Kerrianne
Re: Projekt Maton
podobný knob s páčkou mávali niektoré Jolany, skús si taký zohnať, možno by tam pasoval http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +%28Rox%29 alebo http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +%28Rox%29
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nevěř oku, udělej si decimetrový RASTR na výkresu a k tomu na průhlednou folii, jedno pole s centimetrovým rastrem. Pak můžeš poměrně přesně odečíst mnohem víc souřadnic..... kocoure,.....mozna jenom pro pristi tvurce bys mohl doplnit vic tech souradnic do toho obrazku, kdyby se ti chteloja uz si to dodelam podle oka.....
Tady je to pro názornost pro 3 pole: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kocour - problem je, ze k originalnimu tvaru uz se nedopracuju. kdyby to drevo vsude prebejvalo, tak ok, ale takhle uz ne. takze nepujde o to udelat z toho Matona, ale trosku zamaskovat ty nejvyraznejsi hrby a udelat z toho proste hezky telo pro kytaru inspirovany Matonem. sam jsi mi nekolikrat rikal, ze nemas moc rad kopirovani do posledniho detailu, takze bys ze me mel mit radost! 
no, delam si ted nejakou teoretickou pripravu na lakovani...
nastroje-f71/lakovani-tela-t6908.html
z tohohle tak nejak chapu, co s tim telem udelat pred vlastnim lakovanim, ale chtel jsem se zeptat, jestli byste mi nedoporucili nejakej konkretni plnic, idealne levnej a dobre plnici svoji funkci. no a pak je tu posledni faze a to lakovani - jak uz jsem psal, krk bude natural, telo svetle cerveny. doporucite mi nejakej polyuretan? pokud mozno neco jednodussiho, zase idealne konkretni znacku a typ laku. dik.
no, delam si ted nejakou teoretickou pripravu na lakovani...
nastroje-f71/lakovani-tela-t6908.html
z tohohle tak nejak chapu, co s tim telem udelat pred vlastnim lakovanim, ale chtel jsem se zeptat, jestli byste mi nedoporucili nejakej konkretni plnic, idealne levnej a dobre plnici svoji funkci. no a pak je tu posledni faze a to lakovani - jak uz jsem psal, krk bude natural, telo svetle cerveny. doporucite mi nejakej polyuretan? pokud mozno neco jednodussiho, zase idealne konkretni znacku a typ laku. dik.
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
-
woro90-1
Bóha jého od čeho máme počítače? Vezmi ten obrys a v nějakém CADu ho o chloupek zmenši nebo nějaký ten milimetr uber odsazením, a budeš mít tvar k nerozeznání od originálu.
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ale jó, mám radost, že jdeš za cílem, a sbíráš zkušenostiSmile píše:kocour - problem je, ze k originalnimu tvaru uz se nedopracuju. kdyby to drevo vsude prebejvalo, tak ok, ale takhle uz ne. takze nepujde o to udelat z toho Matona, ale trosku zamaskovat ty nejvyraznejsi hrby a udelat z toho proste hezky telo pro kytaru inspirovany Matonem. sam jsi mi nekolikrat rikal, ze nemas moc rad kopirovani do posledniho detailu, takze bys ze me mel mit radost!
Naposledy upravil(a) kocour dne 3.12.2011 18:14, celkem upraveno 1 x.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ale jó, mám radost, že jdeš za cílem, a sbíráš zkušenostiSmile píše:kocour - problem je, ze k originalnimu tvaru uz se nedopracuju. kdyby to drevo vsude prebejvalo, tak ok, ale takhle uz ne. takze nepujde o to udelat z toho Matona, ale trosku zamaskovat ty nejvyraznejsi hrby a udelat z toho proste hezky telo pro kytaru inspirovany Matonem. sam jsi mi nekolikrat rikal, ze nemas moc rad kopirovani do posledniho detailu, takze bys ze me mel mit radost!
Jak ten tvar vyhladit? Hrby srovnat, není těžké, ale prohlubně v žádném případě netmelit. To znamená, že bys měl nejdřív porovnat, kde je ubráno pod obrys a kde jsou hrby přes obrys předlohy 1:1.
