Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Nero »

kmensik píše:JJ: Vršek je super. Já bych rozhraním barev sledoval rozhraní materiálů, takhle to neodpovídá tektonice nástroje.
Takhle to je ale i u PRS originálů. Vznikne tam takový falešný "binding". Mě se to naopak líbí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Mě taky :)

JJ: Vypadá to moc hezky. Sice mě ta barva moc nebere ale jinak paráda. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Tak přidávám fotky po dnešním řezání. Moje první kytara a i s pomocí této sekce a především kocourových příspěvků jsem to docela pokazil - nešikvnost a zbrklost :) Je tam pár věcí špatně, pár věcí, které jsou v pohodě ale mohli být líp. Každopádně z toho mám děsnou radost, protože jsem to vyrobil skoro sám :D

Čeká mě ještě nějaké přebrušování. Dovrtání pár děr a lakování.
DSC01441.JPG
DSC01442.JPG
DSC01443.JPG
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Si vyřezal ! :D

Máš to vyfrézované nebo postupně vrtané ? :)
( vypadá to moc hezky )
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Díky. Díry jsou vrézované a lože krku je dláto a kladivo a pak dofrézované. Ale lože je docela špatné. Buďto ho dotmeluju a nebo mám lepidlo, které používá jakýsi kytarář (nevzpomenu si na jméno lepidla) a to prý vyplňuje i nerovnost v tom loži. Takže bych krk udělal lepený a ne šroubovaný, jak sjem plánoval.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tele s lepeným krkem jsem teda nikdy neslyšel...a chceš telecaster jenom čistě tvar kytary, nebo jako charakter zvuku ? Já jenom, že díky tomu lepenému krku z toho telezvuk asi budeš těžko dolovat...ale to ať potvrdí nebo vyvrátí zkušenější :)
P.S.: Co je to za dřevo ? Jakými snímači budeš osazovat ? Jaký krk k tomu budeš lepit ( hmatník, počet pražců ) ? A jak by sis do designově představoval ? :)
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Budu tam mít od RMpickups HB velikosti singlu. A na krku mám poziční značky jako PRS - takového toho ptáka. Takže jdu víc po vzhledu než po zvuku. Ale zvuk, který hledám zkouším s tím HB (SC). Navíc ta díra na kobylkáč je pro klasický HB, takže můžu experimentovat se vším.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

ošťa píše:Navíc ta díra na kobylkáč je pro klasický HB, takže můžu experimentovat se vším.
Právě proto jsem se ptal...o pár stránek dozadu jsem viděl tvoje posty s dotazy na HBvSC a teď ta díra tady...
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Rocky_MK píše:
ošťa píše:Navíc ta díra na kobylkáč je pro klasický HB, takže můžu experimentovat se vším.
Právě proto jsem se ptal...o pár stránek dozadu jsem viděl tvoje posty s dotazy na HBvSC a teď ta díra tady...
Jo, pravda. Já už měl koupený i EMG HB :D Ale řekl jsem si, že to radši ne. HB znám, radši jsem chtěl zkusit něco nového. Proto ten HBvSC :)
carver

Příspěvek od carver »

Rocky_MK píše: Co je to za dřevo ?
vypadá to na jaseň
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Tělo je bahenní jasan od pana Sivčáka. SNímač kobylkový RM pickpus (nejspíš Magic Rails, mám to z druhé ruky a popis nebyl nejlepší). Krkový zatím jen Dr. Parts za 150,- :D Ten později nahradím něčím lepším. Krk javor, hmatník palisandr.
carver

Příspěvek od carver »

noo, u Rudka sa dá zohnať kvalitný materiál, ja som tiež kedysi od neho bral javor keď som robil krk na basu
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Chlapi,
čest vaší práci :wink:
@ J.J. - respekt, těch pár detailů jsou zkušenosti pro stavbu následující, perfektnější kytary 8)
@ ošta - na první samodělku se ti ten korpus nadmíru podařil. A tvoji radost z díla si dovedu představit :!:
Rocky_MK píše:Tele s lepeným krkem jsem teda nikdy neslyšel...a chceš telecaster jenom čistě tvar kytary, nebo jako charakter zvuku ? Já jenom, že díky tomu lepenému krku z toho telezvuk asi budeš těžko dolovat...ale to ať potvrdí nebo vyvrátí zkušenější

Vyvracet to nechci, ale i tohle je TELEcaster, i s Gibs-menzurou a lepeným krkem
http://www.youtube.com/watch?v=71OvGbfn2K0
A Fender Les Caster! A TelePaul! ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=fBX7-ge_ ... re=related
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Nexan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nexan »

Zdar, přemejšlim o výrobě Telecasteru Deluxe :)
Bude to moje první homemade kytara takže počítám že to uplně špičkově provedený nebude, takže se mi olše nebo jiný dřevo moc nechce kupovat. Takže bych se chtěl zeptat, nemáte/neznáte nějaký tele (nejlíp deluxe) vyrobený z nějakýho ne moc typickýho dřeva? jak zní a tak..
Nevim přesně co tu mám, ale určitě bych tu našel smrk, borovici, jedli, možná břízu nebo dub
Dík
carver

Příspěvek od carver »

http://kytary.cz/squier-classic-vibe-te ... /HN116838/
tento telecaster má telo z borovice . . . ale myslím že aj breza by bola ok :) určite sa bude lepšie opracúvať ako borovica
Nexan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nexan »

Dík :) nezní to špatně, příští tejden prozkoumám co tu máme a uvidim z čeho to zplychtim :D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

břízu ne - to dřevo hrozně rychle podléhá skáze - pokud nechceš aby se ti kytara řekněme za 10let samovolně rozpadla... :lol:
borovice i smrk jsou na el. kytaru fajn jen to chce vybírat kousky co mají hodně nahustěná léta a jsou pořádně proschlá.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ptal jsem se na břízu jednoho zkušnějšího kytaráře, nedoporučoval, že je v ní moc mízy. Jinde jsem četl, že má vlastnosti hodně podobné javoru, ale těžko se najdou velké rovné kusy, pěkně rostlé. Co do trvanlivosti to je určitě o kus lepší než lípa, smrk i borovice. Ve vlhku plesniví a rádi ji žerou červotoči, jinak je stabilní, odolná.
carver

Příspěvek od carver »

Čo sa týka štruktúry dreva, je pravda že brezové drevo je svojou štruktúrou podobné ako javoru, tak aj jelši. Všetky patria do kategórie roztrúsenopórovitých. A všetky tri patria do piatej triedy trvanlivosti, t.j. netrvanlivé. To ale závisí od prostredia a podmienok v ktorých sa drevo nachádza. A kedže predpokladám že svoju gitaru nebude skladovať napr. v kúpeľni, tak nevidím dôvod aby sa gitara samovoľne rozpadla :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

samozřejmě sem to trochu přehnal ale vím jak vypadá březový zábradlí u strejdy na chatě po 15letech v suchém docela stálém prostředí :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“