Nahrávácí zvuková karta a MP3

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Paris
Rádce

Re: Nahrávácí zvuková karta a MP3

Příspěvek od Paris »

BMHF píše:Můžu použít mikrofon současně s kytarou a nahrát zpěv s doprovodem kytary současně?
imho ano. mikrofon do vstupu 1/2 a kytaru do 3/4 (oba vstupy se v ovladani prepnou).
BMHF píše:pak ještě zda jsou ty vstupy/výstupy symetrický, nebo asymetrický a pokud by byly symetrický, nevadí že vstupy do beden jsou asymetrický (cinch?)
myslim, ze nejsou. myslim, ze jsou to dva stereo vystupy. ale i kdyby byly symetricky, nicemu to nevadi, propojit by to slo i tak (jinym kabelem, ale bez problemu).

---

edit: koukam jeste na tech. data ... a malicko se mi nezda ta HI-Z impedance. pisou tam minimalne 330K ... a to je tak na hrane (jakoze malo) ... radsi bych tam videl 1M. to bude asi ta dan za tu univerzalnost ... ze tam neni hw prepinani. ale kriticky problem to nebude ... prece jenom impedance bezneho vstupu je kolem 10K ... a tohle je 33x vic (a jen 3x min, nez ideal) ... pravdepodobne si toho clovek bez moznosti primeho srovnani ani nevsimne...
Naposledy upravil(a) Paris dne 10.01.2012 17:12, celkem upraveno 2 x.
BMHF

Příspěvek od BMHF »

tzn, že ten předzesilovač funguje pro mikrofon i kytaru současně, jestli tomu dobře rozumim...no jinak teda do ní asi pudu, protože je tam přesně co potřebuju a žádný zbytečnosti navíc, za který bych zbytečně platil. Nebo tě napadá ještě nějaká akternativa?...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ted zrovna nenapada. jedine snad tu E-MU a doplnit jit predzesilovacem a DI-Boxem.

a nebo se prastit pres kapsu .... a poridit neco takovyho, co ma externi box, knofliky, specializovane vstupy, adat i/o (muzes si k tomu dokoupit prevodnik s dalsima 8 kanalama, takze by to pak melo umet nahravat asi 12 (mozna vic ...ted si nejsem jisty...) kanalu najednou), DSP (to umi nektere efekty bez toho, aby se pocitaly v pocitaci), atd...
BMHF

Příspěvek od BMHF »

ještě jeden technickej dotaz...šlo by nějak rozbočit ty vstupy/výstupy, pokud by se mi jich nedostávalo např tímhle? http://www.music-city.cz/7546-redukce-2 ... -2027.html#

myslim tim tu kartu http://www.esi-audio.com/products/maya44xte/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No - a co si od toho slibuješ?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
BMHF

Příspěvek od BMHF »

pavlii píše:No - a co si od toho slibuješ?

P.
???..nerozumim otázce...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to je takova kontrolni otazka. protoze jsou pripady, kdy to rozbocit neni problem ... a jsou pripady, kdy je to nesmysl. a bez toho aby bylo jasny "co si od toho slibuješ" se neda odpovedet. tedy - pokud chces nejakou rozumnou odpoved, musis to trochu popsat - jinak se da odpovedet ano i ne, a to ti asi k nicemu nebude...
BMHF

Příspěvek od BMHF »

