Medeli DD512

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
dratis

Medeli DD512

Příspěvek od dratis »

Zdravím všechny.

Mám takový problémek. Na vánoce jsme mladýmu pořídili sadu bicích Medeli DD512 a ono se šikulovi podařilo ji "rozladit". Některé zvuky jsou jako by byly hrané v prázdném "hangáru"...hlavně kopák. Prošmejdil jsem co sem mohl, návod už mám přečtený i pozpátku... Zvukový modul jsem dokonce i otevřel, hledaje nějaký způsob jak ho vyresetovat do základního nastavení. Dokonce jsem při pokusech držet kombinace tlačítek po zapnutí objevil nějaká servisní a testoavcí MENU - kdyby někoho zajímalo. Ale souprava hraje tvrdošíjně pořád "blbě"...

Jediný zachytný bod který mám je, že když podržím před zapnutím obě šipky (pro výběr nebo změnu hodnot) tak na displeji problikne asi na desetinu vteřiny nápis "RST ---" ale nic se nezmění - zřejmě se musí ještě někde něco nastavit.... zmáčknout... :(

Nevíte prosím někdo jak z toho ven?

Děkuji předem za každou radu.
dr.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Re: Medeli DD512

Příspěvek od fantomasxxx »

Mám medeli dd505 - reset se provándí držením obou šipek tempa před zapnutím.
Neaktivoval tam jen reverb?
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
MaveQ

Příspěvek od MaveQ »

Ahoj, my jsme synovi koupili 508, myslím, že tvůj problém vyřeší, reset jednotky do továrního nastavení, učitě to bude v návodu.
kolamba

Hlasitost jednotlivých padu - Medeli 512

Příspěvek od kolamba »

Zdravím, právě jsem dostal nové el. bicí konkrétně Medeli 512 a momentálně řeším jedno dilema. Dá se nastavit hlasitost u jednotlivých padu? Protože když si tam volím ty předehraný soupravy , tak u některých mi třeba hraje kopák strašně potichu zbytek nahlas a u dalších zase naopak. Sanžil sem se prostudovat manuál, ale pořád na to nemůžu přijít.
Ještě bych měl jeden takový dotaz mimo. Předpokládám, že se dá popřípadě dokoupit nějaký pad nebo činel, jelikož jsou na modulu od toho přípojky. Nebo nemám pravdu ? Díky za odpovědi
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Hlasitost jednotlivých padu

Příspěvek od Monikad »

Ke tvým dotazům postupně:
- bojím se že u tohohle typu soupravy nastavení hlasitosti, či citlivosti, jednotlivých padů nastavit nejdou. Stejně tak těžko změníč některou z vlastností přednastavených zvuků v modulu. na to se sice nyní neptáš, ale spolehlivě na to časem taky dojde;) takže bohužel musíš vycházet z toho co máš. Pokud hraje kopákový pad slaběji, zkus dynamičtěji přitlačit do pedálu........ víc poradit nejde. Případně zkus kabel z modulu ke kopákovému padu přepojit na jinou placku a zkusíš si tak jestli není chyba v samotném snímači padu.

- jakýkoliv jiný pad by ti měl bez problémů pasovat ke tvému modulu a naopak. Pochopitelně bacha na to, že si třeba koupíš vícezonový pad a u těch tvých Medeli máš jednozonové. zaměňovat lze vždy jen pady se stejným počtem hracích zon!
mě spíše překvapuje, že na tom modulu co vlastníš, jsou nějaké další volné kanály!! Mám pocit že jich tam máš přesně jen na počet snímačů v té soupravě (4x bubnový pad, 1x kick pad, 2x cymbal pad, 1x hihat cymbal pad a pedál k hihatce), nebo se pletu??

Hodně zdaru;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

512 ma možnost připojení dalšího tomu a crashe. Ma i dvou zónové pady. Mel jsem Kat2 ve stejné cenové hladině a nastaveni jednotlivých padu šlo. Asi bych doporučil pokud to nenajdes v manualu zajet do musiccity. Maji je vystavene a personál zkušený.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

rikl70 píše:512 ma možnost připojení dalšího tomu a crashe. Ma i dvou zónové pady. Mel jsem Kat2 ve stejné cenové hladině a nastaveni jednotlivých padu šlo. Asi bych doporučil pokud to nenajdes v manualu zajet do musiccity. Maji je vystavene a personál zkušený.
Aha.... tak to jsem netušila;)

tak jsem konečně měla čas si o té soupravě najít něco na netu. je to v rámci ceny hodně vychytaný a je to o moc dál něž Medeli dd501J, které jsem měla doma já.
Tady navíc ta citlivost padů asi doopravdy nastavit jde! tedy by o tom mělo být napsáno v manuálu, případně poradí prodejce!!

Omlouvám se že jsem prve odepsala aniž bych se obeznámila s konkrétním nástrojem :oops:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“