Epiphone ted a driv

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone ted a driv

Příspěvek od turbo_MaCk »

jak poznáte pravíhovintageistu? na otázku "jaký to je" odpoví "čím dál horší". Nepodporuju dělání zbytečních blbostí ala vyměný snímače na zaklapnutí, ale důležitá je zkušenost. I daelectro má brutální sound a přitom je založenej na levnejch materiálech. Vody je na světě víc jak ropy a taky ropu nepijeme, protože by to zanmenalo, že líp chutná. formule jedna má podlážky z překližky, protože to je nejvhodnější materiál. Já osobně třeba masivní kytary rád nemám (proto mi nesedlo nikdy LP). Mám pocit, že mám v ruce poleno a že se to nemá šanci rozhejbat.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak je to vsecko o vkusu, kdyz se ti libi danelectro tak proc ne :)

za chvilku budou vsechny kytary ze dreva "ty dobry", uz se tesim na dobu kdy se bude rikat "joo, to kdyz se to jeste delalo v cine tak to byly dobry nastroje, ale co se to dela v xxx tak to slo dolu" :) dobry drevo proste dochazi a podepisuje se to na vsech znackach. ja osobne ale mam rad nazyvani veci pravyma jmenama, a to lp standard 2008 treba moc nepredstavuje :)

sam jsem zvedavy na to zoot suit SG, libi se mi vzhledove ale docela mi zaskocilo kdyz jsem zjistil ze ty pruhy neni barva ale vrstvy dreva :)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

pro mě za mě ať dělaj dutý kytary, ale ať tomu neřikaj les paul, protože ten dutej bejt nemá, ať tomu řikaj třeba hollow paul, pak bych s tim neměl problem. ne nejsem zas tak najivní, voni si nemůžou dovolit říct, skoro jsme přesali vyrábět naši nejznámnější kytaru a nahradili jí její "akustičtější" sestrou. :mrgreen:

ale tak ať si dělaj co chtěj, ať se lidem ty kytary klidně líběj a jsou s nima spokojený, jenom já o nich už přestal snít, ať už jde vo vižší řady Epi či Gibsony 8) (jenom takový upřesnění k tomu co jsem napsal předtim)
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

hele kámoš si nedávno koupil nový LP studio. zahrál jsem si na něj. Jako vždy LP pocit - velkej kus dřeva kterej nechce skákat jak pískám. Celkový zklamání a naprostý nedocenění tý obrovský ceny. Pro něj je to vysněná kytara a je rád, že ji má. Já ale čistě objektivně říkám, že bych za ni dal tak 15tis maximálně... Pokud něco hrálo, tak to byli snímače...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Hele,Turbo,na co ty vlastně hraješ? A nemyslim to ve špatnym. Jsem jen zvědavej, jakej máš rád typ kytar :wink:
Mě třeba LP vyhovuje,ale chtěl bych časem i něco jinýho a jsem teda totálně nerozhodnutej. Ono LP je děsně těžký a s věkem je těžší a těžší :cry:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

turbo_MaCk píše:hele kámoš si nedávno koupil nový LP studio. zahrál jsem si na něj. Jako vždy LP pocit - velkej kus dřeva kterej nechce skákat jak pískám. Celkový zklamání a naprostý nedocenění tý obrovský ceny. Pro něj je to vysněná kytara a je rád, že ji má. Já ale čistě objektivně říkám, že bych za ni dal tak 15tis maximálně... Pokud něco hrálo, tak to byli snímače...
tak jasne, je to i o stylu. zrovna me LP v ramci moznosti posloucha (asi jako skoro kazda jina kytara, nejak jsem s masivnosti LP nikdy nemel problem, spis naopak) :) spousta lidi taky horuje pro lipovy krameroidy se silnyma snimacema a obskurnima variacema na floydrose ktery bych si vzal mozna tak na hair metal karneval, ale neberu jim to :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Lachim píše:Hele,Turbo,na co ty vlastně hraješ? A nemyslim to ve špatnym. Jsem jen zvědavej, jakej máš rád typ kytar :wink:
Mě třeba LP vyhovuje,ale chtěl bych časem i něco jinýho a jsem teda totálně nerozhodnutej. Ono LP je děsně těžký a s věkem je těžší a těžší :cry:
3x HB SG. mám rozebranýho strata, kterýho předělávám na něco trocha speciálnějšího. BTW mám tu na opravu jolanu RK130 a třebaz tý sem byl celkem nadšenej. Hraje líp, jak ten gibson..

