No a až potom jsem se podíval, kolik vlastně stojí. Takže pro místního mythbustera, můj dojem ze zvuku nebyl ovlivněn cenou delaye.
Moog Music Inc: efekty řady Moogerfooger
Pravidla fóra
Re: Moog Music Inc: efekty řady Moogerfooger
Neposlouchal jsem ten odkaz na YT, který sem nahoru dával wikxzen (BTW slyšel jsem jednou testovat germanduda delay a byla to vyložená katastrofa). Ale pamatuji si, když jsem se s wixkzenem bavil o jeho koupi. Sjel jsem si tehdy nějaké ukázky delaye na YT a opravdu jsem příjemněji (mému uchu samozřejmě) znějící delay neslyšel. Vše je samozřejmě subjektivní, ale tenhle delay zní přesně tak, jak jsem si představoval, že má delay znít.
No a až potom jsem se podíval, kolik vlastně stojí. Takže pro místního mythbustera, můj dojem ze zvuku nebyl ovlivněn cenou delaye.
nenene, to neni o zadnem mythbustingu. Me jenom zajima v cem se pozna ten uchu znejici nejlepsi delay?pro místního mythbustera, můj dojem ze zvuku nebyl ovlivněn cenou
Prave to co se vam na tom libi, co je to to TO?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi to samé, jako že někomu se líbí zvuk akustiky se soundportem nebo preferuje techniku a simulaci Line6 Variax.hyenik píše:nenene, to neni o zadnem mythbustingu. Me jenom zajima v cem se pozna ten uchu znejici nejlepsi delay?pro místního mythbustera, můj dojem ze zvuku nebyl ovlivněn cenou
Prave to co se vam na tom libi, co je to to TO?
Nijak bych se v tom nebabral - jde o osobní naladění ucha = takže o subjektivní názor a o nic více. Hledat v tom nějakou měřitelnou hodnotu je pěkná blbost.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
vase předjímání je úžasné 
kdo zas mluví o nějakém měření? A čím jsem si vysloužil osobní napadání od moderátora, který jindy tak dbá na korektnost diskuze? Navíc napadání naprosto mimo mísu
protoze 1) libi se mi myslenka soundportu, zvuk jsem zatím nezkoušel a 2) nepreferuje, takze obě tvoje tvrzení které mi podsouváš jsou nepravdivé.
ale zpět k věci
Ptam se z ciste osobniho zajmu, kdyz nekdo rekne ze toto je skvele, prirozene (pripadne teple) znejici delay, co tim vlastne mysli a cim se to lisi od prosteho opakovani.
kdo zas mluví o nějakém měření? A čím jsem si vysloužil osobní napadání od moderátora, který jindy tak dbá na korektnost diskuze? Navíc napadání naprosto mimo mísu
ale zpět k věci
Ptam se z ciste osobniho zajmu, kdyz nekdo rekne ze toto je skvele, prirozene (pripadne teple) znejici delay, co tim vlastne mysli a cim se to lisi od prosteho opakovani.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nebyl to osobní útok, ale zcela přesně mířený příklad - doufal jsem, že ti to potom bude jasnější. Není - nevadí, tak znova.
Takhle to vysvětlím - každý máme jiné ucho a subjektivně se nám líbí něco jiného. Opravdu bych v tom nehledal racionální základ - jde vlastně jen o pocit co to jako celek navozuje. Takhle přece vybíráme i kytary - když budu mít tři stejné typy, značky a modelové třídy tak pravděpodobně se mi jedna nebo dvě budou zdát subjektivně lepší a může to být opravdu drobnost v seřízení nebo v jiné prkotině.
Proč se mi líbí? Zní mi do ucha trochu jinak a charakterově se mi to líbí. Co ti nemohu odepřít je fakt - že zrovna delay je modulační efekt - kdybychom se bavili o digitální verzi, která má v sobě čip, tak bych třeba nad tím také více dumal, ale charaktery Analog Delayů se IMHO něčím liší. Když postavím v nahrávkách vedle sebe EHX Memory Boy vs. Moog = tak se mi více líbí Moog. Proč? Kdo ví - jen subjektivní cítění.
