Stolička k bicím

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
02Manik

Stolička k bicím

Příspěvek od 02Manik »

Zdravím,
nechci uspěchat koupi nové stoličky a tak bych se rád prvně zeptal :).
Uvažuju o koupi tří stoliček:
Gibraltar 9608
Gibraltar 9608 2T
TAMA HT65W

V prvé řadě se chci zeptat, jestli s těmito stoličky nemá někdo zkušenosti. Dále jestli v této cenové kategorii (okolo 2500,-) je dostatečná kvalita nebo se oplatí ještě přišetřit. A ještě se chci zeptat, jestli je někdo, komu motocyklický tvar sedátka nevyhovuje a dává přednost kulatému. Uvítám i jiné užitečné rady a tipy :wink:.
Díky.
Naposledy upravil(a) 02Manik dne 17.02.2012 17:43, celkem upraveno 3 x.
SONOR Force 3007. Paiste PST5.
Dědekzhor

Re: Stolička k bicím

Příspěvek od Dědekzhor »

fotky 2012 020.jpg
Ahoj , řeknu ti akorát mou zkušenost a názor, tyhle židle jsou předražené, kup si židli k počítači tu bez opěrátek , do pěti set ji seženeš, vyděláš kolečka a je to. Sedí se na tom pohodlně ,nevyvrací se,máš tam opěrku,výšku nastavíš hned, a ještě se otáčí. Mám doma ten jeden bobek kulatý,když jsem na to sedl tak dobrý ale když jsem na to hrál delší dobu začali mi mravenčit nohy, možná že je to i stářím ale v této židli mi to nedělá a ani záda nebolí. navíc mám nohy pěkně volné, co je dost podstatné.
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Já osobně používám na zkušebně tuhle http://kytary.cz/basix-dt-400/HN085883/
A na hraní mám tuhle http://kytary.cz/gibraltar-9608os/HN120896/ Obě jsou pohodlné a dobře nastavitelné!!!! :D
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Takové řešení je dobré doma na cvičení ale na hraní venku se to nehodí!!! Není skladná!!! A je lepší si zvykat na stoličku kvalitní než na křeslo!!! A investice do kvalitní stoličky se vyplatí! Mám obě cca 3 roky a bez problémů!!! Jen občas namazat!!!! :lol:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

02Manik píše:Zdravím,
nechci uspěchat koupi nové stoličky a tak bych se rád prvně zeptal :).
Uvažuju o koupi tří stoliček:
Gibraltar 9608
Gibraltar 9608 2T
TAMA HT65W

V prvé řadě se chci zeptat, jestli s těmito stoličky nemá někdo zkušenosti. Dále jestli v této cenové kategorii (okolo 2500,-) je dostatečná kvalita nebo se oplatí ještě přišetřit. A ještě se chci zeptat, jestli je někdo, komu motocyklický tvar sedátka nevyhovuje a dává přednost kulatému. Uvítám i jiné užitečné rady a tipy :wink:.
Díky.
Mám přibližně ten model od TAMA, co na něj odkazuješ. tahám to celý roky po kšeftech a bez problémů. Motosedák bych nechtěla, nevyhovuje mi.

Jinak posez unhraní je hodně zásadní věc, proto nepodceňuj investici do kvalitní židly. nějaké židle ke kompům a podobné věci si určitě nekupuj. jednak je to neskladné, ale taky pro tvoje potřeby nepoužitelné i v několika dalších ohledech.... lépe než to popisovat je to zažít!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dědekzhor píše:
fotky 2012 020.jpg
Ahoj , řeknu ti akorát mou zkušenost a názor, tyhle židle jsou předražené, kup si židli k počítači tu bez opěrátek , do pěti set ji seženeš, vyděláš kolečka a je to. Sedí se na tom pohodlně ,nevyvrací se,máš tam opěrku,výšku nastavíš hned, a ještě se otáčí. Mám doma ten jeden bobek kulatý,když jsem na to sedl tak dobrý ale když jsem na to hrál delší dobu začali mi mravenčit nohy, možná že je to i stářím ale v této židli mi to nedělá a ani záda nebolí. navíc mám nohy pěkně volné, co je dost podstatné.
Poznáš velmi brzo, jaký je to nesmysl. Minimálně ve chvíli, kdy někam pojedeš a hned potom ve chvíli, kdy zjistíš, jak moc tě tahle "pohodlná" židle limituje a omezuje v tom, co ještě uhraješ a co už prostě nedáš, i kdyby si měl nohy sprintera a maratonce!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

No pokud se necítí být omezený v technice tak kromě neskladnosti to nemá chybu :D
Jen ta cena 500 - kancelářských židli bez koleček a opěrátek vyřazuje naše firma ročně několik desítek a určitě nebude jediná :)

