Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Paris
Rádce

Re: Kytara a PC

Příspěvek od Paris »

A) chapu, to je moje chyba, ze sem si poradne neprocetl co vsechno napsal ... a zanesl do toho odpoved na otazku o DI boxu predcasne.

B) to ja nemuzu vedet, jestli mu to bude vadit (pise "Jde mi jak o běžné hraní tak o případný recording"). to by mohl rict nejaky kytarista, co zkusil oboji (resp. vsechny zminene moznosti - tedy hrat jen pres aparat, hrat pres simulaci s nizkou latenci a hrat pres simulaci s vyssi latenci). a i tak by to byl porad jen nazor jednoho kytaristy.
kdyz to takhle zkusim ja, tak me osobne prestava vadit latence kolem 16 milisekund (a ani ta se neda dosahnout s kazdou USB zvukovkou a kazdym pocitacem), ale kolega tvrdi (a to je opravdovy kytarista), ze nad 6 milisekund (nevim, kolik byla ta dalsi hodnota) uz to vnima a v hrani mu to prekazi...

tedy ano, je mozne rict, ze USB zvukovka bude vyhovujici ... ale nemusi to byt pravda v kazdem pripade. a zbytek sem popsal v te minule diskusi.
Snil

Příspěvek od Snil »

Koukám že jsem tady trochu svými příspěvky rozčeřil vody. Tak co se týče těch mých požadavku na zvukovku (imped. vstup, latence ,interní) ty jsem tak trochu útržkovitě pozvičítal v sekci "Kytara a PC". Neznale sem je aplikoval jako své požadavky. Spíše jsem se měl informovat čistě na zvukovou kartu přes kterou budu moc v budocnu hrát z preampu. Doposud sem měl SB Audigy. Ale příjde mi že už by bylo vhodné ji nahradit něčím výkonějším a řekl sem si všechno tohle (imped. vstup, latence((pro Amplitube a GTr))) by se mi v budocnu mohlo jednou hodit. A přijde mi opravdu logické že interní karta by měla mít menší latenci. A za ty peníze jsem si řekl že vezmu zvukovku s touhle výbavou. Bez ohledu na to zdáli se někomu 12ms zdádostačující nebo ne. Mimochodem kolega z práce mi dnes nabídl že by mi prodal tuhle zvukárnu (M-audio Delta 1010LT) že už jí neuživý. Delta 1010LT má Hi-z vstup přes XLR komektor. Tak že stejně potřebuji DI-BOX s XLR výsupem že?
Co se týče Art Tube ten mě zaujal cenou ale jak tak nad tím přemýšlím nemá smysl pořizovat nějakej preamp di boxem v jednom když časem pujdu do pořádnýho prempu.
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

To je v pohode, asi nevadi kdyz toho bude napsano vic. V kazdem prispevku muze byt trochu jiny pohled, to urcite neni na skodu.

Co se tyka tveho pripadu, chtelo by to trochu roztrhat na kousky a resit postupne. Zatim treba tyhle dve veci:

Vstupni impedance - ta se resi v pripade, ze bys do vstupu pripojoval primo kytaru (bez nejakych krabicek mezi kytarou a vstupem), protoze zatizeni nizsi impedanci ma vliv na zvuk a prubeh signalu (napriklad jinak reaguje volume na kytare). A nejaky meziclanek tuhle potiz muze resit, at se jedna o krabicku s efektem, DI-box, predzesilovac ... atp. Ovsem jako vzdycky to nemusi platit vzdycky, jako jsou ruzne obvody v kytare (a nektere na to muzou by nachylne mene), tak muzou byt ruzne obvody v tech krabickach (a nektere se pri zatizeni vystupu nizsi impedanci muzou chovat podobne).

Delta 1010LT - jednu tady mam, ale ze by mela Hi-Z vstup, o tom tedy nevim. Na jednom kabelu je Wordclock, Digital a MIDI ... na druhem kabelu je 8 Cinch vystupu, 6 Cinch vstupu a 2 XLR vstupy pro mikrofony nebo linkovy signal (prepinatelne jumperem). Nic vic.
Snil

Příspěvek od Snil »

Párada Vstupní impedanceje mi zatím jasná. Nemám v plánu zapojovat kytaru přímo do zvukovky. Budu používat bud krabičku nebo preamp. Jen nevím jestli jsou moje současný krabičky dostatečným mezičlánkem:( Dá se to nějak oveřit?
Mám tyhle efekty:
Tube - 1
http://www.gerhat.com/efekty2.html
TubeDriver
http://www.excellent.wz.cz/PRODUKTY.html

