Digitální (modelingové) kombo s funkcí loop (overdubbing)?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
flametop
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální (modelingové) kombo s funkcí loop (overdubbing)?

Příspěvek od flametop »

Paris píše:ty hledas kombo a looper ... a linkujes multitrack a booster. jak tomu tedy rozumet?
A to (MRS-8) nejde použít jako looper?
Booster je opravdu OFFTopic, pardon.
Kytara: Flying V (Kent Armstrong Rocker)
Aparát: preamp JCM 800, 2xEL34 power amp 50W, box 2x12"
Efekt: Boss MT-2
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to jiste lze. jen si nedokazu predstavit jeho ovladani, kdyz mas drzet kytaru. ma to vubec konektor na footswitch, jako maji treba nektery tascamy?
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Ako tak sledujem tvoje odpovede čoraz viac mám pocit, že ale absolutne nevieš čo chceš. Kúp toho Spidera, ako ti kolega radil, odpadnú ti všetky starosti len budeš hrať. Takto len zbytoče špekuluješ. Bohužiaľ za málo penez málo muziky.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Ondskan píše:Ako tak sledujem tvoje odpovede čoraz viac mám pocit, že ale absolutne nevieš čo chceš. Kúp toho Spidera, ako ti kolega radil, odpadnú ti všetky starosti len budeš hrať. Takto len zbytoče špekuluješ. Bohužiaľ za málo penez málo muziky.
...Možná bych tolik tolik nešpekuloval, kdyby moje otázka na Tebe na I. straně nezůstala nezodpovězena...
To samé bubucci, tamtéž.
Paris píše: to jiste lze. jen si nedokazu predstavit jeho ovladani, kdyz mas drzet kytaru. ma to vubec konektor na footswitch, jako maji treba nektery tascamy?
Foot controller to nemá.. škoda, ale vzhledem k tomu že by to bylo na doma..?
Mám dojem, že se ve studiu vyznáš - proč neporadíš nějaký recorder, který se dá použít podobně jak looper? (samozřejmě ne za 50 000,-)
pesk

Příspěvek od pesk »

A co takhle Fender G-DEC 3 30W?? :wink:

http://kytary.cz/fender-g-dec-3-thirty/HN109292/
filo01

Příspěvek od filo01 »

flametop píše:Mám dojem, že se ve studiu vyznáš - proč neporadíš nějaký recorder, který se dá použít podobně jak looper?
Můžeš specifikovat, jak chceš ten recorder používat? Nahrát si riff, zastavit, nastavit si smyčku A-B, tu nechat přehrávat a do ní nahrávat znovu? (overdubbing). Nebo prostě klepnout na čudl, hrát, klepnout znovu na čudl (tím uzavřít smyčku) a do ní dohrávat/jamovat? Míníš to pak ještě nějak upravovat? Bude ti k něčemu multistopák? Směřuju k tomu, jestli ti stačí jednoúčelový looper nebo chceš opravdu all-in-one mašinku, která toho zvládne víc (neříkám, že lépe).
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

pesk píše:A co takhle Fender G-DEC 3 30W?? :wink:
A ten umí loopovat? Z popisu ani z overview výrobce jsem to nezaznamenal.
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

filo01 píše:
flametop píše:Mám dojem, že se ve studiu vyznáš - proč neporadíš nějaký recorder, který se dá použít podobně jak looper?
Můžeš specifikovat, jak chceš ten recorder používat? Nahrát si riff, zastavit, nastavit si smyčku A-B, tu nechat přehrávat a do ní nahrávat znovu? (overdubbing). Nebo prostě klepnout na čudl, hrát, klepnout znovu na čudl (tím uzavřít smyčku) a do ní dohrávat/jamovat? Míníš to pak ještě nějak upravovat? Bude ti k něčemu multistopák? Směřuju k tomu, jestli ti stačí jednoúčelový looper nebo chceš opravdu all-in-one mašinku, která toho zvládne víc (neříkám, že lépe).
Ahoj, nejsem si jistý zda jsem správně pochopil rozdíl mezi těmi dvěma možnostmi, ale když už tak spíš tu druhou - nahrát riff, s ním jamovat, a pak to 1.) buď overdubnuté nahrát na memory kartu, nebo přes USB do PC (v jakémkoliv formátu), nebo aspoň ten riff.

Při pohledu na ceny samostatných jednodušších samoúčelových looperů mě jednodušše napadá, že za tu cenu se dá pořídit buď multiefekt s loop funkcí, anebo nějaký rekordér s efekty.