Myslím že když je někdo zvyklej hrát z normální židle, stoličku vubec nevozí, na štaci si nějakou najde a techniku posezu nijak neřeší, pro takového by to mohlo být dobré řešení. Já jsem kdysi taky sedával po čem to šlo..
Musím ale dodat že jak jsem začal trochu cvičit techniku nohou a odehrávat celonoční štace, židle apod. musely jít stranou, musel jsem jít do kvalitního posezu.
Měl jsem motosedák, ted mám kulatý sedátko.
Předražený, jak jinak :D
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Jako asi každý jiný jsem začínal na normální židli a dodnes se mi na ní něco hraje líp, ale potřeboval jsem sedět víš (abych dosáhnul :) ) a tak jsem si z druhé ruky pořídil http://kytary.cz/basix-dt-410/HN118278/

Úplně nejlepší posezení jsem zažil na akci, kde nebylo poblíž nic, co by připomínalo židli, a tak jsem si pod sebe dal dvě přepravky od Pepsi...nehlo se to ani o píď, výška seděla a navíc to parádně větralo :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

A máš mřížku na zadku ještě doteď... :)
Stoličku mám tu samou (Basix), jsem s ní spokojen. Vydrží těch mých 100kg a nebolí mě z ní záda jako z předchozí (co dům dal).
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Můžu potvrdit slušnou kvalitu té Basixky za přijatelnou cenu (I když, pokud autor topicu je ochoten investovat do dražší, tak ta Tama vypadá parádně)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
02Manik

Příspěvek od 02Manik »

Díky všem za rady.
Co se týče značky Basix, tak jsem myslel, že se nejedná o moc kvalitni hardware. Teď tady ale čtu docela pozitivní hodnocení, tak se mi sortiment výběru akorát rozšiřuje a výběr je pro mě těžší než na začátku :D.
...Měl jsem stoličku SONOR DT-470 a jednak byla pro mě příliš nízká (60cm) a upínací systém měla stejný jako mají ty stoličky Basix a šroub se mi neustále povoloval a docházelo k jemnému kymácení ze strany na stranu. Tak se chci zeptat jestli k tomu u těch modelů Basix DT-4xx nedochází taky, mě to totiž docela rozčilovalo. U té TAMY a Gibraltaru to vypadá pořešené elegantněji :).
SONOR Force 3007. Paiste PST5.
Dědekzhor

Příspěvek od Dědekzhor »

Samozřejmě že tato židle není ideální na převoz, ale třeba na cvičení a zkoušení doma nebo ve zkušebně je dobře použitelná a určitě pohodlnější. o nějakém limitování nemůže být ani řeč, podobné židle s opěrátkem prodává třeba pearl nebo tama, sice se neotáčí, výšku si musíš nastavit šroubováním, ale cena je kolem 4tis.Bobek co mám od Mapex se pokaždé rozkývá , jak si to tady psal , a nevím jestli bych na něm vydržel sedět dvě hodiny v kuse. Takovou židli ti dá někdo i zadarmo, lidi vyhazují tuny použitelného materiálu a věcí. Když tak zkus ještě tento inzerát http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

Ale jestli tě to finančně netíží tak to kup nové a vyzkoušené :wink:

tohle by šlo taky použít k počítačí :lol: :mrgreen:
http://www.drumcenter.cz/eshop/stolicka ... 71513.html
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Mně osobně motosedák vyhovuje. A povrch mikroplyš, ne kůže :)
Kvalitní stolička k bicím se nepochybně vyplatí pro dobrý pocit ze hry, větší uvolněnost a pohodlí (ale to už jen opakuji, co už tady bylo napsáno).
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Mně osobně motosedák vyhovuje. A povrch mikroplyš, ne kůže :)
Kvalitní stolička k bicím se nepochybně vyplatí pro dobrý pocit ze hry, větší uvolněnost a pohodlí (ale to už jen opakuji, co už tady bylo napsáno).
mě by asi motosedák v zásadě nevadil, no nechci jej z jednoho prostého důvodu: jsem při hře neposeda :) jakmile je nějaká pauzička ve skladbě, mám tendence vstávat nebo odbíhat... pak doběhnu na poslední chvíli a dosednu na tu anatomicky tvarovanou plochu motosesle nějak blbě a bude mě bolet pozadíčko :shock: na kulatý sedačce tohle nehrozí, ať si sednu jakoliv :wink:

