Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od VFiser »

Super, takže jak jsem si to myslel. :) Předpokládal jsem to, to by musel být zas zesilovač i na repru, žejo. Bojím se, že při malém zvýšení volume, mi začne čistej kreslit. Nevíte jak je to s tou hlasitostí u takto málo výkoných lamp a s tím kreslením clean kanálu ? (pokud mluvíme o tom Blackheart BH-5H) :)

Jinak, nevíte jakou lampu, klidně jednokanálovou (by bylo nejlepší, pořádný clean a krabkou kreslit) do cca těch 6 000,- Kč ? Pořád sleduji bazat a nic nenacházím. Koukal jsem na pololampu Marshall VTA50 ale podle toho co někteří psali zde na fórku nebo jinde na internetu to jsou vyhozené peníze, hraje to prý naprd. Pak už jsou tam jen ty Blackhearty, drobet solidní no ... Za každý tip budu rád ! :)

Jo jinak, Váš názor na Laney CUB 10 ? Mám rozpoluplné pocity, někdo chválí, někdo naopak silně kritizuje ... Taky budu moc rád pokud by někdo o tom napsal, kdo na to hrál/hraje. :)

Díky !
Kytara: Fender Standart Stratocaster - Made in Mexico
Aparatura: momentálně žádná
Trsátko: George Dennis Sharp 1mm
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No, když koukám, že tu ožil tenhle topic, jen tak orientačne se zeptám (i když už mám prakticky vybráno):
Opět jsem se odstěhoval z domu na intr, příští rok mě možná čeká kolej... a samozřejmě bych si rád brnkal na kytaru. St.Anleyho kombo nepřipadá v úvahu - moc hlasité, moc velké, moc těžké, navíc nevím, jestli by mi prošlo schvalovacím procesem elektrospotřebičů (a myslím, že spíš ne). Takže potřebuju nějakou alternativu.
Plánuji do toho vrazit maximálně (opravdu maximálně - s věcmi za 3000,- mi na oči nechoďte, ať jsou sebelepší. Nechci se zruinovat) 2500,-, ideální by byl multiefekt, abych ho případně mohl šoupnout i před kombo/do smyčky na nějaké ty modulační efekty, pokud budete mít mnohem lepší nápad, jsem ochoten ustoupit. V úvahu nepřipadá hraní přes počítač, protože ten by asi chudák uhořel už pri té myšlence (celkem dost postarší ntbk - pro představu asi stačí procesor 1,5GHz Intel cetrino)

Zatím jsem poměrně pevně rozhodnut pro Line6 pocket pod - nějaké lepší nápady?
Nechci bazar, u takhle elektronicky-digitálních "jednorázových" věciček se svým štěstím ani omylem nemíním obětovat za pár stovek záruku.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pocket pod je opravdu, ale opravdu jen na to brnkani. Jako multiefekt do smycky rozhodne ne (z vlastni zkusenosti, jeden se me vali nekde ve skrini, bohuzel jsem byl az moc nadrzenej ho koupit). To uz radsi nejaky digitech (rp155, rp255) nebo zoom(g2) ve stejne relaci a vubec bych se nebal bazaru.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

VFiser - ptáš se ve špatném threadu, tady to je o alternativnám ke standardní aparatuře. Odpovědi na své otázky dost pravděpodobně najdeš v těchto threadech:

komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... 20315.html
komba-zesilovace-reproboxy/vyber-maleho ... 25284.html

a pomocí funkce Hledat
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Děkuji a omlouvám se, jdu to pročíst. :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

VFiser píše:Jo jinak, Váš názor na Laney CUB 10 ? Mám rozpoluplné pocity, někdo chválí, někdo naopak silně kritizuje ... Taky budu moc rád pokud by někdo o tom napsal, kdo na to hrál/hraje. :)!
No ja ho mam doma, ale kdyz ho budu chvalit, tak na me vyskoci kdovikdo s tim, ze si jenom protezuju to, co mam. Jaky zvuk hledas?
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Díky. Hele, chci hlavně pěkný čistý zvuk. Takový jemný, sametový ... Teď budou nějaký finance, tak vyčkám a půjdu nejspíš do Fender Blues Junior, to už budu mít vystaráno i na případné vystupování. :)
Ondskan