Jak vidím z fotogalerie od JJ, bude to trochu obtížnější, protože JJ už odfrézoval radius podél obrysu nahoře i dole a objížděcí fréza ty nerovnosti musela chtě nechtě kopírovat ? Ale i přesto bych si dal tu práci, položil korpus na arch papíru a pomocí "půltužky" obkreslil spodek těla a na další papír obkreslil situaci na topu. A pak už se dá porovnávat "nenečisto", kde jsou odchylky od předlohy.
Když začneš vyrovnávat podle oka přímo na dřevě, je to jako léčení bez diagnozy, trial and error.
To by šlo i ručně, kružítkem, táhnout jehlu po obrysu (pokud možno kolmo na tangentu křivky ) a "psát" o potřebný odstup zmenšený obrys.woro90-1 píše:Bóha jého od čeho máme počítače? Vezmi ten obrys a v nějakém CADu ho o chloupek zmenši nebo nějaký ten milimetr uber odsazením, a budeš mít tvar k nerozeznání od originálu.
Už vidím, jak
woro - ono by to ale nestacilo o chloupek
a vubec, aspon to bude originalnejsi
cimz nerikam, ze chci nejakej patvar, aby to bylo originalni, ale proste nepotrebuju mit totalni kopii do posledniho sroubku na milimetr presne. takze jenom srovnam ty hrby a to, co hyzdi (jinak uz moc peknou!) kytaru 
kocour - ta pultuzka je zajimavej napad, dik za tip! to kazdopadne udelam
kdyz o tom tak premejslim, tak rovnou od oka rovnat drevo je vazne hodne velka kravina 
kocour - ta pultuzka je zajimavej napad, dik za tip! to kazdopadne udelam
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
poradi nekdo s tim lakovanim? jakej plnic, co pak na to?
jinak, premejslim, ze Maton nabude cervenej, ale celej bilej.

tady ukazka, jak vypada original v bily
jinak, premejslim, ze Maton nabude cervenej, ale celej bilej.

tady ukazka, jak vypada original v bily
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Žádný expert se nehlásí, tak aspoň pár odkazů:...poradi nekdo s tim lakovanim? jakej plnic, co pak na to? ...
https://docs.google.com/Doc?id=dd35gkbm_40cgz784cq
nastroje-f71/plnic-nebo-tmel-t12231.html
http://www.a-c.sk/na-stiahnutie/2-tmely-plnice-laky.pdf
http://jio-faq.blogspot.com/2007/07/lam ... -plni.html
-kcr-
kocour - Dekuju, zajimavy cteni
No, tady to vypadalo, ze se rady nedockam a tak jsem vyrazil do prodejny Barvy, laky a zeptal jsem se prodavace
Borec taky hraje na kytaru a taky si stavel svoji, takze mi poradil a mam uz doma plnic ve spreji. Taky jsem si koupil smirgly od 150 az asi po 1200 nebo kolik to je, takze zejtra se do toho dam. K tomu upravovani tvaru - dosel jsem k tomu, ze na to kaslu
Podelal bych akorat to zaobleni hran a kdyz bych se to snazil srovnat, tak bych to zabil uz uplne
Takze to jenom cely zabrousim do hladka a hotovo. Mimochodem - zkousel jsem, jak se na ni bude asi tak hrat, a musim rict, ze je to moc pohodlnej nastroj a vubec mi nevadi prechod od klenutyho na flat top, cehoz jsem se trosku bal. Taky uz ta moje kraska dostala jmeno - Kerrianne. Nevim proc, ale to jmeno se mi hrozne libi
no a to me vede k otazce, jak to jmeno dostat na hlavu. Napsat to tam lihovkou se mi nechce 
- Dan Rohanský
Taky jsem nad tím přemýšlel a asi si nechám udělat nálepku a pak ji přelakuju větší vrstvou.Smile píše:...vede k otazce, jak to jmeno dostat na hlavu. Napsat to tam lihovkou se mi nechce
Pokud jsi hodně šikovnej tak intarzii z tmavšího/světlejšího dřeva než je hlava.Smile píše:no a to me vede k otazce, jak to jmeno dostat na hlavu.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Já si nechal udělat logo v rytectví. Cena kolem 200kč a vypadá to super.
