Zdar,
Nechce sa mi zakladať nový thread, lebo moje otázky súvisia s týmto. Gear máte v podpise. Situácia: Momentálne nachádzam vo Fínsku, tak neviem či bude kapela mať záujem ďalej so mnou hrávať, keď sa vrátim. Každopádne tento školský rok by som mal končiť školu, a nepredpokladám, že prácu nájdem v blízkom okolí domova, tak je asi len otázkou času, kedy sa naše cesty rozídu.
Otázka: Ultimátne riešenie domáceho hrania, prípadného neskoršieho hrania v kapele. So zvukom hlavy som spokojný, ale je to veľká krava. Inak cez leto som kúpil USB zvukovku Alesis iO2 express na audio recording, ale nakoľko mi prišla 3 dni pred mojím odchodom do Fínska, tak som sa s tým moc nestihol pohrať, len čo som vyskúšal Amplitube 3, ale som ostal veľmi prekvapený. Ale lampa je lampa, i keď v byte to nieje optimum.
Prichádzajú mi na um niekoľko riešení:
1. Hlava + 1x12 bedňa. napr.
http://kytary.cz/vht-special-6-closed-b ... /HN113467/ prípadne by som tam vymenil repro. Ale to už by možno bolo lepšie pouvažovať nad niečím lepším. Potom ma napadlo ešte niečo ako HotAmps? Neviete čo stoja tie jeho 1x12 bedničky napr GBB112XL? Prenosnosť nieje bohviečo, ale dalo by sa to neako zvládnuť.
1B. Hlava + 1x12 + Amplitube do slučky. V podstate by som to videl ako hranie na večer.
2. Hlava + 2x12 bedňa. Asi by som šiel do Harley Benton G212 Vintage, s tými Vin30, ale zase prenosnosť. I keď najlepšie riešenie pre hranie v kapele.
3. Predať hlavu a kúpiť
combo s 1x12. V podstate by to vyriešilo i neskoršie hranie v kapele. Najlepšia prenositelnosť.
Tu je ale otázka, ale že aké? Lebo som nenašiel také, ktoré by spĺňalo moje kritériá v normálnej cenovej hladine. Požiadavky, british type, aspoň 2 kanály. Oddelené korekcie pre každý kanál. Reverb a Midi príjemná funkcionalita, ale tiež nieje podmienkou. Zatiaľ s kompromisom na čistým kanál sa mi javí vcelku Black Star HT 40 Club. Prípadne Marshall JVM205C z bazáru, toto je asi naj, má všetko čo potrebujem, ale nové je extrém a na bazáre zase až tak často nieje. Alebo Bogner Alchemist, i keď som tu od Vás nenašiel pozitívne hodnotenia a neviem či zvuk by sadol, kedže to má viac US charakter.
4. Kúpiť lacné kombo napr.
Peavey Classic 30 a ísť do slučky s Amplitube. Hranie na živo by som vyriešil MIDI kontrolérom, Behringer FCB1010. Prípadne neaký Fender a na tvrdšie veci by som išiel cez amplitube.
Štýlovo sa viac menej pohybujem rozmedziach post rock, rock - ala Satch, Paul Gilbert,nie že by som dosahoval takých kvalít, len taký ten veselý inštrumentál

. Metál ma až tak úplne neláka, ale mám rád higain.
Btw. bude vadiť ampu, keď pôjdem len do slučky, z tej zvukovky, bez pripojenia gitary na input aparátu? resp, je to vôbec možné to takto neako poriešiť? Tu je link na tu zvukovku.
http://kytary.cz/alesis-io2-express/HN114598/ Či na to treba neaký iný výstup aby to bolo impedančne korektné?
Rozpočet na bedničku by som videl tak okolo 200-250€ možno viac, záleží či by som si nechal i hlavu, lebo by som kúpil i ten FCB1010.
Tak čo by ste poradili? Máte niekto skúsenosť so simuláciami do lampy? Ako je na tom s hlasitosťou lampa + simulácie? Dá sa s tým hrať i večer, tak napr o 19, 20h v paneláku?
Za rady a skúsenosti díki.
Martin