Jinak co se týče definic - teplý zvuk, smooth, headroom atd. co tu často vídáme si já nic nepředstavuji nic (protože každý má trochu jiná měřítka k těmto definicím)
Takhle to vysvětlím - každý máme jiné ucho a subjektivně se nám líbí něco jiného. Opravdu bych v tom nehledal racionální základ - jde vlastně jen o pocit co to jako celek navozuje. Takhle přece vybíráme i kytary - když budu mít tři stejné typy, značky a modelové třídy tak pravděpodobně se mi jedna nebo dvě budou zdát subjektivně lepší a může to být opravdu drobnost v seřízení nebo v jiné prkotině.
Proč se mi líbí? Zní mi do ucha trochu jinak a charakterově se mi to líbí. Co ti nemohu odepřít je fakt - že zrovna delay je modulační efekt - kdybychom se bavili o digitální verzi, která má v sobě čip, tak bych třeba nad tím také více dumal, ale charaktery Analog Delayů se IMHO něčím liší. Když postavím v nahrávkách vedle sebe EHX Memory Boy vs. Moog = tak se mi více líbí Moog. Proč? Kdo ví - jen subjektivní cítění.
Jinak co se týče definic - teplý zvuk, smooth, headroom atd. co tu často vídáme si já nic nepředstavuji nic (protože každý má trochu jiná měřítka k těmto definicím)
Popsat zvuk je velice težké. Proč se nám zvuk nějaké kytary nebo zesáku líbí? Většinou kvůli příjemnému zabarvení zvuku (teď pomíjím, že nějaký zvuk nemá třeba jiskrné výšky/ hluboké basy). Dokážeš přesně to "zabarvení" popsat? Já bohužel ne, takže je nutno se smířit s tím, co jsem napsal. Že ten zvuk delaye je pro mě prostě příjemný a odpovídá mým preferencím, které ve zvuku hledám.
BTW vždycky jsem miloval popisy zvuku u HiFi aparatur. To byly adjektíva! Obzvlášť jak recenzenti srovnávali zvuk výrobků, které slyšeli v rozmezí třeba jednoho roku. Holt se s tím moje sluchová paměť, která když nemá přímé porovnání, tak její dobu trvání odhaduji na cca několik pikosekund, nějak nedokáže vyrovnat. A rozum taky ne.
No a ještě k popichování. Tvoje názory mě fakt zajímají. Nutíš lidi dívat se na věci trochu jinak. Líbí se mi tvůj přístup. No a prostě "kdo si občas nerejpne, ať hodí kamenem". Tj. nehledal bych v tom vůbec nic osobního.
BTW vždycky jsem miloval popisy zvuku u HiFi aparatur. To byly adjektíva! Obzvlášť jak recenzenti srovnávali zvuk výrobků, které slyšeli v rozmezí třeba jednoho roku. Holt se s tím moje sluchová paměť, která když nemá přímé porovnání, tak její dobu trvání odhaduji na cca několik pikosekund, nějak nedokáže vyrovnat. A rozum taky ne.
No a ještě k popichování. Tvoje názory mě fakt zajímají. Nutíš lidi dívat se na věci trochu jinak. Líbí se mi tvůj přístup. No a prostě "kdo si občas nerejpne, ať hodí kamenem". Tj. nehledal bych v tom vůbec nic osobního.
to hyenik: To bude to "můžo" ...
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nechtěli byste dát s tím Mojem už pokoj všichni - zdá se mi to dost trapné to vytahovat úplně všude na fóru 
Pán se dnes špatné vyspal?
