkně použitelnej crunch ale nesmí se to přehánět se zkreslením

Používá crunch jako základ který dokrmuje Overdrivem a ojediněle přidává i Boost v případě sól apod. Zní to jako prasárna ale poměrně mu to vychází ;).

JCM2000 + 1960A - Doteď jsem na své DSL hrál skrz Randall box s Randall Jaguar reproduktory a nebyl jsem spokojený, BOX minimálně reagoval na změnu ekvalizace, sléval zvuk apod..
Pořídil jsem si Marshall 1960A a zvuk se diametrálně posunul k lepšímu ;).
Teď si nemůžu stěžovat, DSL je doopravdy výborný aparát a myslím si že zastíní většinu Marshallovské moderní produkce (JMD,JVM,MA).

Jediné co je mi doopravdy líto je, že každý kanál má dva módy Lead1 a Lead2 u zkresleného, Crunch a Clean u čistého, tyto módy se však nedají nijak přepínat footswitchem :(. Je to maličkost nad kterou se mohli u Marshallu trošku zamyslet a udělat z DSL ještě o něco univerzálnější aparát.
Také bych se nezlobil za rozdělené korekce ke každému kanálu ale zase tolik mi to nechybí.

Nemůžu nic jiného než tento aparát doporučit ;)
Ondskan píše:Ten aparát sám o sebe vôbec nemusí hrať zle, ale tu sa porovnával z predchádzajúcou produkciou marshallu. Preto ta kritika. Zahraj si na 8kilo s poriadnym boxom a potom to porovnaj.
Ondskan: Porovnávat nejlevnější lampovou hlavu od Marshallu s legendární a nejdražší hlavou mi přijde jako totální zhovadilost.
MA50H/MA100H je spíš určena lidem kteří nemaj tolik peněz aby si dovolili drahý aparát ale měli možnost si užit pocitu z halfstacku za zády.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

xaero píše:
Ondskan píše:Ten aparát sám o sebe vôbec nemusí hrať zle, ale tu sa porovnával z predchádzajúcou produkciou marshallu. Preto ta kritika. Zahraj si na 8kilo s poriadnym boxom a potom to porovnaj.
Ondskan: Porovnávat nejlevnější lampovou hlavu od Marshallu s legendární a nejdražší hlavou mi přijde jako totální zhovadilost.
MA50H/MA100H je spíš určena lidem kteří nemaj tolik peněz aby si dovolili drahý aparát ale měli možnost si užit pocitu z halfstacku za zády.
A nieje táto táto téma o porovnávaní? Keď to chcem porovnávať, tak hľadám referenčný bod, pričom logicky to budem porovnávať s niečim lepším. Ale musím uznať, že porovnávať s jedným naj aparátom nie je práve optimum. Moja chyba. I tak stále platí, že vyskúšať pred kúpov. Otázne či sa neoplatí priložiť pár tisíc a nekúpiť niečo iné. Napr. Laney má tiež cenovo zaujímavé modeli a na bazáry idú za docela fajn ceny.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Hezký příklad, takový laney GH 50 nakope p***l spoustě marshallů. Nemít JMP, tak mám nejspíš GH50...
xaero

Příspěvek od xaero »

Jojo na tuto Laney hraje Paul Gilbert co? Jednokanál bych bral jako trošku nevýhodu ale zajímalo by mě jak to hraje. Ta cena je krásná.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

xaero píše:Jojo na tuto Laney hraje Paul Gilbert co? Jednokanál bych bral jako trošku nevýhodu ale zajímalo by mě jak to hraje. Ta cena je krásná.
Čo mal neaké klipy tak hral na VC-50, čo bol kombo model od VH100. Inak i som čítal, že hral i na tom GH. Čo som dávnejšie pozeral koncert Andy Timmons, tak ten hral na VH100.

Paul Gilbert:
http://www.youtube.com/watch?v=nPGA3vjM ... re=related

Andy Timmons:
http://www.youtube.com/watch?v=KaVVZYOvMFY
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

xaero píše:Jojo na tuto Laney hraje Paul Gilbert co? Jednokanál bych bral jako trošku nevýhodu ale zajímalo by mě jak to hraje. Ta cena je krásná.
Mrkni do samostatného vlákna o laney, je tam kupa názorů. Jinak nevýhoda v jednokanálu? Pokud hodnotíme marshally, tak stejně nakonec skončíme u jejich jednokanálů, protože ty hrajou nejlíp :) Zvukově je GH bomba, rozsah od perfektního čistého až někam, kde to využije jenom někdo, kdo si neumí nastavit zvuk. Přirovnal bych to právě k nasranější osmistovce, ale nemá to to kouzlo, tu perkusivnost atd. co mám na osmikilu/JMP rád.
xaero

