Kytara a PC
Pravidla fóra
Re: Kytara a PC
A) chapu, to je moje chyba, ze sem si poradne neprocetl co vsechno napsal ... a zanesl do toho odpoved na otazku o DI boxu predcasne.
B) to ja nemuzu vedet, jestli mu to bude vadit (pise "Jde mi jak o běžné hraní tak o případný recording"). to by mohl rict nejaky kytarista, co zkusil oboji (resp. vsechny zminene moznosti - tedy hrat jen pres aparat, hrat pres simulaci s nizkou latenci a hrat pres simulaci s vyssi latenci). a i tak by to byl porad jen nazor jednoho kytaristy.
kdyz to takhle zkusim ja, tak me osobne prestava vadit latence kolem 16 milisekund (a ani ta se neda dosahnout s kazdou USB zvukovkou a kazdym pocitacem), ale kolega tvrdi (a to je opravdovy kytarista), ze nad 6 milisekund (nevim, kolik byla ta dalsi hodnota) uz to vnima a v hrani mu to prekazi...
tedy ano, je mozne rict, ze USB zvukovka bude vyhovujici ... ale nemusi to byt pravda v kazdem pripade. a zbytek sem popsal v te minule diskusi.
B) to ja nemuzu vedet, jestli mu to bude vadit (pise "Jde mi jak o běžné hraní tak o případný recording"). to by mohl rict nejaky kytarista, co zkusil oboji (resp. vsechny zminene moznosti - tedy hrat jen pres aparat, hrat pres simulaci s nizkou latenci a hrat pres simulaci s vyssi latenci). a i tak by to byl porad jen nazor jednoho kytaristy.
kdyz to takhle zkusim ja, tak me osobne prestava vadit latence kolem 16 milisekund (a ani ta se neda dosahnout s kazdou USB zvukovkou a kazdym pocitacem), ale kolega tvrdi (a to je opravdovy kytarista), ze nad 6 milisekund (nevim, kolik byla ta dalsi hodnota) uz to vnima a v hrani mu to prekazi...
tedy ano, je mozne rict, ze USB zvukovka bude vyhovujici ... ale nemusi to byt pravda v kazdem pripade. a zbytek sem popsal v te minule diskusi.
Koukám že jsem tady trochu svými příspěvky rozčeřil vody. Tak co se týče těch mých požadavku na zvukovku (imped. vstup, latence ,interní) ty jsem tak trochu útržkovitě pozvičítal v sekci "Kytara a PC". Neznale sem je aplikoval jako své požadavky. Spíše jsem se měl informovat čistě na zvukovou kartu přes kterou budu moc v budocnu hrát z preampu. Doposud sem měl SB Audigy. Ale příjde mi že už by bylo vhodné ji nahradit něčím výkonějším a řekl sem si všechno tohle (imped. vstup, latence((pro Amplitube a GTr))) by se mi v budocnu mohlo jednou hodit. A přijde mi opravdu logické že interní karta by měla mít menší latenci. A za ty peníze jsem si řekl že vezmu zvukovku s touhle výbavou. Bez ohledu na to zdáli se někomu 12ms zdádostačující nebo ne. Mimochodem kolega z práce mi dnes nabídl že by mi prodal tuhle zvukárnu (M-audio Delta 1010LT) že už jí neuživý. Delta 1010LT má Hi-z vstup přes XLR komektor. Tak že stejně potřebuji DI-BOX s XLR výsupem že?
Co se týče Art Tube ten mě zaujal cenou ale jak tak nad tím přemýšlím nemá smysl pořizovat nějakej preamp di boxem v jednom když časem pujdu do pořádnýho prempu.
Co se týče Art Tube ten mě zaujal cenou ale jak tak nad tím přemýšlím nemá smysl pořizovat nějakej preamp di boxem v jednom když časem pujdu do pořádnýho prempu.
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
To je v pohode, asi nevadi kdyz toho bude napsano vic. V kazdem prispevku muze byt trochu jiny pohled, to urcite neni na skodu.
