Nero píše: Aparát, co umí hrát dobře s akustikou, nemůže hrát dobře s elektrikou. Nebo minimálně o žádném takovém nevím. Konstrukčně se natolik liší, že to je problém.
Nero, tohle je úplný nesmysl. To, že taková komba nejsou běžně v supermarketech a e-shopech neznamená, že nexistují. Prostě se to výrobcům nevyplácí, tak se moc nedělají. Např. skutečná AC 30 od Jenningse je vynikajicí jak na elektriku, tak na akustiku. Samozřejmě na metal asi moc ne...
Poslechni si nahrávky z 60. let, v té době se hrály akustiky na úplně stejné aparáty jako elektrické kytary. Často se přes ta samá komba hnaly i Hammondky, Fender piana a pod. Rozhodně neexistovaly digitálněpolovodičové vynálezy, o kterých dnes reklamy tvrdí, že jsou to pravé ořechové a bez nich to s akustikou nahlas nejde. Pokud mi dokážeš vysvětlit podrobně jak to s těmi tak výraznými odlišnostmi konstrukcí je, rád si to přečtu a pak se pokusím Ti to vyvrátit.
Ještě doplním. Před pár dny tu někde Jazzman psal, že si pořídil k akustice Laney AC15R, což je ( poměrně vydařené ) kombo na elektrickou kytaru. Když jsem se s tímhle kombem asi před šesti, sedmi lety setkal, dost mě překvapilo. Zdálo se mi asi o dvě třídy lepší, než ta hrůza VC 30. Snažil jsem se získat origoš výstupák a zkoušel to přes jeden servis s prosbou přímo k výrobci. Nikdy jsme ho z nich nevytáhli. Dnes už po něm tak neprahnu. Nicméně, je docela možné, ač jsem to sám s akustikou na vlastní uši neslyšel, že tohle je levné univerzální kombo pro sedmnáctiletého začátečníka jak vyšité. Určitě by stálo za vyzkoušení.