Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od Fade »

Si je normalne vytahnul a nechal
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Říkal že mu to spadlo bez krytu a jetště sem se sním domluvil zě mi to vymění a dám mu 7,5k
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

petrvach píše:Říkal že mu to spadlo bez krytu a jetště sem se sním domluvil zě mi to vymění a dám mu 7,5k
Teda nevím, co tam dává za lampy, ale jestli to nejsou nějaký extra kousky, tak tě docela natáh'. Jedna 12AX7 od JJ stojí v GESu 235,- a v tom V-Twinu jsou dvě...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
ThcF

Příspěvek od ThcF »

čau lidi mám dotaz mám doma na vyzkoušení zdařilou kopii masa boogy krabyčky má to fakt dobrej zvuk a sustajn hraju přes celolampoví kombo dsl 40 od marshalla a otázka zní neni to zbytečný krmit celolampoví kombo lampovou krabyčkou?????Mě to příjde trochu přecpaný i když musím uznat že zvuk se mi líbí.
Díky za názory ThcF
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

proč by to mělo bejt špatně? :) pokud je zvuk dobrej a líbivej, tak proč ne :lol: ja se momentálně držim toho nemít v aparátu žádnej tranzistor a zatim si taky budu stát :twisted:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

petrvach píše:Říkal že mu to spadlo bez krytu a jetště sem se sním domluvil zě mi to vymění a dám mu 7,5k
To to radši kup bez lamp a ty si dokup. Ty dvě elektronky rozhodně nestojí 1500... To by tě hodně natáhl.
ThcF píše:čau lidi mám dotaz mám doma na vyzkoušení zdařilou kopii mesa boogie krabičky má to fakt dobrej zvuk a sustajn hraju přes celolampové/ý když už kombo dsl 40 od marshalla a otázka zní neni to zbytečný krmit celolampový kombo lampovou krabIčkou?????Mě to příjde trochu přecpaný i když musím uznat že zvuk se mi líbí.
Díky za názory ThcF
Když se ti zvuk líbí, tak to neřeš. Zbytečný to rozhodně není, navíc díky té M/B krabičce dostaneš zvuk, který by ti sám Marshall nikdy nedal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Ahoj,
mám jednokanálové lampové kombo bez smyčky a řeším taky nějaký takovýhle preamp, abych se dostal přes classic rock až skoro možná po metal. Je blbost cpát takovejhle preamp normálně mezi kytaru a kombo (preamp před preamp) ? Nejsem v tomhle moc znalý. Jinak tedy řeším Mesa V-twin, který se mi líbí nejvíce. Případně bych zkusil toho Engla E430 Tubemana, který asi nezklame a ještě koukám po Hughes and Kettner Tubeman II , ale nenašel jsem u něj ani na youtubu nějaké solidné DEMO a naslepo aniž bych věděl jak to hraje se mi nechce pro něj někam daleko jezdit, nebo ho dokonce objednávat. Chtěl bych do toho vrzait max 6500,- . Máte někdo nějaký typ na nějaký takovýhle preamp, který mi unikl a stál by opravdu za to? Twin ani Engla nejde jen tak hned a dobře sehnat :cry: . Díky moc
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Blackstar HT Dual
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

McKozias píše:Blackstar HT Dual
Je to předzesík? Právě bych chtěl něco, co má více kanálů viz mnou jmenované výše. Mimoto jsem HT Dual kdysi někde zkoušel a šlo to spíš do takovýho rocku-možná hardrocku a dělalo to navíc strašně moc šumu a nějak se mi to nelíbilo, pokud si to dobře pamatuju. Vím, žte jsem na něj měl tenkrát zálusk a byl jsem zklamán. Každopádně bych chtěl vědět, jestli to vůbec je dobrej nápad píchnout do klasickýho vsupu na kytaru a další věci na které jsem se ptal. Díky moc.
mmjuz kombíčko
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ma to dva kanaly, ztoho na prvnim kanalu mas sepinatelny knob na clean/crunch...sum? nevim o nem...a rock/hardrock?? tyjo, ten druhy (cerveny) kanal, tam jsem nikdy nemel gain za 6/10 a stacilo to bohate na dobre prasarny (a to se SSS stratem...) jsi si jisty ze jsi zkousel HT dual a ne jiny model? :)
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Vážně jsem zkoušel Duala právě proto, že jsem na něl četl dobré reference a pak jsem byl zklamaný. Každopádně ti věřím, protože určitě dobře víš co máš. Přecijen by mě lákal ale nejvíce ten V-Twin od Mesy, který hraje trochu jinak a podle spousty videí co jsem na youtubu viděl ohledně HT Dualu i Mesy apod, tak ta Mesa by mi sedla nejspíš mnohem víc. Další věc je, jak si to bude rozumět s ampem. Každopádně ten Dual mě nějak neoslovil a beru ho až jako nouzové řešení, což bych nerad. Pokud neseženu něco lepšího, tak ho znovu ozkouším a třeba přehodnotím minulou zkušenost i to, co se mi na youtubu nezdá. Každý má ale jinak laděné ucho a je možno, že mi to prostě zvukem nesedí a sedět nebude. No Uvidíme.

