Distortion

Pedály, multiefekty, procesory, ...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

To ne... zapojim si krabicku :lol:
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

vim že to do téma s názvem distortion moc nepatří , ale jak sem psal výše pokoukávám po tom marshallu bluesbreakers , nehrál jste na něj někdo ? nebo nevíte o nějaký recenzi ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Greeg píše:vim že to do téma s názvem distortion moc nepatří , ale jak sem psal výše pokoukávám po tom marshallu bluesbreakers , nehrál jste na něj někdo ? nebo nevíte o nějaký recenzi ?
Slušný low gain kreslítko s dost možnostmi, hodí se pro country, jazz i trochu i možná punk
tady je recenze na Harmony:
http://reviews.harmony-central.com/revi ... eaker/10/1
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

já taky přidám svoji troškou do mlýna

pořídil sem si lampovej zesák a sháním krabičky....využiju v pohodě až 3 typy zkreslení...stylově hraju od Iron Maiden,Black Labbel Society až po Metallicu

chtěl bych něco na čem by se dala vykouzlit jak hard rock až po metalovou pilu ala již zmíněná Metallica

mám Epinu LP Zakk Wylde Custom a už doma DS 1 od bosse
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no, jsou i tvrdší pily, než metallica, ale slyšel jsem, že myslím že z Dirty Rat se dá vykutat zvuk Black alba
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

MrDeathCZ píše:já taky přidám svoji troškou do mlýna

pořídil sem si lampovej zesák a sháním krabičky....využiju v pohodě až 3 typy zkreslení...stylově hraju od Iron Maiden,Black Labbel Society až po Metallicu

chtěl bych něco na čem by se dala vykouzlit jak hard rock až po metalovou pilu ala již zmíněná Metallica

mám Epinu LP Zakk Wylde Custom a už doma DS 1 od bosse
Možná by se ti hodil nějakej vícepedálovej distortion... Protože přeci jenom Ironi jsou spíš klasickej Marshall zvuk a MetallicA spíš už tak americkej hi-gain, něco co umí Vintage i Modern sound... moc mě toho nenapadá, snad jen krabička VOX Bulldog dist. Ale mě upřímě moc nesedla, ale za vyzkoušení moc nedáš, akorád je cenově trochu jinde.... O M/B V-Twin ani nebudu mluvit ... Jinak mě moc nenapadá... Jaký má zkreslení ta tvoje lampa? Já jen, jestli by nešlo nastavit tam vintage rock sound a na tvrdší věci to dormovat nějakým overdrivem
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Damage control demonizer, zkus pohledat...dvoulampové dvoumódové zkreslovadlo na zem. Slyšel jsem ukázky a zněly moc dobře. na českém trhu není, ale Dan gregorovič by ho sehnat mohl
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Carl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carl »

malá otázka... jaký názory máte na DigiTechy ?? převážně na Hot Head a Metal Master... kdo má ať písne jak mu vyhovujou či by je nejradši prodal... chci pořídit nějakou pěknou tvrdší krabičku a opravdu z toho kvanta možností nevím jakou... no a právě DigiTechy mi podle poslechu z ukázek sedly (i když vim že to nahrávali s nějakejma totálně dobrejma kejtrama aby to znělo pěkně) ale i přesto... snad splní má očekávání... popřípadě pude z domu no ...předem dík za názory :wink:

MetalMaster - http://www.digitech.com/products/xserie ... aster.html
ta druhá ukázka... no neni to krásný ?? :twisted:
Naposledy upravil(a) Carl dne 2.11.2007 15:03, celkem upraveno 1 x.
-Ibanez GRG170Dx
bridge pickup : Seymour Duncan SH-8 Invader :twisted:
neck pickup : zamýšlím na nějakým pěkným HB od R.M. :-)
-Fender FrontMan 212R 100W 2x12'' New Edition
ostatní věcičky dokupovávám... ;-)
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Carl píše:malá otázka... jaký názory máte na DigiTechy ?? převážně na Hot Head a Metal Master... kdo má ať písne jak mu vyhovujou či by je nejradši prodal... chci pořídit nějakou pěknou tvrdší krabičku a opravdu z toho kvanta možností nevím jakou... no a právě DigiTechy mi podle poslechu z ukázek (i když vim že to nahrávali s nějakejma totálně dobrejma kejtrama aby to znělo pěkně) ale i přesto... snad splní má očekávání... popřípadě pude z domu no ...předem dík za názory :wink:

MetalMaster - http://www.digitech.com/products/xserie ... aster.html
ta druhá ukázka... no neni to krásný ?? :twisted:
100 lidí = 100 chutí
jsou lidi co na ně nedaj dopustit (levnější než boss, kvalitní kovové šasí, slušné zpracování a zvuk) a jsou lidi co na něj nadávaj (trochu chemičnost) ... záleží na tobě :) Ale abych odpověděl na dotaz, tak některé krabičky od Digitechu jsou klumpy, některé jsou super, stejně jako u ostatních značek :)
Ale HotHead a MetalMaster jsou oba z těch lepších
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

wow! metal master! no parada :)
Carl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carl »

takže myslíte že bude HotHead co se kvality týče dobrej ?? zvukově mi sednul...
-Ibanez GRG170Dx
bridge pickup : Seymour Duncan SH-8 Invader :twisted:
neck pickup : zamýšlím na nějakým pěkným HB od R.M. :-)
-Fender FrontMan 212R 100W 2x12'' New Edition
ostatní věcičky dokupovávám... ;-)
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Hot Head som mal, fungoval bezproblemovo. Pokial ti zvukovo sadne, tak ho skus :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Re: Distortion

Příspěvek od zyglrox »

jak je to s distorsionem, když mám na kombu zkreslení ???
logicky se pedál zapíná na čistym kanále nebo se na tom zkreslenym stáhne gain - tak bych to udělal já.
dělá se to jinak ???
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

zyglrox píše:jak je to s distorsionem, když mám na kombu zkreslení ???
logicky se pedál zapíná na čistym kanále nebo se na tom zkreslenym stáhne gain - tak bych to udělal já.
dělá se to jinak ???
Distortion pedál se doporučuje vést skrze čistý kanál. Dle potřeby, vkusu či pokusu o destrukci zvuku, jej můžeš použít jako doplněk zkresleného kanálu v zesilovači. Hodnoty gainu určuj dle svého vědomí a svědomí (a uší).
lunchie

Příspěvek od lunchie »

docela me zaujaly ty tech21 character series - maj tam jak marshall, vox, tak i M/B ...
http://www.tech21nyc.com/products/sansa ... eries.html
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

wikxzen píše:
zyglrox píše:jak je to s distorsionem, když mám na kombu zkreslení ???
dělá se to jinak ???
Distortion pedál se doporučuje vést skrze čistý kanál. Dle potřeby, vkusu či pokusu o destrukci zvuku, jej můžeš použít jako doplněk zkresleného kanálu v zesilovači. Hodnoty gainu určuj dle svého vědomí a svědomí (a uší).
Tak tak. Jen doplním, že na "dokopnutí" zkresleného kanálu se hodí spíš overdrive, případně booster. Plnohodnotně se ale prosadí u lampových aparátů, u trandů to není úplně stoprocentní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zrovna dnes jsem dal na overdrive kanal crate fw 120 s rozumne stahlym gainem ds-2 a znelo to moc pekne, akorat prilis to vazbi. nemel jsem zaply noisegate, ale jedna se o to, ze jsem nakopl trandak distortionem a fachalo to hezky. hralo to daleko lip jak na cistym kanale. kazdopadne jediny pouzitelny distortion pedal je boss hm-2. teda na ten jsem nehral, ale tahle krabka je evergreen a nic jinyho velky kapely za pedaly nepouzivaji /kdyz vynecham overdrivy/
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

No, vzhledem k tomu, že Metalman nijak ten svuj dotaz už neupřesnil, tak předhodim Digitech Distorition Factory DF-7 :) http://www.digitech.com/flash/DF7Demo.php
Digitální simulace sedmi slavnejch efektů v jedný krabce. Jestli nemáš jasno, kup bazarovej, vyzkoušej, udělej si konkrétnější představu, pak prodej za stejný peníze a pořiď si originál:) Případně, pokud se ti bude hodně zamlouvat, neni důvod k prodeji.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“