El. bicí MEDELI DD305/306 apod.

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: El. bicí MEDELI DD305/306 apod.

Příspěvek od Monikad »

Dante píše:Nazdar, a já bych se jen tak pro zajímavost zeptal (Nejsem bubeník a asi ani nikdy nebudu jen mě to tak zaujalo kdysi jsem o tom přemýšlel ale chtělo to moc pěněz, místa a hlavně to nemělo poťák volume) ty sady od rolanda kolem dvacítky je to použitelný? A jak jsou na tom elektronický bicí jako celek při živým hraní je to vůbec použitelný nebo by to slušnýho bubeníka ani nenapadlo. předem dík za odpověď
Použitelný to samozřejmě je a při "live" kšeftech to samozřejmě nijak nelimituje ani solidní bubeníky. I levnější bubny dnes už mají úderovou dynamiku, mnohdy i vícezónové pady a zvukové moduly se solidní databankou samplů či generovanmi zvuky, také nejsou drahé....
Otázka použitelnosti pak je hlavně o stylu muziky. Běžně vídáme v záznamech koncertů třeba popíkových hězd, hru na el.bicí, zatímco naopak velmi těžko si představím Iron Maiden nebo třeba jiné tvrdé rockové a metalové bubeníky za sadou "placek" :lol:
Tam se akustické bubny vždy uplatní, ovšem mnohdy je bubeník opatří snímači (triggery) a jejich signálem spouští zvuky z modulu, které následně posílá do lidí, případně je v určitém poměru přimíchává zvukař do zvuku akustických bbnů. principem je to tedy stejné jako el.placky, ale lépe to vypadá. Tohle je praxe u mnohých soudobých metalových bubeníků. např i "Doksa" z Arakainu takhle řeší své kopáky...

Co se týká hry na placky a na akustiku, je to trošku jiná technika, ale není problém to zvládnout a i solidní hra na elektrické bubny vyžaduje znalost a zručnost, je to stejně náročné jako akustiky :wink:

Já hraji na obě soupravy, i když na kšefty vozím bezvýhrady jen akustiku, zatímco s elktrikou jen zkouším.. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Dante

Příspěvek od Dante »

Dík za info, to že se tím hraje i na živo a tak se to maskuje to mě celkem překvapilo.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dante píše:Dík za info, to že se tím hraje i na živo a tak se to maskuje to mě celkem překvapilo.
No "maskování" bych tomu zrovna neříkala.... ono to není nic co by ti konkrétní bubeníci nějak tutlali. je to prostě jejich volba, jakým způsobem vyloudit co nejdokonalejší zvuk svých bubnů :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Zdravím pánové a dámy, měl bych dotaz k těmto el.bicím. chtěl bych si je pořídi domů na trénování ale také je využítna hraní akcí když si jdeme posedět do hospůdky s kytarama. myslíte že má smysl kupovat tyto bicí? děkuji za odpovědi
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Monty22 píše:Zdravím pánové a dámy, měl bych dotaz k těmto el.bicím. chtěl bych si je pořídi domů na trénování ale také je využítna hraní akcí když si jdeme posedět do hospůdky s kytarama. myslíte že má smysl kupovat tyto bicí? děkuji za odpovědi
Určitě. na cvičení je to ideál a do hospůdky, pokud tedy přemýšlíš také o tom, že musíš mít ještě reprobedny + zesilovač to také postačí!!

Jak tu někde bylo psáno, já je mám doma na cvičení (Medeli DD502J), no bohužel už doma cvičit nelze a tak je nabízím k prodeji. Pokud bys měl zájem, napiš mi tu na vzkazník a nějak se zkusíme domluvit :wink:
Mormeg

Příspěvek od Mormeg »

Trochu se vrátím k původnímu předmětu toho vlákna. Zajímá mě vlastně totéž co Pavliiho, ale vzhledem k tom, že už to je nějaký čas, co se to tady řešilo, doufám, že to Pavlii prubnul a může teď poreferovat o tom, jak to slouží (pohodlnější psaní MIDI stopy bicích než pomocí myši, ...).

Tak tedy: jaká je spokojenost, komfort, výdrž, atd? :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nene, nakonec jsem to nezrealizoval, byly jiné výdaje a jiné preference; pořád dělám věci spíš pro jiné než pro sebe, takže absence lepšího způsobu vygenerování bicích stop než ťukáním na klaviaturu/mikropady mě nijak nevzrušuje. Ale protože jsem měl příležitost vyzkoušet si při jednom natáčení elektronické bicí standardního uspořádání, tak se spíš přikláním k tomu, že bych volil spíš ty. Ale uvidím - třeba ten typ 305/306 ať už od Medeli nebo podobný HW od jiného výrobce pořídím někdy prckovi na blbnutí 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“