Pedálový předzesilovač
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedálový předzesilovač
Si je normalne vytahnul a nechal
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Říkal že mu to spadlo bez krytu a jetště sem se sním domluvil zě mi to vymění a dám mu 7,5k
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Teda nevím, co tam dává za lampy, ale jestli to nejsou nějaký extra kousky, tak tě docela natáh'. Jedna 12AX7 od JJ stojí v GESu 235,- a v tom V-Twinu jsou dvě...petrvach píše:Říkal že mu to spadlo bez krytu a jetště sem se sním domluvil zě mi to vymění a dám mu 7,5k
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
čau lidi mám dotaz mám doma na vyzkoušení zdařilou kopii masa boogy krabyčky má to fakt dobrej zvuk a sustajn hraju přes celolampoví kombo dsl 40 od marshalla a otázka zní neni to zbytečný krmit celolampoví kombo lampovou krabyčkou?????Mě to příjde trochu přecpaný i když musím uznat že zvuk se mi líbí.
Díky za názory ThcF
Díky za názory ThcF
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
proč by to mělo bejt špatně?
pokud je zvuk dobrej a líbivej, tak proč ne
ja se momentálně držim toho nemít v aparátu žádnej tranzistor a zatim si taky budu stát 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To to radši kup bez lamp a ty si dokup. Ty dvě elektronky rozhodně nestojí 1500... To by tě hodně natáhl.petrvach píše:Říkal že mu to spadlo bez krytu a jetště sem se sním domluvil zě mi to vymění a dám mu 7,5k
Když se ti zvuk líbí, tak to neřeš. Zbytečný to rozhodně není, navíc díky té M/B krabičce dostaneš zvuk, který by ti sám Marshall nikdy nedal.ThcF píše:čau lidi mám dotaz mám doma na vyzkoušení zdařilou kopii mesa boogie krabičky má to fakt dobrej zvuk a sustajn hraju přes celolampové/ý když už kombo dsl 40 od marshalla a otázka zní neni to zbytečný krmit celolampový kombo lampovou krabIčkou?????Mě to příjde trochu přecpaný i když musím uznat že zvuk se mi líbí.
Díky za názory ThcF
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj,
mám jednokanálové lampové kombo bez smyčky a řeším taky nějaký takovýhle preamp, abych se dostal přes classic rock až skoro možná po metal. Je blbost cpát takovejhle preamp normálně mezi kytaru a kombo (preamp před preamp) ? Nejsem v tomhle moc znalý. Jinak tedy řeším Mesa V-twin, který se mi líbí nejvíce. Případně bych zkusil toho Engla E430 Tubemana, který asi nezklame a ještě koukám po Hughes and Kettner Tubeman II , ale nenašel jsem u něj ani na youtubu nějaké solidné DEMO a naslepo aniž bych věděl jak to hraje se mi nechce pro něj někam daleko jezdit, nebo ho dokonce objednávat. Chtěl bych do toho vrzait max 6500,- . Máte někdo nějaký typ na nějaký takovýhle preamp, který mi unikl a stál by opravdu za to? Twin ani Engla nejde jen tak hned a dobře sehnat
. Díky moc
mám jednokanálové lampové kombo bez smyčky a řeším taky nějaký takovýhle preamp, abych se dostal přes classic rock až skoro možná po metal. Je blbost cpát takovejhle preamp normálně mezi kytaru a kombo (preamp před preamp) ? Nejsem v tomhle moc znalý. Jinak tedy řeším Mesa V-twin, který se mi líbí nejvíce. Případně bych zkusil toho Engla E430 Tubemana, který asi nezklame a ještě koukám po Hughes and Kettner Tubeman II , ale nenašel jsem u něj ani na youtubu nějaké solidné DEMO a naslepo aniž bych věděl jak to hraje se mi nechce pro něj někam daleko jezdit, nebo ho dokonce objednávat. Chtěl bych do toho vrzait max 6500,- . Máte někdo nějaký typ na nějaký takovýhle preamp, který mi unikl a stál by opravdu za to? Twin ani Engla nejde jen tak hned a dobře sehnat
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
mmjuz kombíčko
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Blackstar HT Dual
Je to předzesík? Právě bych chtěl něco, co má více kanálů viz mnou jmenované výše. Mimoto jsem HT Dual kdysi někde zkoušel a šlo to spíš do takovýho rocku-možná hardrocku a dělalo to navíc strašně moc šumu a nějak se mi to nelíbilo, pokud si to dobře pamatuju. Vím, žte jsem na něj měl tenkrát zálusk a byl jsem zklamán. Každopádně bych chtěl vědět, jestli to vůbec je dobrej nápad píchnout do klasickýho vsupu na kytaru a další věci na které jsem se ptal. Díky moc.McKozias píše:Blackstar HT Dual
mmjuz kombíčko
mmjuz kombíčko
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ma to dva kanaly, ztoho na prvnim kanalu mas sepinatelny knob na clean/crunch...sum? nevim o nem...a rock/hardrock?? tyjo, ten druhy (cerveny) kanal, tam jsem nikdy nemel gain za 6/10 a stacilo to bohate na dobre prasarny (a to se SSS stratem...) jsi si jisty ze jsi zkousel HT dual a ne jiny model? 
