Takhle to je ale i u PRS originálů. Vznikne tam takový falešný "binding". Mě se to naopak líbí.kmensik píše:JJ: Vršek je super. Já bych rozhraním barev sledoval rozhraní materiálů, takhle to neodpovídá tektonice nástroje.
Homemade kytara
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Homemade kytara
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky 
JJ: Vypadá to moc hezky. Sice mě ta barva moc nebere ale jinak paráda.
JJ: Vypadá to moc hezky. Sice mě ta barva moc nebere ale jinak paráda.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tak přidávám fotky po dnešním řezání. Moje první kytara a i s pomocí této sekce a především kocourových příspěvků jsem to docela pokazil - nešikvnost a zbrklost
Je tam pár věcí špatně, pár věcí, které jsou v pohodě ale mohli být líp. Každopádně z toho mám děsnou radost, protože jsem to vyrobil skoro sám 
Čeká mě ještě nějaké přebrušování. Dovrtání pár děr a lakování.
Čeká mě ještě nějaké přebrušování. Dovrtání pár děr a lakování.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Si vyřezal !
Máš to vyfrézované nebo postupně vrtané ?
( vypadá to moc hezky )
Máš to vyfrézované nebo postupně vrtané ?
( vypadá to moc hezky )
Díky. Díry jsou vrézované a lože krku je dláto a kladivo a pak dofrézované. Ale lože je docela špatné. Buďto ho dotmeluju a nebo mám lepidlo, které používá jakýsi kytarář (nevzpomenu si na jméno lepidla) a to prý vyplňuje i nerovnost v tom loži. Takže bych krk udělal lepený a ne šroubovaný, jak sjem plánoval.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Tele s lepeným krkem jsem teda nikdy neslyšel...a chceš telecaster jenom čistě tvar kytary, nebo jako charakter zvuku ? Já jenom, že díky tomu lepenému krku z toho telezvuk asi budeš těžko dolovat...ale to ať potvrdí nebo vyvrátí zkušenější 
P.S.: Co je to za dřevo ? Jakými snímači budeš osazovat ? Jaký krk k tomu budeš lepit ( hmatník, počet pražců ) ? A jak by sis do designově představoval ?
P.S.: Co je to za dřevo ? Jakými snímači budeš osazovat ? Jaký krk k tomu budeš lepit ( hmatník, počet pražců ) ? A jak by sis do designově představoval ?
Budu tam mít od RMpickups HB velikosti singlu. A na krku mám poziční značky jako PRS - takového toho ptáka. Takže jdu víc po vzhledu než po zvuku. Ale zvuk, který hledám zkouším s tím HB (SC). Navíc ta díra na kobylkáč je pro klasický HB, takže můžu experimentovat se vším.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Právě proto jsem se ptal...o pár stránek dozadu jsem viděl tvoje posty s dotazy na HBvSC a teď ta díra tady...ošťa píše:Navíc ta díra na kobylkáč je pro klasický HB, takže můžu experimentovat se vším.
Jo, pravda. Já už měl koupený i EMG HBRocky_MK píše:Právě proto jsem se ptal...o pár stránek dozadu jsem viděl tvoje posty s dotazy na HBvSC a teď ta díra tady...ošťa píše:Navíc ta díra na kobylkáč je pro klasický HB, takže můžu experimentovat se vším.
vypadá to na jaseňRocky_MK píše: Co je to za dřevo ?
Tělo je bahenní jasan od pana Sivčáka. SNímač kobylkový RM pickpus (nejspíš Magic Rails, mám to z druhé ruky a popis nebyl nejlepší). Krkový zatím jen Dr. Parts za 150,-
Ten později nahradím něčím lepším. Krk javor, hmatník palisandr.
noo, u Rudka sa dá zohnať kvalitný materiál, ja som tiež kedysi od neho bral javor keď som robil krk na basu
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi,
čest vaší práci
@ J.J. - respekt, těch pár detailů jsou zkušenosti pro stavbu následující, perfektnější kytary
@ ošta - na první samodělku se ti ten korpus nadmíru podařil. A tvoji radost z díla si dovedu představit
Vyvracet to nechci, ale i tohle je TELEcaster, i s Gibs-menzurou a lepeným krkem
http://www.youtube.com/watch?v=71OvGbfn2K0
A Fender Les Caster! A TelePaul!