dobře, takže dejme tomu že nastane situace, kdy budu mít zapojenej mikrofon, kytaru, sluchátka a bedny, tudíž všechno obsazeno a já bych potřeboval ještě jeden výstup třeba do věže atd..a ještě mě ted napadlo, jestli pude do toho mikrofoního vstupu zapojit takovej ten obyčejnej mikrák za 50Kč na kecání s 3,5 jackem....vim, že přes redukci to pude, ale myslim tim, jestli to bude fungovat.. :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to s vystupem do veze asi pujde (mozna to mirne ovlivni zvuk, jak se zmeni zatez vystupu).
a to s tim mikrofonem nepujde (mikrofon zabere 3 draty), to bys musel pres nejaky mix (nebo dva predzesilovace) a vstup pouzit v linkovem stereo modu.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak tak. Proto jsem se ptal.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Mě to nedá ....a mě se chce něco řííííct....
Fakt se mi líbí (čti se*e mě) jak někdo chce zvukovku na "domácí žvýkání" a hned je mu cpáno do hlavy že USB nééé, to chce určitě fajrvajr nebo interní ...protože latence...protože kvalita. A k tomu Dibox a (pokud možno) lampový preamp... Tyvoe na co? Na doma? Sem tam nahrát nápad, sem tam pocvičit (s kradeným AT nebo GR...)... Nestačí USB? Latence špatná? Kvalita (čeho sakra?) naho*no ?... Určitě jsou problematické produkty (to ve všech oblastech), ale drtivá většina naprosto vyhoví. A furt se zaklínat "kvalitou" - tybrďo, kolik skvělých nahrávek vzniklo v minulosti na nedokonalých záznamových zařízeních a kolik skvělých nahrávek produkují dnešní rozmazlení lulini co furt řeší kvalitu čehokoliv...
Hoši, to je fakt přístup jako bych chtěl kolo na semtam projížďku, sem tam do hospody ať nejdu pěšo - a někdo mi začne nutit 29'' celopéro, protože profíci dnes na ničem jiném prakticky nejezdí... Totéž jsem zažil zrovna s lyžema - dívčina prohlásila že umí lyžovat (tzn. že sebou neliští o zem sotva to obuje na nohy) a hned jí cpali race obřačku... Já nevím, ale chtělo by to trochu se držet reality, spousta "běžných uživatelů" vlastně ani neví co chce a co potřebuje. Druhá věc je že ti BFU umí PC akorát zapnout a najet si na fejsbůk... Toš tak s latencí :?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

riiiikas to pekne, s tim by se dalo skoro souhlasit...

... ale ... nebavime se tu prece o vecech z ruznych kategorii ... o porovnavani kvality tu (aspon myslim) nepadlo ani slovo. Latence spatna? Ano, o to tu hlavne jde ... tak to proste je, ze USB je v tomhle ohledu horsi, a to uz z principu. A zpozdeni pri (defacto jakemkoliv) drnkani na kytaru neni nic prijemneho, cim je vyssi, tim hur se s tim hraje (pro hrubou predstavu se da asi spocitat to, jak daleko od normalniho aparatu by kytarista slysel takove zpozdeni, ktere vygeneruje latence a processing).

A krome latence hraje roli napriklad zatez procesoru a stabilita. Ani ta nebyva u USB karet zazracna (taky z principu) a dokaze se projevit pomerne markantne - v programech (multitracky, simulace, virtualni nastroje) se umi seknout pri kazde vetsi zmene nebo zatezi ... a pritom PCI karta pri stejne praci ani neskytne. Jasne, ze to neni univerzalni formule a jiste se najdou vyjimky (jak v kartach, tak ve zpusobu vyuziti), ale obecne je to plusminus takhle.

Taky se da zminit, ze se tu bavime u PCI karte v cene tech nejlevnejsich USB karet, takze vlastne ani v tomhle ohledu nejde o zadne rozmazlovani. Jde jen o vyber toho lepsiho/vhodnejsiho, porad ve stejne kategorii, za priblizne stejny penize. A vlastne neni duvod (krome pohodlnosti), proc do spojeni PCI-karta pridavat navic jeste USB radic, rozbocovac a kabel, kdyz nepotrebuju aby ta karta byla mimo pocitac. A z toho by se dalo klidne odvodit, ze je to uplne naopak, nez pises - a jako rozmazlenost muzeme oznacit ty externi karty. ;)

Mimochodem tady se bavime i o USB jako pouzitelne alternative (a nasledne o vyhodach/nevyhodach), neni to tak, ze by tu nekdo prosazoval jedno reseni.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“