Co se týče mikroplyše a koženky... určitě je fajn ten mikroplyš, ale opět z praxe: při koncertíku se spotím a koženka je sice neprodyšná, ale omyvatelná, nebo spíše za chvíli oschne. Bojím se, že když budu mít ten mikroplyš, tak jej pot nasákne a pak to celé bude zavánět.... prostě bude nutné to nějak udržovat v čistoě. Ale možná se pletu :oops:
každopádně jsem docela líná něco udržovat... dohraju, pobalím, naházím do futrálu a neřeším víc. jednou za čas jen zkontroluju a podotahuju šrouby na rampě, doladím blány, nebo namáznu double..... to je maximum. :oops: :D
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:Co se týče mikroplyše a koženky... určitě je fajn ten mikroplyš, ale opět z praxe: při koncertíku se spotím a koženka je sice neprodyšná, ale omyvatelná, nebo spíše za chvíli oschne. Bojím se, že když budu mít ten mikroplyš, tak jej pot nasákne a pak to celé bude zavánět.... prostě bude nutné to nějak udržovat v čistoě. Ale možná se pletu :oops:
S mikroplyšem se zadnice potí o něco méně, než s koženkou ;-)
S tímhle jsem bojovala hlavně na loďce, tam jsem měla jen koženkové sedačky a občas bylo v baru větší teplo, takže když jsem třeba hrála v bílých kalhotech a měla na zadku pak mokrý flek, tak to opravdu nebyl žádnej hit :D Řešila jsem to tím, že jsem si pod sebe dávala ručník, to celkem pomáhalo. Takže proto naprosto preferuji mikroplyš :wink:
Jasný, že kdyby mi někdo (třeba já :mrgreen: ) polil sedačku např. pivem, tak z koženky to jenom setřu, ale z mikroplyše musím počkat, až to uschne ... ale to se mi ještě nestalo a snad ani nestane :)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

z vlastní dlouholeté zkušenosti doporučuju pořídt stoličku od Tamy (mám HT530C), jejich systém uchycení sedáku k šroubovici i vlastní upevnění šroubovice v trojnožce je opravdu solidní, během hraní se nepovoluje a nekejve a sedák je pořád otočný. to samé předpokládám u DW, Pearl nebo Yamaha ale nemůžu srovnat. S Gibraltarem ač je mnohem masivnější tak dobré zkušenosti nemám.
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Taky doporučuju Tamu - mám HT 730 - stojí něco přes 3 tisíce, což už oproti 2,5 není takový rozdíl. Motosedák mi úplně nevyhovuje. HT 730 má sedák bez výřezů pro nohy a je širší než klasické kulaté stoličky, takže člověk dobře drží stabilitu při hře na dvojšlapku a sedí se na tom fakt skvěle. Když jsem vybíral, vyzkoušel jsem několik židlí a nejlíp mi vyšly sesle od Pearl, Yamahy a Tamy, ale první dvě jmenované jsou dost drahé. Tamu doporučuju taky proto, že se nevyviklá úchyt sedáku - mám ji asi 3 roky a je jak nová. Vyčvachtaný úchyt jsem myslím viděl zrovna u toho Gibraltaru. Každopádně to chce bytelnou stoličku s pořádným polstrováním a širším sedákem. Když je špatná stolička s úzkým sedákem, který má nízké polstrování a je navíc nestabilní, bolí z toho záda i zadek, což při delším hraní není nic příjemnýho.
Dřív jsem hrál na klasické židli s polstrováním, což taky šlo, ale teď teprve doceňuju ten rozdíl v posezu!Taky se mi nechtělo investovat do "blbý" židle, ale fakt se to vyplatí už jen kvůli živýmu hraní, kdy nemusíš vozit neskladné stoličky nebo schánět vhodnou židli na místě, což bývá často problém (židle jsou nízké, rozvyklané, apod.).
Basix mají podle mně relativně dobrý činelový stojany, ale sedačku bych si od nich nekoupil - bál bych se, že bude po roce rozviklaná.
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

kterou by ste mi odporučili víc
gibraltar 3308Va http://www.muziker.sk/bicie/hardware-pr ... one-Velcro
75,-eur
pearl d 900 http://www.muziker.sk/bicie/hardware-pr ... earl-D-900
73,- eur

nebo má smysl jít i po hrubším polstrování?
gibraltar 9608 http://www.muziker.sk/bicie/hardware-pr ... ound-Black
81,- eur

zdá sa mi že chlapci od gibraltaru vedia o čom a ako treba robiť stoličky hmm ? 8) mám rád hlavne značky sonor a pearl no a ešte yamaha a tama ale tam sa mi zda kvalita/cena nepomerne vysoká
forum pro komplexní hráče
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tak já bych koupil ten Gibraltar 96.. Mám už hodně dlouho singl pedál 66.. a žádná zrada nikdy nebyla. :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

mám chuť na ten pearl d 900 , myslím že pearl nikdy v hardware neurobil prúšvich . len či má niekto skúsenosti s tou stoličkou
abych to upresnil mam totižto už aj hihatku a snare pearl tak nech je značka pokope , preto nad ňou rozmýšlam
forum pro komplexní hráče
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“