Ultimátne riešenie domáceho hrania

Příspěvek od Ondskan »

Zdar,

Nechce sa mi zakladať nový thread, lebo moje otázky súvisia s týmto. Gear máte v podpise. Situácia: Momentálne nachádzam vo Fínsku, tak neviem či bude kapela mať záujem ďalej so mnou hrávať, keď sa vrátim. Každopádne tento školský rok by som mal končiť školu, a nepredpokladám, že prácu nájdem v blízkom okolí domova, tak je asi len otázkou času, kedy sa naše cesty rozídu.

Otázka: Ultimátne riešenie domáceho hrania, prípadného neskoršieho hrania v kapele. So zvukom hlavy som spokojný, ale je to veľká krava. Inak cez leto som kúpil USB zvukovku Alesis iO2 express na audio recording, ale nakoľko mi prišla 3 dni pred mojím odchodom do Fínska, tak som sa s tým moc nestihol pohrať, len čo som vyskúšal Amplitube 3, ale som ostal veľmi prekvapený. Ale lampa je lampa, i keď v byte to nieje optimum.

Prichádzajú mi na um niekoľko riešení:
1. Hlava + 1x12 bedňa. napr. http://kytary.cz/vht-special-6-closed-b ... /HN113467/ prípadne by som tam vymenil repro. Ale to už by možno bolo lepšie pouvažovať nad niečím lepším. Potom ma napadlo ešte niečo ako HotAmps? Neviete čo stoja tie jeho 1x12 bedničky napr GBB112XL? Prenosnosť nieje bohviečo, ale dalo by sa to neako zvládnuť.
1B. Hlava + 1x12 + Amplitube do slučky. V podstate by som to videl ako hranie na večer.
2. Hlava + 2x12 bedňa. Asi by som šiel do Harley Benton G212 Vintage, s tými Vin30, ale zase prenosnosť. I keď najlepšie riešenie pre hranie v kapele.
3. Predať hlavu a kúpiť combo s 1x12. V podstate by to vyriešilo i neskoršie hranie v kapele. Najlepšia prenositelnosť.
Tu je ale otázka, ale že aké? Lebo som nenašiel také, ktoré by spĺňalo moje kritériá v normálnej cenovej hladine. Požiadavky, british type, aspoň 2 kanály. Oddelené korekcie pre každý kanál. Reverb a Midi príjemná funkcionalita, ale tiež nieje podmienkou. Zatiaľ s kompromisom na čistým kanál sa mi javí vcelku Black Star HT 40 Club. Prípadne Marshall JVM205C z bazáru, toto je asi naj, má všetko čo potrebujem, ale nové je extrém a na bazáre zase až tak často nieje. Alebo Bogner Alchemist, i keď som tu od Vás nenašiel pozitívne hodnotenia a neviem či zvuk by sadol, kedže to má viac US charakter.
4. Kúpiť lacné kombo napr. Peavey Classic 30 a ísť do slučky s Amplitube. Hranie na živo by som vyriešil MIDI kontrolérom, Behringer FCB1010. Prípadne neaký Fender a na tvrdšie veci by som išiel cez amplitube.

Štýlovo sa viac menej pohybujem rozmedziach post rock, rock - ala Satch, Paul Gilbert,nie že by som dosahoval takých kvalít, len taký ten veselý inštrumentál :D. Metál ma až tak úplne neláka, ale mám rád higain.

Btw. bude vadiť ampu, keď pôjdem len do slučky, z tej zvukovky, bez pripojenia gitary na input aparátu? resp, je to vôbec možné to takto neako poriešiť? Tu je link na tu zvukovku. http://kytary.cz/alesis-io2-express/HN114598/ Či na to treba neaký iný výstup aby to bolo impedančne korektné?

Rozpočet na bedničku by som videl tak okolo 200-250€ možno viac, záleží či by som si nechal i hlavu, lebo by som kúpil i ten FCB1010.