- Dan Rohanský
A ještě k tomu tvaru. Nebuť měkkej, vezmi rašpli a pěkně to dostrouhej. Mně osobně by pak vadilo, když bych koukal na moje dílo, že tam je něco odfláklý, když nemuselo...
Přesně, neboj se toho, ještě to dolaď.
A napiš, ve které prodejně je takový osvícený prodavač.
A napiš, ve které prodejně je takový osvícený prodavač.
jastud - hmmmmm, to asi ne 
ošťa - to neni spatnej napad, ale pochybuju, ze tu neco takovyho mame... zkusim kouknout
dan - no ono nemuselo bejt odflakly vubec nic, kdybych koupil drevo u sollera a poslal to rovnou JJovi a nenechal si nic delat od toho podvodnika, lhare a flakace, ale co se da delat
problem je s tim hornim obloukem a aby to bylo dokonaly, tak bych to musel cely uriznout a nalepit jinej kus dreva, protoze je to hodne mimo... viz fotky. no jeste to promyslim....
kmensik - http://www.barvylakyspecial.cz/
ošťa - to neni spatnej napad, ale pochybuju, ze tu neco takovyho mame... zkusim kouknout
dan - no ono nemuselo bejt odflakly vubec nic, kdybych koupil drevo u sollera a poslal to rovnou JJovi a nenechal si nic delat od toho podvodnika, lhare a flakace, ale co se da delat
kmensik - http://www.barvylakyspecial.cz/
K tomu nápisu nechal jsem si v grafickým studiu udělat samolepky s vyříznutým nápisem. To jsem tam lípnul, stříknul barvou, sundal samolepku a zalakoval. Výsledek v příloze. Jinak na PRSku jsem to ještě nedělal, čekám až budu mít barevně láknutou hlavu a pak teprv vyberu barvu nápisu.
K tomu lakování, taky jsem to teď řešil a po domluvě s technikem od Milesi, truhlářem a ve finále ještě s kytarářem Pavlem Hlaváčkem. Jsem se rozhodl pro PUR izolátor Milesi, vrchní lak PUR Milesi a barvítka Milesi. Je to prý to nejlepší a nejdostupější, co se u nás dá sehnat. Teoreticky vím jak na to, ale ještě nevím, jak to dopadne. Takže postup kdyžtak rozepíšu až podle výsledku. Jinak ještě jedno zajímavý info od Hlaváčka. Prý to broušení moc neprožívá a brousí max 400 šmirglem a zbytek doladí na leštičce.
P.S. Oživuju starý brusičský stroj na sklo a dělám z něj leštičku. Ještě musím vychytat upínání leštících kotoučů a profi leštička bude doma.
K tomu lakování, taky jsem to teď řešil a po domluvě s technikem od Milesi, truhlářem a ve finále ještě s kytarářem Pavlem Hlaváčkem. Jsem se rozhodl pro PUR izolátor Milesi, vrchní lak PUR Milesi a barvítka Milesi. Je to prý to nejlepší a nejdostupější, co se u nás dá sehnat. Teoreticky vím jak na to, ale ještě nevím, jak to dopadne. Takže postup kdyžtak rozepíšu až podle výsledku. Jinak ještě jedno zajímavý info od Hlaváčka. Prý to broušení moc neprožívá a brousí max 400 šmirglem a zbytek doladí na leštičce.
P.S. Oživuju starý brusičský stroj na sklo a dělám z něj leštičku. Ještě musím vychytat upínání leštících kotoučů a profi leštička bude doma.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Re: Kerrianne
tak dalsi info - na kytaru nakonec prijde dvouslozkovej akrylatovej lak, barva 3020 (dopravni cervena, jako maj saliny
), snad ji bude sluset....
PG bude teda černej?
takže nějak takhle?

takže nějak takhle?

:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Dan Rohanský
Skoro, akorát že to dřevo nebude vidětMoleek píše: ...takže nějak takhle?