Co se týče toho že M-audio Delta 1010LT má (Hi-Z) jsem dospěl podle tohodle je to z jednoho eshopu.
Technické údaje:
• Dva symetrické XLR vstupy s vestavěnými předzesilovači s možností nastavení (jumper na kartě) vstupní
úrovně pro mikrofon nebo linku (Hi-Z)

http://www.audiotek.cz/produktyATK/maud ... 0lt_a1.jpg

tu fotku sem jinde nenašel.Snad to není až taková reklama :oops:
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Čus,
nevíte jestli maj aktivní snímače natolik silný výstup, že by mi to mohlo něco provést něco se zvukovkou v PC?
Plánuju novou kytaru a spousta z těch, který mam ve výběru, má aktivky.
Jelikož nám přibyl miničlen rodiny, tak hraju téměř už jen přes PC a sluchadla a v dohlednu tomu asi nebude jináč.

Díky
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

teoreticky by mohlo.

(ale prakticky jsem slysel/cetl jen o par pripadech. nikdy ovsem nebylo uplne zrejme/jiste, ze vstup odesel prave v dusledku vyssiho vystupu snimacu. a nejednalo se jen o aktivni snimace...)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Lepsi otazka je, co za zvukovku to je a do jakyho vstupu kytaru zapojujes. U vstupu urcenych pro kytaru by nemel byt zadny problem ani s aktivama.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

No, žádná spešl zvukovka to neni. Je to Sigma Tel High def. audio. V notebooku Dell. Vstup normální Line in.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Pumlitch píše:No, žádná spešl zvukovka to neni. Je to Sigma Tel High def. audio. V notebooku Dell. Vstup normální Line in.
to bych to hnal přes toho Kustoma co máš v podpisu a z výstupu na sluchátka to hnal do toho line in
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
minibb

Příspěvek od minibb »

Dovolím si malý postřeh :arrow: Vždychky, když jsem něco narval do line in, byl zvuk jako z pr*ele. Snažil jsem se ubrat gain atd. ale nepomáhalo to, tak jsem to píchnul zepředu na kompu do mikrofonovýho vstupu, a co se nedělo-zvuk začal bejt (poměrně) poslouchatelnej :)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No ke správnosti intepretace toho postřehu by bylo třeba uvést CO jsi zapojoval do line-in/mic vstupů; takhle je to postřeh celkem k ničemu :?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
minibb

Příspěvek od minibb »

Zapojoval jsem tam (do line in i mikrofonovyho vstupu) line6 spider record out a potom nejakej mikrak za petikilco, a oboji se dalo docela pres mic vstup poslouchat.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak u mikráku je to celkem pochopitelný a u line6 už moc ne; tam je hlavně podstatně reálnější šance přebuzení toho vstupu (mikrofonního) linkovým signálem. Otázkou je i, zdali jsi měl správně nastaveny citlivosti těch vstupů..

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
minibb

Příspěvek od minibb »

Myslim že na tom, že jsem to přebudil něco bude, protože mi čistej poměrně kreslil.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
lenaluna

Příspěvek od lenaluna »

Zapojení bude správné, je ale třeba donastavit citlivosti vstupů.
Psí pelíšky pro každého vymazleného pejska a kočičí pelíšky pro kočičku.
Jirkaaa

Příspěvek od Jirkaaa »

snad to tu nebylo pokud ano omlouvám se, potreboval bych na notesu rozbehat amplitube jenze mam latenci snad 2 vteriny... pomuze mi postahovat ty ovladace ,prip.typy kde a jake pro win7 ? nebo treba koupit neco jako tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=681243 uz jsem z toho volaký zmetený.
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

koukni po asio4all, to by ti mělo pomoc
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jirkaaa píše:snad to tu nebylo pokud ano omlouvám se, potreboval bych na notesu rozbehat amplitube jenze mam latenci snad 2 vteriny... pomuze mi postahovat ty ovladace ,prip.typy kde a jake pro win7 ? nebo treba koupit neco jako tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=681243 uz jsem z toho volaký zmetený.
zvaž investici do nějaké zvukové karty s ASIO ovladači (tomu Behringeru bych se vyhnul). Popřípadě bez investice zkusit universální Asio4all jak píše Stanley, ale je to jen takový kompromis..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jirkaaa

Příspěvek od Jirkaaa »

Parada dik uz to nejak obstojne maka... pomohlo to asio :wink:
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak tak, asio4all vyřeší částečně latenci, ale pokud nemáš line in a dáváš kytaru do mikrofonního vstupu pc tak to není impedančně přizpůsobené, to vyřeší až externí zvukovka
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“