Příspěvek od xaero »

Tak nevýhodu v tom samozřejmě vidím ... pro styl který hraju potřebuji doopravdy čistý clean a k tomu zkreslený kanál. Nutnost dokreslovat krabičkou je pro mě nevýhoda.
Perkusivnost u aparátu? Myslím že to ovlivní hlavně styl tvé hry, ale nejspíš chápu jak to myslíš.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Jasně, ale jak říkám, nejvíc se mi stejně líbí jednokanálové marshally, pak asi GH50 a pak dvoukanálové marshally :) Za tu perkusivnost se omlouvám, nevím jak to vyjádřit...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Latam píše: Za tu perkusivnost se omlouvám, nevím jak to vyjádřit...
MOJO? :lol:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Stanley06 píše:
Latam píše: Za tu perkusivnost se omlouvám, nevím jak to vyjádřit...
MOJO? :lol:
Taky jsem nad tím uvažoval :mrgreen: Ale pravda, jestli něco má mojo, tak moje JMP :twisted:
reason

Příspěvek od reason »

nějak se to tu rozjelo... :P

hrál jsem na laney ale nebylo to GH ale něco jako VH nebo tak nějak. tohle mě nezaujalo. na GH jsem zvědavý. co se kazí na těch DSL? někdo psal, že trafa. to by byl docela průser...
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

MilanT píše:Mám velký respekt před zdejším adminem, moderátory a rádci, a tak jsem se dlouho rozmýšlel, kam napsat svůj nepodstatný dotaz.Za samostatný topic to nestojí a tady to doufám moc nezašpiním, když se zeptám na vaše zkušenosti, respektive srovnání dvou aparátů Marshall.
Marshall MG15 MSZW Zakk WyldeObrázek

Marshall Class 5Obrázek

O řadě MG a o Class 5 jsem si toho tady na fóru přečetl ažaž a víceméně jsem se setkal s negativními ohlasy.
Tady a tedy bych vás chtěl poprosit pouze o srovnání těchto aparátů vzhledem k těmto mým požadavkům:

1. Tyto dva aparáty si vybral můj 18. letý syn jako dárek k vánocům.
Bohužel je ujetej na Marshall, i když jsem mu vysvětloval, že není Marshall jako Marshall. O jiném výrobci nechce ani slyšet :(
2. Tato jeho volba určitě vyplynula z mé podmínky - strop 10.000,-Kč
Nejde o ty peníze i když vím, že za nějakou dobu vyroste jak hráčsky, tak zvukově.
3. Nedávno jsem mu koupil Gibson SG Special (490T+490R)
4. Neumí sice brnknout ovčáky čtveráky, ale má představu, že bude hrát klasický rokenrol až hardrock (od Status Quo až po AC/DC)
5. Bydlí v paneláku a tak si myslím, že výkonově jsou oba aparáty tak akorát.
Není problém tyto aparáty vyzkoušet někde v hudebninách, ale tam mi těžko navodí naše domací akustické podmínky včetně audiometrického vyšetření našich sousedů. Vycházel bych tedy raději z vašich zkušeností.
6. Chápe základní rozdíl mezi tranzistorem a lampou (hlasitost, zkreslení...), ale má krabičku Marshall GV2
7. Nebydlí se mnou, a tak to já nebudu poslouchat :D

Jak z této mizérie ven? Co je menší zlo?
Tedy jestli je to vůbec zlo vzhledem k jeho domácímu brnkání. Sám si koupil Marshall MS4 a to už prý není ono.
Děkuji.
A co takhle Blackstar HT-20 ? (http://kytary.cz/blackstar-ht-20-studio ... /HN121641/). Dnes jsem ho zkoušel nahlas, a má to sice uhlazenější, ale naprosto typický British sound, s bohatým spodkem. Dokonce i papírová britská vlaječka tam z výroby je :-)
Kytara: Flying V (Kent Armstrong Rocker)
Aparát: preamp JCM 800, 2xEL34 power amp 50W, box 2x12"
Efekt: Boss MT-2
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud něco z těhle dvou tak za mě Class 5, pokud má guvnora tak si to tim dokopne a určitě to bude lepší zvukově i pocitově a i ho to víc naučí než ten trandak
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
reason