A jelikož malá kombíčka ne vždy mají efektovou smyčku (na otázku jaká ef. smyčka je v tomto případě potřeba jsem dosud nedostal odpověď..), hodilo by se zařízení s vlastním distortionem, což obyč looper není, že. A proč s vlastním distortionem? Protože pokuď by kombo nemělo ef. smyčku, tak bych moh hrát akorát načisto.
filo01

Příspěvek od filo01 »

flametop píše:Ahoj, nejsem si jistý zda jsem správně pochopil rozdíl mezi těmi dvěma možnostmi, ale když už tak spíš tu druhou - nahrát riff, s ním jamovat, a pak to 1.) buď overdubnuté nahrát na memory kartu, nebo přes USB do PC (v jakémkoliv formátu), nebo aspoň ten riff.
Pokud to jamování nemusí být nutně ve smyčce (vida, kam jsme se to dostali od původního zadání ;)), tak bych ti navrhnul se aspoň letem světem seznámit s BOSS Micro-BR nebo novějším BR-80. Měl jsem MicroBR, teď mám BR-80. Má 8 stop, každá umožnuje ještě dalších 7 variací, bicí automat (interní patterny i import vlastních MIDI), COSM efekty z GT-10, simulátor basy a akustiky, v režimu eBand umí zpomalení i změnu tóniny bez změny tempa, loop A-B (jen pro přehrávání), má integrovanou ladičku, v balení je 2GB SDHC, export-import nahrávek do PC/MAC a v ceně je i DAW Sonar LE.
V režimu MTR je ten multistopák, eBand je na jamování s mp3 (můžeš do toho nahrávat a pak to vyexportovat) a režim LiveRec, ten umí nahrávat jen přes interní mikrofony.
Pro mě je to na vyřádění naprosto ideální mašinka.
Naposledy upravil(a) filo01 dne 20.12.2011 19:46, celkem upraveno 1 x.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

flametop píše:
Ondskan píše:Ako tak sledujem tvoje odpovede čoraz viac mám pocit, že ale absolutne nevieš čo chceš. Kúp toho Spidera, ako ti kolega radil, odpadnú ti všetky starosti len budeš hrať. Takto len zbytoče špekuluješ. Bohužiaľ za málo penez málo muziky.
...Možná bych tolik tolik nešpekuloval, kdyby moje otázka na Tebe na I. straně nezůstala nezodpovězena...
To samé bubucci, tamtéž.
Aha nevšimol som si. Pozri teoreticky by to malo ísť pohode i v sériovej, max ak looper nemá určovanie hlasitosti tak výstup pôjde vždy na plno. Pri paralelnej by si si mohol namiešať pomer slučky a aparátu. Pozri sa na Digitech Jamman, pozrel som manuál, je tam ze to mozes pichnut do slučky + že to zvláda i sluchatka, tak nevím. Potom by si to dal do slučky z aparátu a neuzavrel by si slučku, ale išiel do sluchátiek.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

filo01 píše:
flametop píše:Ahoj, nejsem si jistý zda jsem správně pochopil rozdíl mezi těmi dvěma možnostmi, ale když už tak spíš tu druhou - nahrát riff, s ním jamovat, a pak to 1.) buď overdubnuté nahrát na memory kartu, nebo přes USB do PC (v jakémkoliv formátu), nebo aspoň ten riff.
Pokud to jamování nemusí být nutně ve smyčce (vida, kam jsme se to dostali od původního zadání ;)), tak bych ti navrhnul se aspoň letem světem seznámit s BOSS Micro-BR nebo novějším BR-80. Měl jsem MicroBR, teď mám BR-80. Má 8 stop, každá umožnuje ještě dalších 7 variací, bicí automat (interní patterny i import vlastních MIDI), COSM efekty z GT-10, simulátor basy a akustiky, v režimu eBand umí zpomalení i změnu tóniny bez změny tempa, loop A-B (jen pro přehrávání), má integrovanou ladičku, v balení je 2GB SDHC, export-import nahrávek do PC/MAC a v ceně je i DAW Sonar LE.
V režimu MTR je ten multistopák, eBand je na jamování s mp3 (můžeš do toho nahrávat a pak to vyexportovat) a režim LiveRec, ten umí nahrávat jen přes interní mikrofony.
Pro mě je to na vyřádění naprosto ideální mašinka.
Mě už taky napadlo, zda by se toto téma němelo už přeřadit do jiného..:-)
Ta mašinka je zajímavá, umí hodně věcí a ve vysoké kvalitě. Taky jsem jí zahlédl při listování na e-shopu.
Ale nevědel jsem, jak bych to zapojil do komba (ať už se smyčkou nebo bez), nebo do Hi-Fi, páč to má samé vstupy, ale výstup žádný - resp. jen na tu SD kartu :-) Má to vlastní monitor-repráček, jako třeba tohle? :

http://kytary.cz/korg-sound-on-sound/HN109924/

Jak to používáš ty? (četl jsem pro nedostatek času jen popis prodejce - který myslím neuvádí ani bicí automat).
Naposledy upravil(a) flametop dne 21.12.2011 0:11, celkem upraveno 1 x.
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Aha nevšimol som si. Pozri teoreticky by to malo ísť pohode i v sériovej, max ak looper nemá určovanie hlasitosti tak výstup pôjde vždy na plno. Pri paralelnej by si si mohol namiešať pomer slučky a aparátu. Pozri sa na Digitech Jamman, pozrel som manuál, je tam ze to mozes pichnut do slučky + že to zvláda i sluchatka, tak nevím. Potom by si to dal do slučky z aparátu a neuzavrel by si slučku, ale išiel do sluchátiek.
To by teoreticky šlo, tím pádem bych měl aspoň monitor v podobě sluchátek.
No uvidíme, na výběr toho začíná být konečně více :-) po svátcích to začnu opět řešit..
filo01