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne spal jsem výborně, ale mělo by platit - že nechceš-li diskutovat k tématu a jen být "vtipný", tak by sis to měl nechat do UG. 
redbull: OK, jenom jsem komentoval.
smooth a teply je jasny, ale napr. headroom je odborny pojem (i kdyz casto spatne chapany a zvelicovany)
jester: tak, konecne to nekdo zkusil, to sem mel na mysli.
Ja osobne znam jenom dva druhy delayu - ten co opakuje presne (digitalni?) a ten jehoz barva a zvuk opakovani se meni (analog?), takze jestli tomu rozumim spravne, tak MOOG trefil miru zmeny opakovaneho signalu, tak aby se dost lidem libil?
smooth a teply je jasny, ale napr. headroom je odborny pojem (i kdyz casto spatne chapany a zvelicovany)
jester: tak, konecne to nekdo zkusil, to sem mel na mysli.
Ja osobne znam jenom dva druhy delayu - ten co opakuje presne (digitalni?) a ten jehoz barva a zvuk opakovani se meni (analog?), takze jestli tomu rozumim spravne, tak MOOG trefil miru zmeny opakovaneho signalu, tak aby se dost lidem libil?
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No snad to trefili tak, že i přes tu strašlivou cenu si ho lidé kupují
Zcela upřímně cena je děsivá.
Zcela upřímně cena je děsivá.
ja nevim, me proste neprijde nejak zvukove specificky ci nadprirozeny. hraje pekne, ale nenachazim v ukazkach nic co by neumelo dalsich pet levnejsich a dostupnejsich krabickovych delayu na trhu z podobne kategorie. btw hodne by me zajimalo ktery moogerfooger pouziva Stuart McCallum z Cinematic Orchestra, delal na nej nazivo uplne bozi plochy.
Přiznám se, že jsem ještě takto neuvažoval, abych se snažil dopátrat nějakých definicí ohledně dokonalého delay efektu, nebo průběhu. Prostě zapojím kytaru a delay do zesilovače, hraju a pak si to zhodnotím dle sebe. Digitální delay nevyhledávám. Analogový mi sedí - saturovaný, postupně se měnící průběh preferuju - ať to má taky trochu šťávu.
A když k tomu si přidám i hezké echo v pozadí, tak tím lépe (moc se mi chtělo napsat "kvalitní", ale někdo se mě zase bude ptát, co si představuji pod tím slovem,
že?).
A když k tomu si přidám i hezké echo v pozadí, tak tím lépe (moc se mi chtělo napsat "kvalitní", ale někdo se mě zase bude ptát, co si představuji pod tím slovem,
nepředjímej abys neprojímal 
já jsem se ptal proto, že to slyším podobne jako kinx. Že stejně "kvalitní" delay (at si pod tim predstavi kdokoli cokoli), jde nastavit na x dalsich krabickach. Jenom jsem se chtel dobrat a pochopit co se vam na tom tak libi, co teda dela dobry delay dobrym delayem.
a slo mi jenom o ten delay, ten Moog ma plno dalsich moznosti, ktere muzou vysvetlovat tu cenu, kazdy at si kupuje na co ma a co se mu libi.
já jsem se ptal proto, že to slyším podobne jako kinx. Že stejně "kvalitní" delay (at si pod tim predstavi kdokoli cokoli), jde nastavit na x dalsich krabickach. Jenom jsem se chtel dobrat a pochopit co se vam na tom tak libi, co teda dela dobry delay dobrym delayem.
a slo mi jenom o ten delay, ten Moog ma plno dalsich moznosti, ktere muzou vysvetlovat tu cenu, kazdy at si kupuje na co ma a co se mu libi.
-
arcilucifer
Proč mi to příjde jako kazimrdský rejpání.Jenom jsem se chtel dobrat a pochopit co se vam na tom tak libi
Myslím si, že ten zádrhel je hlavně v té ceně. Neumím odhadnout, jak by debata probíhala, pokud by MF-104Z byl k mání třeba za polovinu ceny. Stejně nelze ani 100% potvrdit, že opravdu bylo vyrobeno jen 1000 kusů s posledními BBD čipy a tak dále. Třeba Moog jen zkrátka dokonale mlžil.