Tak čo by ste poradili? Máte niekto skúsenosť so simuláciami do lampy? Ako je na tom s hlasitosťou lampa + simulácie? Dá sa s tým hrať i večer, tak napr o 19, 20h v paneláku?

Za rady a skúsenosti díki.

Martin
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
wedomz

Příspěvek od wedomz »

Doufám že nevadí když to postnu sem, které z těchto dvou kombinací vyjde lépe?

Kód: Vybrat vše

http://www.thomann.de/cz/vht_special_6_bundle.htm
http://www.thomann.de/cz/vht_special_6_combo_ultra.htm
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

to kombo je lepší, má to víc ovládacích prvků, je to takový pseudo dvoukanál, navíc efektová smyčka...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
wedomz

Příspěvek od wedomz »

a jinak zvukově jsou stejná?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zvukově jsou stejná asi tak, že Special 6 umí to samé, co Special 6 Ultra na "čistém kanálu". Z hlediska zkreslených zvuků to ultra umí mnohem víc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wedomz

Příspěvek od wedomz »

tak vám děkuji za odpoveděť asi půjdu do toho komba
impact

Příspěvek od impact »

Superlevná varianta na domácí cvičení:

http://kytary.cz/joyo-ja-03-super-lead/HN115633/

Do zítra je ve slevě za 225,- Kč. Za ty peníze hraje naprosto skvěle.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ano, de facto kopírka Vox amPlug za nižší cenu :)

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. Mám možno trošku divnú ozázku, ale fakt sa v tomto neorientujem, lebo som to nikdy nepotreboval vedieť:

Existuje nejaké zariadenie, ktopré by sa zapojilo na výstup lampovej hlavy (namiesto boxu) aby sa k tomu dali zapojiť slúchadlá? Myslím, že asi nič také neexistuje, nakoľko výkony a prúdy ktoré idú z výstupu hlavy sú dosť divoké pre slúchadlá, ale aj tak som sa chcel na toto spýtať. Vďaka.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No teoreticky by to mohlo jít přes nějakou výkonovou brzdu ale obecně je tady s tím jeden velký problém. Pokud vyřadíš repro přijdeš o podstatnou část zvuku který ten reprák dotváří. Musel bys ještě ten zvuk prohnat přes nějakou simulaci boxu aby to za něco stálo.

nebo je ještě jedna možnost a to nějaký izolovaný box s mikrofonem.

:arrow: http://www.steviesnacks.com/gear-videos ... binet.html
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Smrťokvítek píše:No teoreticky by to mohlo jít přes nějakou výkonovou brzdu ale obecně je tady s tím jeden velký problém. Pokud vyřadíš repro přijdeš o podstatnou část zvuku který ten reprák dotváří. Musel bys ještě ten zvuk prohnat přes nějakou simulaci boxu aby to za něco stálo.

nebo je ještě jedna možnost a to nějaký izolovaný box s mikrofonem.

:arrow: http://www.steviesnacks.com/gear-videos ... binet.html
Randall robí tiež rovnakú srandu s VIN30. Akurát cena 500€, nie je najmenšia.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
cicos

Příspěvek od cicos »

Prosim mám dotaz jak nahrávat s elektroakus.kytarou v pc. Pres jaký program a jestli zapojit normálně do zdirky s mikrofonem. Děkuji
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

cicos píše:Prosim mám dotaz jak nahrávat s elektroakus.kytarou v pc. Pres jaký program a jestli zapojit normálně do zdirky s mikrofonem. Děkuji
Sezen si Guitar Rig mužeš si tam přidat pak i naky reverb, echo atd, ukladat to do viceurovnovych smyček a tak...je to nejlepši vec na doma...doma hraju takto:

Kytara ->Notas s Guitarrigem (tam dam pouze modulace ktere šum prakticky nezvýší) -> Kombo

Mužeš to použit i pro nahravani...ty smyčky co nahraješ jdou pak exportovat jako WAV no a je tam i přimo vec na nahravani....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“