Čím nakopnout lampu?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
sebous

Re: Čím nakopnout lampu?

Příspěvek od sebous »

Spíš čekám že mi někdo vyvrátí myšlenku, jestli je možné aby byl Rat nějak nekompaktibilní s mým kombem (nemám ho kde zkusit totiž :/ ). Zvuk Rata znám, ale pouze na fender blues jr.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ty cekas ze tady nekdo z fora hraje pres singly na rata do crate V18 jako ty? ufff
no rekl bych ze pravdepodobnost uz se pomalu blizi takove druhe cene ve Sportce ;)
Optimismus je sice dobra vec, ale trocha zdraveho rozumu neskodi..... anebo aspon hledani na svetovych forech v anglictine.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
sebous

Příspěvek od sebous »

Já vím, ale vy tomu tady dost často rozumíte a dokážete to nějak odvodit, celej internet jsem samozřejmě prolezl :D
No nic, díky asi to prostě risknu kdyžtak ho pošlu dál :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

sebous píše: No nic, díky asi to prostě risknu kdyžtak ho pošlu dál :)
To je ten spravny krabickarsky status ;) Ono totiz nejcasteji nic jineho nezbyva.
Neboj se, ze uz sem to neudelal xkrat, a to i po doporuceni vsemoznych for.
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

Mate zkusenosti s TS (napr 808) a aparatem Engl? Potreboval bych nejakej nakopavac na sola. Mam Thundera, kde si muzu prepnout na druhej OD kanal, ale ten ma spolecnej EQ a gain s prvnim kanalem a muzu tak maximalne "zvysit volume". Potreboval bych to ale spis zvukove protlacit. Doufam, ze mi je rozumet :)
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kolega z kapely ma Thunder a pucoval si ode me na vyzkouseni par veci a vybral si tohle
http://www.coolcattone.com/product_to.html
za cca 8kil hraje skvele, na urovni boutique krabicek (prvni verze jednu slavnou vykradala :)
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

TVL pres to hraje Catwoman, ne? :) :lol:
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Cool Cat Transparent Overdrive prý vykradla Paula Cochranea - OD Timmy. V2 nabízí stejně jako Timmy víc možností díky přepínačům uvnitř krabičky, ale prý už není tak povedená jako V1, hlavně ale při vyšším nastavení drivu. Takže jako transparentní neutrální nakopávadlo by měl fungovat. V1 mám, je vážně povedená, i když s Timmym ani V2 jsem neměl možnost porovnat.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Fořt píše:Cool Cat Transparent Overdrive prý vykradla Paula Cochranea - OD Timmy. V2 nabízí stejně jako Timmy víc možností díky přepínačům uvnitř krabičky, ale prý už není tak povedená jako V1, hlavně ale při vyšším nastavení drivu. Takže jako transparentní neutrální nakopávadlo by měl fungovat. V1 mám, je vážně povedená, i když s Timmym ani V2 jsem neměl možnost porovnat.
Ne prý. Kvůli tomu je právě V2. Protoze se to na netu proflaklo a verejne mineni donutilo Danelectro to stahnout a upravit.. (proto se dnes na ebay krabicka ktera se prodavala i za 19,90 vyskytuje bezne za 80 :) Stejne jako CO (tj. vykradeny OCD). Fuzz ma byt kopie Frantone Peach Fuzzu, ale to je spis wannabe, protoze V1 hraje proste blbe, jako nejaky distortion a ne fuzz, kdezto V2 je hodne slusny (za petikilo na bazaru parada). Jeste French Toast je kopie Foxx Tone Machine, ale v tomto pripade to neni kradez, protoze jeho vynalezce nakonec skoncil u Danelectra :)
CTO mam V1, srovnaval jsem s V2 je to kapku jine, ale ne horsi. Samozrejme pro "svetove fóraře" uz to neni presna kopie Timmyho, takze to hraje na hov*no :)

Jinak tyhle prasárny s kradením zapojení jsou ve stompbox branži daleko častější a i u známých a doporucovanych firem nebo naopak kultovnich boutique "vyrobcu". Napr. PGS oslavovany Jetter Red je vykradeny zfusovany Zendrive nebo neuveritelne drzi JHS a jejich vykradani DeviEver.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

je z vašeho pohledu/sluchu :wink: lepší nakopnout lampový čistý kanál ať u hlavy nebo komba
krabkou typu overdrive nebo distortion ?
co více preferujete ?
ať by se jednalo o metal/rock/blues

co více preferujete ? 8)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Obvykle se nenakopává čistý, ale zkreslený kanál. A to buďto overdrivem, nebo boosterem ;)
Pokud chceš z čistého udělat zkreslený, potom je vhodnější distortion.