http://www.youtube.com/watch?v=fBX7-ge_ ... re=related
-kcr-
čest vaší práci
@ J.J. - respekt, těch pár detailů jsou zkušenosti pro stavbu následující, perfektnější kytary
@ ošta - na první samodělku se ti ten korpus nadmíru podařil. A tvoji radost z díla si dovedu představit
Rocky_MK píše:Tele s lepeným krkem jsem teda nikdy neslyšel...a chceš telecaster jenom čistě tvar kytary, nebo jako charakter zvuku ? Já jenom, že díky tomu lepenému krku z toho telezvuk asi budeš těžko dolovat...ale to ať potvrdí nebo vyvrátí zkušenější
Vyvracet to nechci, ale i tohle je TELEcaster, i s Gibs-menzurou a lepeným krkem
http://www.youtube.com/watch?v=71OvGbfn2K0
A Fender Les Caster! A TelePaul!
http://www.youtube.com/watch?v=fBX7-ge_ ... re=related
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
-
Nexan
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, přemejšlim o výrobě Telecasteru Deluxe
Bude to moje první homemade kytara takže počítám že to uplně špičkově provedený nebude, takže se mi olše nebo jiný dřevo moc nechce kupovat. Takže bych se chtěl zeptat, nemáte/neznáte nějaký tele (nejlíp deluxe) vyrobený z nějakýho ne moc typickýho dřeva? jak zní a tak..
Nevim přesně co tu mám, ale určitě bych tu našel smrk, borovici, jedli, možná břízu nebo dub
Dík
Bude to moje první homemade kytara takže počítám že to uplně špičkově provedený nebude, takže se mi olše nebo jiný dřevo moc nechce kupovat. Takže bych se chtěl zeptat, nemáte/neznáte nějaký tele (nejlíp deluxe) vyrobený z nějakýho ne moc typickýho dřeva? jak zní a tak..
Nevim přesně co tu mám, ale určitě bych tu našel smrk, borovici, jedli, možná břízu nebo dub
Dík
http://kytary.cz/squier-classic-vibe-te ... /HN116838/
tento telecaster má telo z borovice . . . ale myslím že aj breza by bola ok
určite sa bude lepšie opracúvať ako borovica
tento telecaster má telo z borovice . . . ale myslím že aj breza by bola ok
-
Nexan
- Kontaktovat uživatele:
Dík
nezní to špatně, příští tejden prozkoumám co tu máme a uvidim z čeho to zplychtim 
břízu ne - to dřevo hrozně rychle podléhá skáze - pokud nechceš aby se ti kytara řekněme za 10let samovolně rozpadla...
borovice i smrk jsou na el. kytaru fajn jen to chce vybírat kousky co mají hodně nahustěná léta a jsou pořádně proschlá.
borovice i smrk jsou na el. kytaru fajn jen to chce vybírat kousky co mají hodně nahustěná léta a jsou pořádně proschlá.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Ptal jsem se na břízu jednoho zkušnějšího kytaráře, nedoporučoval, že je v ní moc mízy. Jinde jsem četl, že má vlastnosti hodně podobné javoru, ale těžko se najdou velké rovné kusy, pěkně rostlé. Co do trvanlivosti to je určitě o kus lepší než lípa, smrk i borovice. Ve vlhku plesniví a rádi ji žerou červotoči, jinak je stabilní, odolná.
Čo sa týka štruktúry dreva, je pravda že brezové drevo je svojou štruktúrou podobné ako javoru, tak aj jelši. Všetky patria do kategórie roztrúsenopórovitých. A všetky tri patria do piatej triedy trvanlivosti, t.j. netrvanlivé. To ale závisí od prostredia a podmienok v ktorých sa drevo nachádza. A kedže predpokladám že svoju gitaru nebude skladovať napr. v kúpeľni, tak nevidím dôvod aby sa gitara samovoľne rozpadla 
samozřejmě sem to trochu přehnal ale vím jak vypadá březový zábradlí u strejdy na chatě po 15letech v suchém docela stálém prostředí 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net