Co se tyka tveho pripadu, chtelo by to trochu roztrhat na kousky a resit postupne. Zatim treba tyhle dve veci:
Vstupni impedance - ta se resi v pripade, ze bys do vstupu pripojoval primo kytaru (bez nejakych krabicek mezi kytarou a vstupem), protoze zatizeni nizsi impedanci ma vliv na zvuk a prubeh signalu (napriklad jinak reaguje volume na kytare). A nejaky meziclanek tuhle potiz muze resit, at se jedna o krabicku s efektem, DI-box, predzesilovac ... atp. Ovsem jako vzdycky to nemusi platit vzdycky, jako jsou ruzne obvody v kytare (a nektere na to muzou by nachylne mene), tak muzou byt ruzne obvody v tech krabickach (a nektere se pri zatizeni vystupu nizsi impedanci muzou chovat podobne).
Delta 1010LT - jednu tady mam, ale ze by mela Hi-Z vstup, o tom tedy nevim. Na jednom kabelu je Wordclock, Digital a MIDI ... na druhem kabelu je 8 Cinch vystupu, 6 Cinch vstupu a 2 XLR vstupy pro mikrofony nebo linkovy signal (prepinatelne jumperem). Nic vic.
Co se tyka tveho pripadu, chtelo by to trochu roztrhat na kousky a resit postupne. Zatim treba tyhle dve veci:
Vstupni impedance - ta se resi v pripade, ze bys do vstupu pripojoval primo kytaru (bez nejakych krabicek mezi kytarou a vstupem), protoze zatizeni nizsi impedanci ma vliv na zvuk a prubeh signalu (napriklad jinak reaguje volume na kytare). A nejaky meziclanek tuhle potiz muze resit, at se jedna o krabicku s efektem, DI-box, predzesilovac ... atp. Ovsem jako vzdycky to nemusi platit vzdycky, jako jsou ruzne obvody v kytare (a nektere na to muzou by nachylne mene), tak muzou byt ruzne obvody v tech krabickach (a nektere se pri zatizeni vystupu nizsi impedanci muzou chovat podobne).
Delta 1010LT - jednu tady mam, ale ze by mela Hi-Z vstup, o tom tedy nevim. Na jednom kabelu je Wordclock, Digital a MIDI ... na druhem kabelu je 8 Cinch vystupu, 6 Cinch vstupu a 2 XLR vstupy pro mikrofony nebo linkovy signal (prepinatelne jumperem). Nic vic.
Párada Vstupní impedanceje mi zatím jasná. Nemám v plánu zapojovat kytaru přímo do zvukovky. Budu používat bud krabičku nebo preamp. Jen nevím jestli jsou moje současný krabičky dostatečným mezičlánkem:( Dá se to nějak oveřit?
Mám tyhle efekty:
Tube - 1
http://www.gerhat.com/efekty2.html
TubeDriver
http://www.excellent.wz.cz/PRODUKTY.html
Co se týče toho že M-audio Delta 1010LT má (Hi-Z) jsem dospěl podle tohodle je to z jednoho eshopu.
Technické údaje:
• Dva symetrické XLR vstupy s vestavěnými předzesilovači s možností nastavení (jumper na kartě) vstupní
úrovně pro mikrofon nebo linku (Hi-Z)
http://www.audiotek.cz/produktyATK/maud ... 0lt_a1.jpg
tu fotku sem jinde nenašel.Snad to není až taková reklama
Mám tyhle efekty:
Tube - 1
http://www.gerhat.com/efekty2.html
TubeDriver
http://www.excellent.wz.cz/PRODUKTY.html
Co se týče toho že M-audio Delta 1010LT má (Hi-Z) jsem dospěl podle tohodle je to z jednoho eshopu.
Technické údaje:
• Dva symetrické XLR vstupy s vestavěnými předzesilovači s možností nastavení (jumper na kartě) vstupní
úrovně pro mikrofon nebo linku (Hi-Z)
http://www.audiotek.cz/produktyATK/maud ... 0lt_a1.jpg
tu fotku sem jinde nenašel.Snad to není až taková reklama
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
Čus,
nevíte jestli maj aktivní snímače natolik silný výstup, že by mi to mohlo něco provést něco se zvukovkou v PC?
Plánuju novou kytaru a spousta z těch, který mam ve výběru, má aktivky.