Příspěvek od filo01 »

flametop píše:Ale nevědel jsem, jak bych BR-80 zapojil do komba (ať už se smyčkou nebo bez), nebo do Hi-Fi, páč to má samé vstupy, ale výstup žádný - resp. jen na tu SD kartu :-) Má to vlastní monitor-repráček?
Jak to používáš ty?
- BR je koncipováno jako koncové zařízení (má pouze regulovatelný sluchátkový výstup), tj. do komba píchnout jedině do AUX in.
- vlastní repro to nemá
- primárně do sluchátek, občas připojené k PC bedničkám, věži nebo právě do AUX in komba (znatelně změněný charakter zvuku-úbytek výšek)
pesk

Příspěvek od pesk »

flametop píše:
pesk píše:A co takhle Fender G-DEC 3 30W?? :wink:
A ten umí loopovat? Z popisu ani z overview výrobce jsem to nezaznamenal.
Umi. Ma looper s overdubem a moznosti undo. Delka smycky je podle kvality zaznamu 35 sec. nebo 2:20 min. Looper se da ovladat jak z predniho panelu, tak z footswitche (dokupuje se zvlast).
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

filo01 píše:
flametop píše:Ale nevědel jsem, jak bych BR-80 zapojil do komba (ať už se smyčkou nebo bez), nebo do Hi-Fi, páč to má samé vstupy, ale výstup žádný - resp. jen na tu SD kartu :-) Má to vlastní monitor-repráček?
Jak to používáš ty?
- BR je koncipováno jako koncové zařízení (má pouze regulovatelný sluchátkový výstup), tj. do komba píchnout jedině do AUX in.
- vlastní repro to nemá
- primárně do sluchátek, občas připojené k PC bedničkám, věži nebo právě do AUX in komba (znatelně změněný charakter zvuku-úbytek výšek)
A tak aspoň to, z obrázku to není na první pohled vidět - už se blížej svátky, tak stíhám čím dál míň věcí pořádně.. Tak díky za tip, prozkoumám to.
P.S.: Myslím, že další diskuse by se asi už měla přesunout jinam, přecijen už neřešíme komba.
Umi. Ma looper s overdubem a moznosti undo. Delka smycky je podle kvality zaznamu 35 sec. nebo 2:20 min. Looper se da ovladat jak z predniho panelu, tak z footswitche (dokupuje se zvlast).
Tak to je cool. Ale nechápu, proč to Fender ni prodejci nezmiňují ve "features". Tak to je další model ke zvážení pro zájemce. ;-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nechce se mi teď pročítat celý thread, ale jaký že to máš rozpočet?

Nějak mi přijde, že čím víc postů, tím zmatenější to je. Celá tahle věc se dá vyřešit docela jednoduše. Není třeba žádných technických vychytávek, v podstatě stačí jednoduché věci, bežně dostupné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Rozpočet mám asi 10k +/- 2k,-

Tím, že půjdu cestou dvou zařízení, tak za kombo max 5k, a za to "něco", co umí looperovat 6k, maxxx 7k.
Samozřejmě počítám s bazarem, a kdyby to bylo celé levnější, vůbec bych se nezlobil.

-rozhod jsem se, že kombo na doma nechci - postačí Hi-Fi... :twisted:
-chci kombo 1x12" s aspoň 60W trand/fet

Vzhledem k tomu, že především starší komba nemají aux-in, nebo ani FX smyčku, tak u toho "něčeho" by měla být co nejlepší konektivita (abych to moh rozumně propojit).

P.S.: Zrovna včera mi někdo na bazaru vyfouk jedno slušný mosfetový kombíčko za 5k,- :evil:
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

V takom prípade si kúp radšej valvekinga a neaký looper, napr ten Jamman od digitechu. Na neaké tranzistor by som sa vyskal.
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Hmm, jenže já bych se chtěl v tomto případě lampovému kombu radši vyhnout. Jednak bych se (a hlavně ostatní) k němu musel chovat slušně a za druhé ty levnější lampová komba prý nemají moc kvalitní střeva, takže bych do něj pak nechtěl vrážet ještě další prachy za případnou opravu/přestavbu, nemluvě o lampách. Chci to jen na nějaký vedlější "projekt", třeba na bigbeat, revival kapelu nebo tak, víš.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ano a ty tranzistoráky určitě budou mít lepší střeva než ta "levná" lampa. Nebál bych se toho, vzhledem k tomu že to chceš do zkušebny tu ale není moc možností - již zmiňovaný valveking případně by něco muselo být opravdu levně na bazaru no, takže stejně nic moc nevymyslíš. Pak je vcelku jedno co si koupíš za tranzistor, ale ber z bazaru ať na tom moc neprovaříš a extrení looper a nebo si kup toho line6 a máš to vyřešený všechno v jednom, otázkou je za kolik to prodáš až se ti zvuk přestane líbit a budeš chtít přejít na lampu...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“