(Samozřejmě, nic z toho není pevně dané a ty si to můžeš udělat jakkoli, pokud se ti to bude líbit ;) )
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja nakopavam cisty kanal. Teda aparat co pouzivam s druhou kapelou je jednokanal, takze tam je to jasne. Na obou aparatech mam nastavenej gain tak, ze na silny kobylkovy HB to uz zacina cistej kanal trochu kreslit i bez krabicek. Cisty zvuky hraju na singly. Nakopavam bud Dan.CTO(v1) nebo pro drsnejsi zkreslenejsi zvuky Marshall GV2. Drive na krabickach mam na mene nez 1/2. A na sola jeste slapnu na cistej booster (zapojenej za ty OD). Hraju blues az hardrock.
Hraju výhradně na šrot.
Amid

Příspěvek od Amid »

Rainmaker píše:je z vašeho pohledu/sluchu :wink: lepší nakopnout lampový čistý kanál ať u hlavy nebo komba
krabkou typu overdrive nebo distortion ?
co více preferujete ?
ať by se jednalo o metal/rock/blues

co více preferujete ? 8)
Nakopávám zkreslený kanál Bossem SD-1 s gainem na nule. S gainem na max se z toho dá dostat i metalová pila, ale vzhledem k malé kompresi to nepoužívám.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Sadam.S píše:Obvykle se nenakopává čistý, ale zkreslený kanál. A to buďto overdrivem, nebo boosterem ;)
Pokud chceš z čistého udělat zkreslený, potom je vhodnější distortion.

(Samozřejmě, nic z toho není pevně dané a ty si to můžeš udělat jakkoli, pokud se ti to bude líbit ;) )
ehem ?
takže bych teoreticky mohl nakopnout/zesílit/zlepšit můj zkreslenej kanál(před boost modem) overdrivem ?
nebyla by to prasárna?
muj ex trandak fender jsem zkresloval distortionem DS1 protože to byl 1 kanal

omlouvám se za menší OT
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud bys chtěl u jednokanálu využívat zkreslený i čistý, tak ti nic jiného než distortion nezbyde, protože pokud bys zkreslení řešil za pomoci boostu z overdrivu, vznikl by ti dost znatelný hlasitostní skok mezi čistým a zkresleným zvukem. Leda frknout před ten overdrive ještě kompresor a ten mít zapnutý pořád.

Zkreslený kanál overdrivem vylepšovat můžeš, ale smysl to má jen u lampáče.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

no teď mě napadá takovej Satriani dneska hraje na Marshall JVM 410 hlavu což je 4 kanál
používá čistej kanál kterej zkresluje satchuratorem což je distortion a nebo používá marshalloveskej zkreslenej 3 kanál a ten občas dokopne overdrivem ICE9

zajímavý :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No je otázka, jestli ten Satchurator používá, protože chce, nebo protože se s ním musí ukazovat. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak já nevím jak teď ale co jsem slyšel tak z toho distortionu prý opravdu tahá všechny zkreslené zvuky přes čistý kanál.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nevim jak s ted s marshallem, ale s Peavey tahal vsechno z cisteho kanalu (videl jsem nekolik jeho round rigu).
jeste nez mel ICE9 OD, tak pouzival dva satchuratory jeden na malo a druhy na vic gainu. imho krabky vox pouzivat chce, protoze se velice intezivne ucastnil vyvoje toho pedalu, testovani atd takze je to vyrobene presne pro neho jako to chtel (bylo vic nez 20 prototypu) a je to samozrejme vyhodne i pro firmu Vox. Proto se taky ten endorsing dela.
Jinak je to kvalitni distortion za par supu (na bazaru pomerne bezne za 1500), na distortion je hodne dynamicky, reaguje slusne na volume pot, a ma velky rozsah gainu. Jak to tak ctu, tak asi napisu recenzi :)
http://www.youtube.com/watch?v=fyQrsEg8-9w
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

takový nesmělý dotaz :roll:
pokud bych používal lampový zesilovač hlava/kombo který má 2 kanály tzn čistý a zkreslený přepinatelný true bypass footswitchem
a měl bych ke každýmu kanálu extra krabku tzn k čistýmu distortion(např. satchurator) a ke zkreslenýmu overdrive (např. ice9) oba truebypass

pokud bych hral např. riffy na zkreslenej kanal s overdrivem a pak chtěl přepnout na čistej s distortionem kvůli solu tzn musel bych sešlápnout naráz FS a krabku a pak zase obráceně
neposralo by se to nějak ? nemohlo by dojít ke zkratu nebo tak něco ? dělá se to takhle nebo je to kravina ?
resp. se to asi dělá pomocí midi pedálů že ? viz topic v jiné sekci který jsem si kdysi založil :idea:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“