Ladění oktáv

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
MilanT

Re: Ladění oktáv

Příspěvek od MilanT »

Taky je mi Bechere divný, že když zkracuješ strunu (posunuješ kámen k hlavě kytary), tak jí máš čím dál tím víc podladěnou.
Jan Becher

Příspěvek od Jan Becher »

To je každopádně jedno, zkoušel jsem to tam i tam :) Když ho dám nejblíže, takže strunu krátím tak je to samozdřejmě lepší, ale pokud to oddálním tak je to horší. Opravdu nevím co s tím a docela mě to štve. Sice nejsem žádný profík, ale když hraju sóla, tak ta podladěnost trhá uši :( Nevím co s tím :?:
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Nemáš to tremolo zakloněné?
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když to nejsi schopný udělat podle všech možných návodů, co jsou na netu k dispozici, sám, tak popros zkušenějšího známého nebo to odnes kytaráři. Vyřešeno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Mohou za neladící oktávy struny? Přestaly ladit oktávy na třech tenkách strunách, ale posuvné kamínky na kobylce jsou nastavené pořád stejně. Struny jsou ve strašným stavu, asi 9 měsíců hraný, místo stříbrno-bílé kovové barvy jsou černé.
Dean Icon ftw.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To si teda piš. Mít jedny struny devět měsíců je pěkná prasárna (pokud teda nehraješ jen o Vánocích).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Bummer píše:To si teda piš. Mít jedny struny devět měsíců je pěkná prasárna (pokud teda nehraješ jen o Vánocích).
Díky. Ještě k tomu to byly nějaký šmejdy :D

Právě struny měním a doufal jsem, že nebudu muset do kytary vrtat šroubovákem..Díky.
Dean Icon ftw.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Btw, můžu se ještě zeptat, jaký je fyzikální vysvětlení? Přece ta struna má pořád stejnou délku :?:

(jestli je to hodně blbej dotaz, tak se omlouvám předem, ale fyzika byl na gymplu můj nejnenáviděnější předmět :wink: )

Dík
Dean Icon ftw.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To sice má (skoro), ale už zdaleka není na všech místech stejně těžká.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Na blbý ladění struny stačí trocha koroze, špíny, nebo jen to, že je někde pozohýbaná od pádu, futrálu, větších úderů trsátkem. To nebývá při napnuté struně vidět.
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Je normální když mi tlustší struny ladí na 0. pražci, na flažoletu na 12. ale při držení 12. pražce ladička ukazuje (a jde to i slyšet) že je nadladěná?
Struny mám "lana" 0.13-0.56 jestli to náhodou není tím.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Flažoletem správnost ladění tak docela nezjistíš. Ten flažolet, co myslíš, je vždycky v půlce struny, nikoliv nad dvanáctým pražcem. Takže oktávy klidně můžeš mít rozhozené. Další věc je, že ten flažolet zahraješ na prázdné struně, zatímco když hraješ dvanáctý pražec, tak strunu držíš a napínáš ji tím.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten flažolet má jistou referenční hodnotu - flažolet "nad 12. pražcem", tedy v půlce struny, má být stejně vysoko, jako struna zmáčklá na 12. pražci. Právě když se to liší, nejsou oktávy seřízené.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Ahoj, dneska jsem se rozhodl po delší době seřídit oktávy na svém stratovi a mám jeden problém. Všechny struny kromě g ladí po celém hmatníku, ale když naladím oktávu géčka, tak na dvanáctém pražci ladí, při zahrátí prázdné struny také, ale jakmile zahraju druhý pražec, tak neladí o dost, géčko je hodně nadladěné, při hraní akordu jako je třeba Am, tak to by mi upadly uši. Nevíte čím to může být, že jediná struna g takto zlobí? Nemá na to vliv utažení srážečů strun, nultý pražec, výška dohmatu? :/ vážně už nevím co... Díky
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Záleží to na výšce ořechu a jeho poloze. Proto se dělají kompenzované ořechy, už to tu bylo. Většinou pomůže snížit ořech. Je to hodně obvyklá vada většiny kytar.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

pokud mám kytaru s floyd rose tremolem a potřebuju naladit oktávy musím povolit na nultým pražci zámky ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Rainmaker píše:pokud mám kytaru s floyd rose tremolem a potřebuju naladit oktávy musím povolit na nultým pražci zámky ?
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 10012.html
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

nevím, jestli to tu bylo ale teď jsem našel tohle video.
tady hraju teď KOSMONOPOL
Amid

Příspěvek od Amid »

Co si myslíte o ladění přes počítač? Jsou softwarové ladičky přesnější než ty obyčejne? Dejme tomu ve srovnání s ladičkami do 500kč. Popř. mohli byste mi nějakou software ladičku doporučit? (pokud možno s free licenci)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Amid píše: mohli byste mi nějakou software ladičku doporučit? (pokud možno s free licenci)
Tady na fóru byla pozitivně kritizována Gtune:
post519803.html?hilit=gtune#p519803
post204363.html?hilit=gtune#p204363
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“