Jelikož nám přibyl miničlen rodiny, tak hraju téměř už jen přes PC a sluchadla a v dohlednu tomu asi nebude jináč.
Díky
nevíte jestli maj aktivní snímače natolik silný výstup, že by mi to mohlo něco provést něco se zvukovkou v PC?
Plánuju novou kytaru a spousta z těch, který mam ve výběru, má aktivky.
Jelikož nám přibyl miničlen rodiny, tak hraju téměř už jen přes PC a sluchadla a v dohlednu tomu asi nebude jináč.
Díky
teoreticky by mohlo.
(ale prakticky jsem slysel/cetl jen o par pripadech. nikdy ovsem nebylo uplne zrejme/jiste, ze vstup odesel prave v dusledku vyssiho vystupu snimacu. a nejednalo se jen o aktivni snimace...)
(ale prakticky jsem slysel/cetl jen o par pripadech. nikdy ovsem nebylo uplne zrejme/jiste, ze vstup odesel prave v dusledku vyssiho vystupu snimacu. a nejednalo se jen o aktivni snimace...)
Lepsi otazka je, co za zvukovku to je a do jakyho vstupu kytaru zapojujes. U vstupu urcenych pro kytaru by nemel byt zadny problem ani s aktivama.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
No, žádná spešl zvukovka to neni. Je to Sigma Tel High def. audio. V notebooku Dell. Vstup normální Line in.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
to bych to hnal přes toho Kustoma co máš v podpisu a z výstupu na sluchátka to hnal do toho line inPumlitch píše:No, žádná spešl zvukovka to neni. Je to Sigma Tel High def. audio. V notebooku Dell. Vstup normální Line in.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dovolím si malý postřeh
Vždychky, když jsem něco narval do line in, byl zvuk jako z pr*ele. Snažil jsem se ubrat gain atd. ale nepomáhalo to, tak jsem to píchnul zepředu na kompu do mikrofonovýho vstupu, a co se nedělo-zvuk začal bejt (poměrně) poslouchatelnej 
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ke správnosti intepretace toho postřehu by bylo třeba uvést CO jsi zapojoval do line-in/mic vstupů; takhle je to postřeh celkem k ničemu
P.
P.
Zapojoval jsem tam (do line in i mikrofonovyho vstupu) line6 spider record out a potom nejakej mikrak za petikilco, a oboji se dalo docela pres mic vstup poslouchat.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak u mikráku je to celkem pochopitelný a u line6 už moc ne; tam je hlavně podstatně reálnější šance přebuzení toho vstupu (mikrofonního) linkovým signálem. Otázkou je i, zdali jsi měl správně nastaveny citlivosti těch vstupů..
P.
P.
Myslim že na tom, že jsem to přebudil něco bude, protože mi čistej poměrně kreslil.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Zapojení bude správné, je ale třeba donastavit citlivosti vstupů.
Psí pelíšky pro každého vymazleného pejska a kočičí pelíšky pro kočičku.
snad to tu nebylo pokud ano omlouvám se, potreboval bych na notesu rozbehat amplitube jenze mam latenci snad 2 vteriny... pomuze mi postahovat ty ovladace ,prip.typy kde a jake pro win7 ? nebo treba koupit neco jako tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=681243 uz jsem z toho volaký zmetený.
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
koukni po asio4all, to by ti mělo pomoc
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
zvaž investici do nějaké zvukové karty s ASIO ovladači (tomu Behringeru bych se vyhnul). Popřípadě bez investice zkusit universální Asio4all jak píše Stanley, ale je to jen takový kompromis..Jirkaaa píše:snad to tu nebylo pokud ano omlouvám se, potreboval bych na notesu rozbehat amplitube jenze mam latenci snad 2 vteriny... pomuze mi postahovat ty ovladace ,prip.typy kde a jake pro win7 ? nebo treba koupit neco jako tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=681243 uz jsem z toho volaký zmetený.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Parada dik uz to nejak obstojne maka... pomohlo to asio 
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, asio4all vyřeší částečně latenci, ale pokud nemáš line in a dáváš kytaru do mikrofonního vstupu pc tak to není impedančně přizpůsobené, to vyřeší až externí zvukovka
St.Anley Tube Amps