Vážně jsem zkoušel Duala právě proto, že jsem na něl četl dobré reference a pak jsem byl zklamaný. Každopádně ti věřím, protože určitě dobře víš co máš. Přecijen by mě lákal ale nejvíce ten V-Twin od Mesy, který hraje trochu jinak a podle spousty videí co jsem na youtubu viděl ohledně HT Dualu i Mesy apod, tak ta Mesa by mi sedla nejspíš mnohem víc. Další věc je, jak si to bude rozumět s ampem. Každopádně ten Dual mě nějak neoslovil a beru ho až jako nouzové řešení, což bych nerad. Pokud neseženu něco lepšího, tak ho znovu ozkouším a třeba přehodnotím minulou zkušenost i to, co se mi na youtubu nezdá. Každý má ale jinak laděné ucho a je možno, že mi to prostě zvukem nesedí a sedět nebude. No Uvidíme.
K věci... Je v pohodě zapojit takovýhle lampový preamp mezi kytaru a lampové jednokanálové kombo, když nemám smyčku? Máte nějaký typ na dobrý preamp, případně zkušenosti? Koukám Po Mesa V-Twin, Engl E430 Tube toner a případně HK Tubeman, který je na bazaru a nad kterým přemýšlím, ale nevím, zda by se na něm dal nakroutit zvuk jako u předešlých dvou jmenovaných.
Díky
K věci... Je v pohodě zapojit takovýhle lampový preamp mezi kytaru a lampové jednokanálové kombo, když nemám smyčku? Máte nějaký typ na dobrý preamp, případně zkušenosti? Koukám Po Mesa V-Twin, Engl E430 Tube toner a případně HK Tubeman, který je na bazaru a nad kterým přemýšlím, ale nevím, zda by se na něm dal nakroutit zvuk jako u předešlých dvou jmenovaných.
Díky
mmjuz kombíčko
mmjuz kombíčko
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jasny chapu:) jako urcite, na te mesine toho nakroutis vice, ale taky je to temer dvakrat drazsi sranda...
urcite to neni problem dat mezi kytaru a apec, na to jsou ty pedalove verze stavene
mozna bych vzal v uvahu jeste tech21 sansamp PSA ale to uz bude asi hodne mimo tvoji cenovou relaci
urcite to neni problem dat mezi kytaru a apec, na to jsou ty pedalove verze stavene
Tak objednána Mesa/Boogie V-Twin . Vyhrála u mě a těšim se 
mmjuz kombíčko
mmjuz kombíčko
- Nero
- Rádce
Ani se nedivím, že vyhrála - oproti HT Dual je o dost dál
Kdes ji našel ke koupi?
Kdes ji našel ke koupi?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No vyslal jsem poptávku na bazar a náhodou se mi ozval nějaký člověk z Košic. Pedál takřka jako nový, původní adaptér Mesa se dochoval také v super stavu . Lampy tam prý byly JJ když to kupoval a dal tam nějaké nové Fenderácké a zatím zdaleka není třeba měnit. Tento týden by mi to mělo přijít, tak se těším a jsem zvědav.
mmjuz kombíčko
mmjuz kombíčko
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
urco pak napis dojmy 
- Nero
- Rádce
No, on už se hodně dlouho nevyrábí, takže takřka nový asi nebude
Lampy tam opravdu není třeba měnit často, ty preampovky vydrží opravdu dlouho.
PetrPeter 1975 - 2008
Psal jsem takřka jako nový, čímž jsem myslel, že je neomlácený a neorezlý a vypadá skoro jako nový a nemá moc znaků opotřebení. To, že se dlouho nevyrábějí vím. Jinak ono pravděpodobně ve všech těhle krabicích ty elektronky vydržej dlouho, dle mých zkušeností. Každopádně to snad už zítra přijdeNero píše:No, on už se hodně dlouho nevyrábí, takže takřka nový asi nebudeLampy tam opravdu není třeba měnit často, ty preampovky vydrží opravdu dlouho.
mmjuz kombíčko
mmjuz kombíčko
Čaues,
tak jsem tedy V-twin otestoval. Zkoušel jsem ho na Marshall AVT kombu a na kombíčku od mmjuze. S kombem od mmjuze to bylo takřka nepoužitelné. Na AVT byl zvuk při zapojení do inputu na kytaru zajímavý, ale byl tak nějak "pod dekou" a nekonktréní až chemický. Při píchnutí do returnu efektové smyčky už to hrálo o poznání lépe a Mesa se začala jevit jako Mesa. Každopádně velmi zajímavá krabice. Nakonec mne ale přemhla jedna ďábelská myšlenka a svůj zvuk budu sestavovat jinak a V-Twin je nakonec k mání, pokud byste někdo měl zájem
. Každopádně jsem rád, že jsem ho konečně vyzkoušel. Má Gainu až za plot, ale Recto to úplně není. Zvuk je trochu jiný, ale dá se s tím docela laborovat.
tak jsem tedy V-twin otestoval. Zkoušel jsem ho na Marshall AVT kombu a na kombíčku od mmjuze. S kombem od mmjuze to bylo takřka nepoužitelné. Na AVT byl zvuk při zapojení do inputu na kytaru zajímavý, ale byl tak nějak "pod dekou" a nekonktréní až chemický. Při píchnutí do returnu efektové smyčky už to hrálo o poznání lépe a Mesa se začala jevit jako Mesa. Každopádně velmi zajímavá krabice. Nakonec mne ale přemhla jedna ďábelská myšlenka a svůj zvuk budu sestavovat jinak a V-Twin je nakonec k mání, pokud byste někdo měl zájem
mmjuz kombíčko
mmjuz kombíčko
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ono to ani nemá být Recto 
Skervesen 4AP Custom Shop