Příspěvek od reason »

hošani, kolik má plexina gainu? např. ve srovnání s jcm 800... dá se na plexi bez dokopávadel mastit old school metal ala this:

http://www.youtube.com/watch?v=XKHL6VhtdO8

dík
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

mnooo já plexi slyšel několikrát, nevýhodou plexi je to, že když chceš mít velké zkreslení tak musíš dát volume doprava, při max. hlasitosti si netroufám říct že by mělo takové zkreslení, takové zkreslení dokáže možná jen ta JCM 800 když se pořádně ohulííí, JCM800 nemá o moc více gainu jak plexi, old school metal by se dal naladit na JCM 2000.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Obávám se, že tohle ani s volume úplně doprava a kytarou se silným HB nedosáhneš. Dokopávat budeš muset, a možná že spíš clean boost by to chtělo nějaký OD á la TS, nebo i dist. á la ProCo Rat.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

reason píše:hošani, kolik má plexina gainu? např. ve srovnání s jcm 800... dá se na plexi bez dokopávadel mastit old school metal ala this:

dík
Odschool metal na tom udělat zřejmě jde. Eddie Van Halen hrál na obyčejnou Plexinu napájenou nižším napětím, díky čemuž mohl mít všechny poťáky vpravo a přitom neohluchl.
A někde tady na fóru jsem četl, že Gary Moore používal ty Plexiny dvě - jednu ohulenou, ze které posílal většinu výstupu do umělé zátěže - a jednu na normální hlasitost, do které šel zbytek výstupu z té první přes řetězec efektů.

Každopádně to nebude jen tak.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
krasty

Příspěvek od krasty »

reason píše:hošani, kolik má plexina gainu? např. ve srovnání s jcm 800... dá se na plexi bez dokopávadel mastit old school metal ala this:

dík
Poslechni si Malmsteena, to je vytavený Plexi a nakopnutý DOD250 s volume a gainem naplno, ale se slaboučkým singlem. Se silným humbuckerem to bude lepší. Ale pokud se chceš dostat na zvuk Mercyful Fate, bez nakopnutí se neobejdeš.

Bummer: Ale i tak měl Gary Moore před aparátem OD.
krasty

Příspěvek od krasty »

Ještě mě napadlo: koukni v odkazu Gladius Amps. Ty mají navíc brzdu, tak se dají tavit bezbolestně :D
To by Ti mohlo napovědět co a jak.
Mimochodem, hodně dobrá německá firmička!

http://www.youtube.com/results?search_q ... l0.6.2l8l0

http://www.gladiusamps.com/

Edit: ve videích máš i srovnání Plexi a Gladius na stejné bedně a se stejnou kytarou.
reason

Příspěvek od reason »

ok.dík všem za info a pomoc. prošel jsem veškeré tipy z vaší strany. najít podobný zvuk bude problém finanční i vůbec přijít na to, čím začít. on to nemusí být přímo marcyful fate sound, ale zkrátka old school metal pořádně nadrajvovaný = takový ten old school metal british hi-gain (příjde mi to jako přelom mezi vintage a modern zvukem). ještě posílám vzorek zvuku, se kterého jsem úplně paf (stačí prvních pár vteřin a nejspíš pochopíte):

http://www.youtube.com/watch?v=4EjcXmFZQgg

vyzkoušel jsem relativně dost aparátů a na rovinu říkám, že není jednoduché v omezených rozpočtových možnostech najít to pravé (strop max. ale opravdu max.20tis. za hlavu). další věc je, že jsem gramlavý na jednokanály (hrajou suprově a moc se mi líbí ale nejde mi to na poťáku). pro mě by byla ideální hlava na způsob hi-gain marshall plexi s 2 kanály + jump na sólo a samozřejmě s master volume :cry:

jinak se mi líbí jcm 800 2203 s TS9. pokud pominu cenu, vadí mi, že nemá tolik zkreslení přímo v hlavě sama o sobě, ale je nutné dokopávat. o tom, že je to jednokanál (viz. má zručnost) ani nemluvě. otázka ale zní, jestli bude znít lépe dokopnutá jcm 800 + ts9 nebo plexi + např.boss ds apod. ve srovnání s lampovým potenciálem jcm 2000 dsl/tsl.

pak mě ještě napadá marshall 6100 nebo vintage modern.

nehledám hendrixův vinatge sound (nic proti - mám ho rád), ale spíš jak jsem už napsal výš "british marshall hi gain" ala z.wylde, r.rhoads, dodo doležal + celá plejáda old school metalistů. asi takto: z vintage bych chtěl teplý tón a z moderních hlav zase hi-gain. je to vůbec real :?: :?: :?:

máte někdo nějaký finančně přijatelný tip nebo řešení? klidně i jiná značka. na MB jsem hrál 2x (DC a triple) - nejlepší clean jaký jsem slyšel ale zkreslený mě osobně nesedne (asi mě hodně lidí zabije, ale na drive mám raději průměrný marshall než tyto MB - bohužel jsem nezkusil ostatní modely MB - lidi mi říkají, že by se mi asi líbily, ale jednak není financ a navíc se v těch řadách mark I-II-III-IV - ??? vůbec neorientuju)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“