K věci... Je v pohodě zapojit takovýhle lampový preamp mezi kytaru a lampové jednokanálové kombo, když nemám smyčku? Máte nějaký typ na dobrý preamp, případně zkušenosti? Koukám Po Mesa V-Twin, Engl E430 Tube toner a případně HK Tubeman, který je na bazaru a nad kterým přemýšlím, ale nevím, zda by se na něm dal nakroutit zvuk jako u předešlých dvou jmenovaných.
Díky
mmjuz kombíčko
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jasny chapu:) jako urcite, na te mesine toho nakroutis vice, ale taky je to temer dvakrat drazsi sranda...

urcite to neni problem dat mezi kytaru a apec, na to jsou ty pedalove verze stavene :wink: mozna bych vzal v uvahu jeste tech21 sansamp PSA ale to uz bude asi hodne mimo tvoji cenovou relaci
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Tak objednána Mesa/Boogie V-Twin . Vyhrála u mě a těšim se :)
mmjuz kombíčko
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ani se nedivím, že vyhrála - oproti HT Dual je o dost dál :)

Kdes ji našel ke koupi?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

No vyslal jsem poptávku na bazar a náhodou se mi ozval nějaký člověk z Košic. Pedál takřka jako nový, původní adaptér Mesa se dochoval také v super stavu . Lampy tam prý byly JJ když to kupoval a dal tam nějaké nové Fenderácké a zatím zdaleka není třeba měnit. Tento týden by mi to mělo přijít, tak se těším a jsem zvědav.
mmjuz kombíčko
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

urco pak napis dojmy :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, on už se hodně dlouho nevyrábí, takže takřka nový asi nebude :) Lampy tam opravdu není třeba měnit často, ty preampovky vydrží opravdu dlouho.

PetrPeter 1975 - 2008
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Nero píše:No, on už se hodně dlouho nevyrábí, takže takřka nový asi nebude :) Lampy tam opravdu není třeba měnit často, ty preampovky vydrží opravdu dlouho.
Psal jsem takřka jako nový, čímž jsem myslel, že je neomlácený a neorezlý a vypadá skoro jako nový a nemá moc znaků opotřebení. To, že se dlouho nevyrábějí vím. Jinak ono pravděpodobně ve všech těhle krabicích ty elektronky vydržej dlouho, dle mých zkušeností. Každopádně to snad už zítra přijde :) a jsem zvědavej jak na Bluesovej kanál, tak na kanál Solo. Je dobře že to neni úplně jedovatý Recto, páč to nemám až tak rád.
mmjuz kombíčko
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Čaues,

tak jsem tedy V-twin otestoval. Zkoušel jsem ho na Marshall AVT kombu a na kombíčku od mmjuze. S kombem od mmjuze to bylo takřka nepoužitelné. Na AVT byl zvuk při zapojení do inputu na kytaru zajímavý, ale byl tak nějak "pod dekou" a nekonktréní až chemický. Při píchnutí do returnu efektové smyčky už to hrálo o poznání lépe a Mesa se začala jevit jako Mesa. Každopádně velmi zajímavá krabice. Nakonec mne ale přemhla jedna ďábelská myšlenka a svůj zvuk budu sestavovat jinak a V-Twin je nakonec k mání, pokud byste někdo měl zájem :) . Každopádně jsem rád, že jsem ho konečně vyzkoušel. Má Gainu až za plot, ale Recto to úplně není. Zvuk je trochu jiný, ale dá se s tím docela laborovat.
mmjuz kombíčko
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ono to ani nemá být Recto ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“