MF-108M Cluster Flux je rovněž limitovaný, rovněž s posledními Panasonic BBD čipy... kdo ví, kolik posledních BBD ještě bude v budoucnu.
Já jen využil situace a podmínek a jsem spokojený. Pořád je na MF-104Z co obdivovat.
MF-108M Cluster Flux je rovněž limitovaný, rovněž s posledními Panasonic BBD čipy... kdo ví, kolik posledních BBD ještě bude v budoucnu.
Já jen využil situace a podmínek a jsem spokojený. Pořád je na MF-104Z co obdivovat.
Protoze podle sebe hodnotis druhe.arcilucifer píše:Proč mi to příjde jako kazimrdský rejpání.Jenom jsem se chtel dobrat a pochopit co se vam na tom tak libi
Tak abych nebyl zas OT. Osobně bych měl radši na PB delay, na kterém si můžu nastavit třeba 5 typů delaye, podle potřeby konkrétního songu nebo jeho pasáže. Což je nejjednodušší u přístrojů s MIDI. A pokud to nechci řešit nějakým rackovým efektem typu G-Major, tak tady už na výběr moc není.Mohl by to být třeba Eventide Time Factor, ale to je pro mě ještě pořád dost vysoká cena (i když zlomek té moogovské). Ale čím dál tím víc jsou mi sympatické výrobky polské firmy G Lab. Poté, co jsem spokojeným majitelem jejich GSC looperu-controlleru, uvažuju o jejich Smooth delayi:
http://www.youtube.com/watch?v=9_W4UAr8dyo
Ale abych se držel tématu - Moggerfoogeru. O kousek vedle se Zejus ptal na tenhle efekt:
"RHCP: Dani California - co je to za efekt?
od Zejus » 29.01.2012 23:08
Pls poradte co to je za efekt v Dani California
http://www.youtube.com/watch?v=iRs9u59H6Ac
Od 0:30 do 0:40"
Vzhledem k tomu, že Frusciante měl na PB asi tři MF, mohl by to být jeden z nich? Původně jsem myslel MURF, ale bude to asi spíš Low Pass Filter, ne? Dalo by se to nahradit třeba EHX Q-tronem?
http://www.youtube.com/watch?v=9_W4UAr8dyo
Ale abych se držel tématu - Moggerfoogeru. O kousek vedle se Zejus ptal na tenhle efekt:
"RHCP: Dani California - co je to za efekt?
od Zejus » 29.01.2012 23:08
Pls poradte co to je za efekt v Dani California
http://www.youtube.com/watch?v=iRs9u59H6Ac
Od 0:30 do 0:40"
Vzhledem k tomu, že Frusciante měl na PB asi tři MF, mohl by to být jeden z nich? Původně jsem myslel MURF, ale bude to asi spíš Low Pass Filter, ne? Dalo by se to nahradit třeba EHX Q-tronem?
Naposledy upravil(a) Fořt dne 31.01.2012 12:52, celkem upraveno 5 x.
Proč by ne? K MF-104Z si připojíš expresion pedál(-y) (mix, feedback, time), další efekt (třeba oktáver + RingMod) zapojíš do jeho smyčky, to celé řídíš přes Octa-switch a máš více zvuků/typů na jednu skladbu. Vyzkoušeno. 
EDIT: To se vztahuje k prvním třem větám, než Fořt editoval příspěvek o další část navíc.
EDIT: 2
PDB J.F. ze Stadium Arcadium turné:
http://i2.photobucket.com/albums/y16/to ... wboard.jpg
EDIT: To se vztahuje k prvním třem větám, než Fořt editoval příspěvek o další část navíc.
EDIT: 2
PDB J.F. ze Stadium Arcadium turné:
http://i2.photobucket.com/albums/y16/to ... wboard.jpg