Metalový kytary mě neberou vůbec... Máme ve zkušebně jednu erární Ibanezku a je to nejhorší kytara na kterou sem hrál... horší jak dimavery strat z toho nejlevnějšího setu...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

The Doc presents the new Epiphone Robert Flynn Love Death Flying V guitar at the NAMM 2011

Machine Head's Robb Flynn shows off his Epiphone Love/Death Guitar
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Po delší době jsem si koupil kytaru Epiphone, model Broadway MADE IN KOREA. Mám jí pár měsíců a mimo PE laku jsem s ní spokojený. Lak bych změnil, ale nejde to, aspoň se jí nebojím vzít ven. Šla perfektně seřídit, ladí, krk i mechaniky drží. Bez náznaku vlka, hraje konkrétně hlazené struny i v akordech. Kobylka je z pěkného palisandru. Dýha kvalitní, jen by mohla mít o vrstvu více. Zkusil jsem do ní strčit SD SH1 a šly ven, původní snímače jsou kupodivu lepší. Můžu doporučit mladému jazzmanovi, co nemá 70 000 na originál nebo staršímu s hypotékou se stejným problémem :D
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Paris píše:The Doc presents the new Epiphone Robert Flynn Love Death Flying V guitar at the NAMM 2011
Machine Head's Robb Flynn shows off his Epiphone Love/Death Guitar
Díky bohu, že dostal rozum. Protože na té první verzi kterou drží doktor je ten plexi pickguard nejen ohyzdný, ale i absolutně zbytečný, když je přístup ke snímačům ze zadu. Na verzi co drží Rob (a zdá se, že ta bude i v prodeji) už jsou normálně rámečky a vypadá to k světu.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Jestli jsem to pochopil správně, tak se Epiny dřív vyráběli v Koreji a dnes v Číně, ale já ji mám z Indonésie. Nevíte někdo něco podrobnějšího o téhle fabrice?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A co podrobnějšího bys o ní chtěl slyšet? V Indonésii se dnes vyrábí hafo kytar, některé lepší, některé horší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

No na jaké úrovni to tam je, ale to bude asi stejný že?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pochybuju, že se tam kdokoli z místních uživatelů byl podívat, aby ti to řekl. Každopádně mít kytaru "Made in Indonesia" jistě není důvod k chlubení. Bude to dost pravděpodobně stejné jako většina čínských fabrik.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pe

Příspěvek od Pe »

mel jsem zhruba 5 Epi kytar, muj sen byl vzdy povetsinou Gib. Les Paul. Posledni Epi byl model Les Paul 60 tribute, hodil jsem do nej Slash Duncan zebra signature snimace, po roce jsem prodal. Konecne se naskytla moznost koupit Gibsonku Les Paul Classic 1960 reissure, za celkem krestanskou cenu - takze jak bych to mohl posoudit - Epi tvrdila ze ma pravy 60 tenky krk srovnatelny s Gib. = lez, Epi mela nejake zapustene kulate prazce- divny pocit, Epi nemela nic moc zvuk, Epi pri blizsim pozorovani laku byla odflaknuta, jde hlavne o pocit ze hry a zvuku - opravdu Gibson to je POCIT a ZVUK , vim ze neni jednoduchy splasit hned penauze na Gib., ale musim opravdu doporucit zbavit se levnych cinskych napodobenin a koupit radeji starsi Gib. s ohledem na kousek ktery vam sedne pocitove i zvukem. je to nejlepsi volba - stejne clovek na tech levnych kytarach prodela protoze jich vymeni 10 a furt to neni ono...
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Pokud se umí dobře vybrat tak jich nemusí být 10 :-) i dobře vybraná čína může vydržet a hrát. Pokud člověk hraje jak prase a má kytaru za 40t tak ho to stejně nezachrání. Gibson šel s kvalitou taky hodně dolů a ty levný modely tzn. i Studio jsou jednoduše předražený. Vyšší řady Epiphonu, který stojí polovinu, jsou líp zpracovaný než třeba ty Studia. Poslední dobou sem tento jev viděl opravdu hodněkrát a 25t bych za ní prostě nedal..radši přidat bůra a koupit na bazaru Standarda nebo Classic.

Co se týče již zmiňovaný Indonesie - moje Epi LP Custom pochází taky odsud a je za ty peníze jednouše výborná :-)
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Indonézie: s největší pravděpodobností firma Samick. Největší světový výrobce kytar, dělá Epi, Squier a mraky dalších.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

McPhisto píše:Co se týče již zmiňovaný Indonesie - moje Epi LP Custom pochází taky odsud a je za ty peníze jednouše výborná :-)
jo, můžu jen souhlasit!

novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Chtěl sem se zeptat... jak se říká že snímače u epiphone jsou celkem na nic... jak je to u epiphonu made in Korea ? jsou ty snímače kvalitou atd.. někde jinde než dněšní china modely ?... Mám namysli Epiphone od 10k nahoru... (standarty, customy,)
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Osobně jsem moc epin v rukou neměl, ve velké většině v nich byly Boo Heung vizpost376881.html?hilit=GFS#p376881, nebo ve starších SAMSUNG. V Nighthawku OBL.
Myslím, že v určitém období berou od stejného výrobce na celou výrobní řadu, pro Koreu, čínu i Indonesii. Na jednotlivých modelech mohou být jiné typy snímačů, ale třeba BH Alnico Hot a '57 jsou na kdečem, na standardech určitě.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“