Ladění oktáv
Pravidla fóra
Re: Ladění oktáv
Taky je mi Bechere divný, že když zkracuješ strunu (posunuješ kámen k hlavě kytary), tak jí máš čím dál tím víc podladěnou.
-
Jan Becher
To je každopádně jedno, zkoušel jsem to tam i tam
Když ho dám nejblíže, takže strunu krátím tak je to samozdřejmě lepší, ale pokud to oddálním tak je to horší. Opravdu nevím co s tím a docela mě to štve. Sice nejsem žádný profík, ale když hraju sóla, tak ta podladěnost trhá uši
Nevím co s tím 
Nemáš to tremolo zakloněné?
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když to nejsi schopný udělat podle všech možných návodů, co jsou na netu k dispozici, sám, tak popros zkušenějšího známého nebo to odnes kytaráři. Vyřešeno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mohou za neladící oktávy struny? Přestaly ladit oktávy na třech tenkách strunách, ale posuvné kamínky na kobylce jsou nastavené pořád stejně. Struny jsou ve strašným stavu, asi 9 měsíců hraný, místo stříbrno-bílé kovové barvy jsou černé.
Dean Icon ftw.
To si teda piš. Mít jedny struny devět měsíců je pěkná prasárna (pokud teda nehraješ jen o Vánocích).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Díky. Ještě k tomu to byly nějaký šmejdyBummer píše:To si teda piš. Mít jedny struny devět měsíců je pěkná prasárna (pokud teda nehraješ jen o Vánocích).
Právě struny měním a doufal jsem, že nebudu muset do kytary vrtat šroubovákem..Díky.
Dean Icon ftw.
Btw, můžu se ještě zeptat, jaký je fyzikální vysvětlení? Přece ta struna má pořád stejnou délku
(jestli je to hodně blbej dotaz, tak se omlouvám předem, ale fyzika byl na gymplu můj nejnenáviděnější předmět
)
Dík
(jestli je to hodně blbej dotaz, tak se omlouvám předem, ale fyzika byl na gymplu můj nejnenáviděnější předmět
Dík
Dean Icon ftw.
To sice má (skoro), ale už zdaleka není na všech místech stejně těžká.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Na blbý ladění struny stačí trocha koroze, špíny, nebo jen to, že je někde pozohýbaná od pádu, futrálu, větších úderů trsátkem. To nebývá při napnuté struně vidět.
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Je normální když mi tlustší struny ladí na 0. pražci, na flažoletu na 12. ale při držení 12. pražce ladička ukazuje (a jde to i slyšet) že je nadladěná?
Struny mám "lana" 0.13-0.56 jestli to náhodou není tím.
Struny mám "lana" 0.13-0.56 jestli to náhodou není tím.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Flažoletem správnost ladění tak docela nezjistíš. Ten flažolet, co myslíš, je vždycky v půlce struny, nikoliv nad dvanáctým pražcem. Takže oktávy klidně můžeš mít rozhozené. Další věc je, že ten flažolet zahraješ na prázdné struně, zatímco když hraješ dvanáctý pražec, tak strunu držíš a napínáš ji tím.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ten flažolet má jistou referenční hodnotu - flažolet "nad 12. pražcem", tedy v půlce struny, má být stejně vysoko, jako struna zmáčklá na 12. pražci. Právě když se to liší, nejsou oktávy seřízené.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- OndrejCvrk
Ahoj, dneska jsem se rozhodl po delší době seřídit oktávy na svém stratovi a mám jeden problém. Všechny struny kromě g ladí po celém hmatníku, ale když naladím oktávu géčka, tak na dvanáctém pražci ladí, při zahrátí prázdné struny také, ale jakmile zahraju druhý pražec, tak neladí o dost, géčko je hodně nadladěné, při hraní akordu jako je třeba Am, tak to by mi upadly uši. Nevíte čím to může být, že jediná struna g takto zlobí? Nemá na to vliv utažení srážečů strun, nultý pražec, výška dohmatu? :/ vážně už nevím co... Díky
Záleží to na výšce ořechu a jeho poloze. Proto se dělají kompenzované ořechy, už to tu bylo. Většinou pomůže snížit ořech. Je to hodně obvyklá vada většiny kytar.
pokud mám kytaru s floyd rose tremolem a potřebuju naladit oktávy musím povolit na nultým pražci zámky ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 10012.htmlRainmaker píše:pokud mám kytaru s floyd rose tremolem a potřebuju naladit oktávy musím povolit na nultým pražci zámky ?
Co si myslíte o ladění přes počítač? Jsou softwarové ladičky přesnější než ty obyčejne? Dejme tomu ve srovnání s ladičkami do 500kč. Popř. mohli byste mi nějakou software ladičku doporučit? (pokud možno s free licenci)
Tady na fóru byla pozitivně kritizována Gtune:Amid píše: mohli byste mi nějakou software ladičku doporučit? (pokud možno s free licenci)
post519803.html?hilit=gtune#p519803
post204363.html?hilit=gtune#p204363